EUROLYGA 2023

Mačą su lenkais pasitinkantis K. Maksvytis – apie rokiruotę Lietuvos rinktinėje ir varžovų privalumus

Jau ketvirtadienį (19:30 val.) Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė stos į kovas atrankoje dėl vietos į 2025 m. Europos čempionatą, o pirmoji mūsiškių varžovė – Lenkijos vyrų krepšinio rinktinė. Prieš Vilniuje vyksiantį mačą Lietuvos rinkinės treneris Kazys Maksvytis išskyrė energijos svarbą ir lenkų privalumus.

 K. Maksvytis<br>T. Bauro nuotr.
 K. Maksvytis<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 5:32 PM, atnaujinta Feb 21, 2024, 5:35 PM

Pirmadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė susirinko į trumpą stovyklą, kurios metu mūsiškiai ruošiasi atrankai į 2025 m. Europos čempionatą.

Visgi problemų išvengti nepavyko, kadangi Vilniaus „Wolves“ gynėjas Vaidas Kariniauskas susirgo, o į jo vietą buvo pakviestas kitas „Wolves“ gynėjas Kristupas Žemaitis.

„Susirgo Vaidas Kariniauskas, tad turėjome į jo poziciją išsikviesti kitą žaidėją. Tikimės, kad nuo to nesusilpnėsime. Bet nuo to procesas nenukentėjo. Laikas labai trumpas, bet būsime pasiruošę“, – aiškino K.Maksvytis.

Ketvirtadienį „Avia Solutions Group“ (ASG) arenoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės laukia lenkų iššūkis, tačiau kokie esminiai dalykai bus svarbiausi Lietuvos rinktinei, norint iškovoti pirmąją pergalę atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą?

„Manau, kad svarbūs bus keli aspektai – šviežios žaidėjų galvos ir kūnai. Taktikos tiek puolime, tiek gynyboje bus minimaliai, tad bus svarbu ateiti su gera energija ir geru noru, kad pavyktų pasiekti pergalę prie savų žiūrovų“, – dėstė K.Maksvytis.

Lenkai šiame „lange“ turės du Eurolygos žaidėjus – Mateuszą Ponitką (Belgrado „Partizan“) ir Aleksandrą Balcerowski (Atėnų „Panathinaikos“), o K.Maksvytis nėra nusiteikęs nuvertinti būsimų varžovų, kurie 2022 m. Vokietijoje vykusiame Europos čempionate patriukšmavo ir iškovojo ketvirtąją vietą.

„Tai – stipri komanda, kuri yra išlaikiusi savo branduolį, yra susižaidusi, o kartu žaidėjai, kurie yra starto penkete, yra patyrę. Jie tą įrodė prieš tai Europos čempionate, kuomet turnyrą baigė aukštoje pozicijoje. Lenkijos rinktinė – atletiška ir mėgstanti bėgti komanda. Lengva nebus“, – dėstė K.Maksvytis.

Specialistas taip pat pridūrė, kad sirgalių palaikymas artėjančiame mače bus ypač svarbus.

„Žiūrovai visada padeda. Jie yra vadinamasis „šeštasis žaidėjas“. Kai jauti juos už savęs, tada atsiranda papildoma energija ir noras nenuvilti“, – baigė K.Maksvytis.

Primename, kad mačas tarp Lietuvos ir Lenkijos rinktinių įvyks ketvirtadienį, o mačo eigą nuo 19:30 val. sekite tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.