EUROLYGA 2023

Į „Lietkabelio“ pokyčius pažvelgęs G. Žibėnas: „Geriausia motyvacija – paskutinių KMT finalo ketvertų rezultatai“

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas prieš Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pusfinalį Kaune kalbėjo apie patyrusią ir kiek pasikeitusią Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ sudėtį, lemiamų rungtynių pasiruošimą ir geriausią motyvaciją prieš kovą dėl pirmojo sezono trofėjaus.

Giedrius Žibėnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2024, 1:27 PM, atnaujinta Feb 16, 2024, 2:18 PM

„Rytas“ šeštadienį pirmieji stos į mūšį KMT pusfinalyje, kur nuo 15:30 val. „Žalgirio“ arenoje susikaus su Nenado Čanako vadovaujama Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ekipa.

Šį sezoną abi komandos buvo susitikusios aikštelėje vos vieną kartą ir tąkart 94:73 pergalę šventė „Ryto“ krepšininkai.

Tiesa, nuo mačo, kuris įvyko spalio 22-ąją dieną, Panevėžio ekipoje pasikeitė aibė dalykų – į Aukštaitiją grįžo Nenadas Čanakas, prie komandos prisijungė Džordže Gagičius, Diante Baldwinas ir į rikiuotę grįžo sezono pradžioje traumą turėjęs Dovis Bičkauskis.

„Pagaliau jie turi visą, pilną sudėtį. Jų sudėtis yra veteranai. Tokiose rungtynėse tai yra labai svarbu. Paskaičiavome, kad 5–6 žaidėjai yra virš 30-ies metų. Pas mus net du treneriai jaunesni nei 30-ies metų (šypsosi – red.), neturime nei vieno žaidėjo iki 30-ies, bet mes turime savo pliusų ir bandysime juos atsinešti į aikštelę“, – apie varžovus kalbėjo G.Žibėnas.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu yra kalbama, kad G.Žibėno vadovaujamas „Rytas“ nepasirodo lemiamose rungtynėse ir svarbiausiose sezono kovose sugriūna.

Visgi „Ryto“ strategas priminė pastarąsias svarbias sezono kovas ir pridūrė, kad jo auklėtiniai turi būti pasiruošę mūšiui.

„Mes FIBA Čempionų lygoje su prancūzais žaidėme išvykoje, su graikais (Patrais) žaidėme išvykoje, kuriems pralaimėjome vienu metimu. Namuose irgi tai buvo svarbios rungtynės ir mes jas laimėjome vienu metimu.

Su „Wolves“ – vienas rungtynes laimėjome, kitas pralaimėjome. Su „Juventus“ man rungtynės irgi yra svarbios ir mes jas laimėjome.

Man atrodo, visos rungtynės yra svarbios ir mūsų darbas kiekvienoms rungtynėms komandą paruošti maksimaliai. Manau, kad tam laiko turėjome ir neturime jokių pasiteisinimų. Turime būti pasiruošę mūšiui“, – aiškino G.Žibėnas.

Ankstesniais metais G.Žibėnas buvo užsiminęs, kad „Rytas“ dėl papildomos motyvacijos rūbinėje turėjo išsikabinę įvairias citatas, padedančias auklėtiniams į kovą eiti nusiteikus rimčiau.

Kokia yra šių metų „Ryto“ motyvacija?

„Geriausia motyvacija – paskutinių KMT finalo ketvertų rezultatai“, – trumpai atsakė G.Žibėnas.

– Kiek „7bet-Liekabelio“ komandą keičia Džordže Gagičiaus ir Diante Baldwino prisijungimas prie Panevėžio ekipos?

– Manau, kad šie du žaidėjai duoda brandą, patirties. Dž.Gagičius – tai žaidėjas, kuris yra žaidęs pas Nenadą Čanaką ir žino, ko iš jo tikėtis. Tą žino tiek pats žaidėjas, tiek treneris.

Kūrėjo jiems tikrai reikėjo ir manau, kad D.Baldwinas pridės daug. Matosi, kad jis yra geras žaidėjas. Jis sužaidė vos vienerias rungtynes, bet sportavo visą savaitę su komanda, tad turime jį gerbti ir būti pasiruošę.

– Kokia situacija su traumomis ir kokios būklės yra Javinas DeLaurier?

– Visi esame pasiruošę. Pagaliau ateina tos rungtynės, nes šita savaitė pasirodė labai ilga. Pirmoje savaitės dalyje kreipėme dėmesio į „7bet-Lietkabelio“ stiprybes, o dabar antros savaitės dalyje koncentruojamės patys į save.

Javinas DeLaurier dėl traumos rungtynėse prieš „Nevėžį-Optibet“ turėjo praleisti vieną dieną treniruočių. jis yra pilnai pasiruošęs žaisti.

– Pastarieji KMT turnyrai „Rytui“ nebuvo sėkmingi. Ar galime sakyti, kad šių metų KMT, jums, kaip treneriui, yra svarbiausias?

– Kiekvieni metai, kiekvienos rungtynės yra svarbios. Tikiu, kad pasimokėme iš klaidų pernai ir užpernai, kur tikrai daugiau mintys buvo finale, o ne pusfinalyje. Dabar važiuojame į pusfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.