EUROLYGA 2023

Užsitęsusiu „Šiaulių“ vakarėliu besidžiaugiantis D. Baslykas: „Tikiuosi, kad pelnėme visų pagarbą“

Nors Karaliaus Mindaugo taurė (KMT) Šiaulių „Šiauliams“ ir nebuvo pati sėkmingiausia, jaunasis komandos kapitonas Danielius Baslykas dėl ketvirtos vietos tikrai neliūdi ir pažymi, kad komanda tikrai turėjo visus šansus laimėti medalį.

Daniel Baslyk<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daniel Baslyk<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eimantas Stulginskas

2024-02-18 20:21, atnaujinta 2024-02-18 20:22

„Šiauliai“ bronziniame finale 89:94 nusileido Vilniaus „Rytui“. Tai antrasis Šiaulių klubo finalo ketvertas. Pirmą kartą į KMT finalo ketvertą „Šiauliai“ pateko 2021–2022 metų sezone ir čia taip pat nusileisdami sostinės ekipai tenkinosi 4-ta vieta.

Nors D.Baslykas rungtynėse ir nesužibėjo, „Šiaulių“ kapitonas per beveik 20 minučių pridėjo 4 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Tiesa, 23-ejų puolėjas pripažįsta, kad rungtynių baigtį lėmė prasta pradžia.

„Pradžios trūko. Atidavėme daugiau nei 10 taškų, nėjome į kovas ir vis atsilikinėjome. Truputį mažinome skirtumą, bet jie vis pabėgdavo, išsimesdavo lengvesnį, sunkesnį metimą. Pradžia nesėkminga, nedavėme fiziškumo.

Nenoriu čia teisintis, bet, atrodo,  „Rytas“ turėjo kiek daugiau laiko pailsėti ir galėjo ateiti su didesne energija.“

– Demonstravote nuostabų charakterį. Kiek yra nusivylimo dėl pralaimėjimo?

– Viduje dar vis piktas, nes tiek vakar, tiek šiandien galėjome laimėti. Bet esame jauna komanda, o tokios rungtynės yra aukso vertės.

Niekur kitur negausime tokios patirties kaip čia. Noriu pagirti savo komandą, tikrai esu labai laimingas.

Manau, kad kiekvienas įnešė kažkokį indėlį. Vakar pritrūko to „šiek tiek“, šiandien taip pat. Būtų tas vienas ar kitas metimas įkritęs, būtų ir pergalės.

– Ketvirta vieta. Prisimenant sezono pradžią, tai skamba kaip puikus variantas?

– Kosmosas. Nuoširdžiai kosmosas. Jei prieš du mėnesius paklaustumėte, ar imtumėme finalo ketvertą, ištiestomis rankomis imčiau. Visi sako, kad tai trenerio efektas, tad tikrai norėčiau pagirti trenerį. Jis išvalė mūsų galvas.

Nenoriu kritikuoti trenerio Nikolajaus, bet Ž.Urbonas mums davė pasitikėjimo, laisvės. Mes esame šeima. Ketvirta vieta finalo ketverte, su tokiomis komandomis, su tokia kova. Aš tik galiu didžiuotis.

– Jus palaikė visa arena. Kaip tai jautėsi?

– Labai malonu. Prie to pačio norėčiau padėkoti „Šiaulių“ fanams, jie visada su mumis. Mes jaučiame jų užnugarį.

Ačiū ir „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ fanams, nes tikrai ne „Ryto“ fanai mums plojo. Tas labai duoda jėgos, impulso. Mes jauna komanda, vadovaujamės emocija, energija. Mums to labai reikia. Tikiuosi, kad pelnėme visų pagarbą.

– E.Stankevičius atrodo patyrė traumą, dabar dalyvaus tritaškių konkurse. Kaip situacija dėl jo?

– Trauma ne tokia baisi, viskas jam bus gerai.

– Ž.Urbonas juokavo, kad „Šiaulių“ vakarėlis tęsiasi. Ar negalvojate, kad trenerio efektas jau blėsta?

– Trenerio efektas dažniausiai trunka pora rungtynių. Ž.Urbonas tą irgi minėjo. Mes ant jo esame jau porą mėnesių. Nežinau, kas čia yra, bet man patinka komandos rūbinė, komandos emocijos. Mes šeima, visi esame panašaus amžiaus.

Grįžo Sh.Keithas, jis prideda mums fiziškumo. Grįš Dachonas Burke'as, tas dar labiau padės. 6-ta vieta LKL reguliariame sezone turėtų būti mūsų minimalus siekis. Dabar pailsėsime, pasikrausime „batereikas“ ir jau už poros savaičių kova su Jonava.

– Ar likusi sezono dalis atrodo baisi?

– Kai tapau kapitonu, buvo šiek tiek abejonių savimi, ar pavyks užpildyti kapitono batus. Kai turiu 12 žaidėjų, kurie stovi man už nugaros, kai žinau, kad visi man padės, net nekyla abejonių dėl komandos.

Tai geriausia komanda, kurioje esu buvęs kalbant apie atmosferą viduje – visi žaidę jaunimo rinktinėse, visi esame pažįstami, net legionieriai, jie nuostabūs. Visi jungiasi į mūsų chaosą. Reikia pagirti komandos vadovus, kad puikiai sukomplektavo komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.