EUROLYGA 2023

Lenkijos rinktinės treneris po pralaimėjimo išskyrė Lietuvos snaiperius bei atrankos langų naudą

Lenkijos krepšinio rinktinė kaip turnyro šeimininkė dalyvaus 2025 metų Europos čempionate, tačiau nepaisant, jiems vis tiek reikia sužaisti atrankos varžybas. Pirmose rungtynėse lenkai Vilniuje 64:83 neprilygo Lietuvos rinktinei.

Lenkijos rinktinės treneris po pralaimėjimo išskyrė Lietuvos snaiperius bei atrankos langų naudą<br>V.Skaraičio nuotr.
Lenkijos rinktinės treneris po pralaimėjimo išskyrė Lietuvos snaiperius bei atrankos langų naudą<br>V.Skaraičio nuotr.
Lenkijos rinktinės treneris po pralaimėjimo išskyrė Lietuvos snaiperius bei atrankos langų naudą<br>V.Skaraičio nuotr.
Lenkijos rinktinės treneris po pralaimėjimo išskyrė Lietuvos snaiperius bei atrankos langų naudą<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 10:14 AM

Lenkijos rinktinės treneris Igoris Miličičius po rungtynių Vilniuje kalbėjo kas labiausiai nesisekė bei įvertino FIBA sprendimą atrankas žaisti ir čempionato organizatoriams.

„Sveikinu Lietuvos komandą su pelnyta pergale, – sveikinimu spaudos konferenciją pradėjo I.Miličičius. – Manau, kad buvome solidūs pirmąsias 17–18 minučių, tačiau nesėkmingai uždarėme pirmąją mačo pusę. Antroje rungtynių pusėje klydome, kadangi neišsilaikėme viename lygyje su lietuviais pagal fiziškumą ir psichologiją.

Gynyboje lietuviai keitėsi ginamaisiais. Pirmoje pusėje su tuo kažkiek susitvarkėme, tačiau vėliau buvome išstumti iš gerų metimų situacijų, o puolime jie susikūrė daug antrų šansų, kuriuos paversdavo taškais. Taip pat palikome be priežiūros per daug laisvų gerų metikų, kas kainavo labai brangiai.

Bandome geriausius žaidėjus įvesti į žaidybinį ritmą. Kai kurie iš jų turi problemų klubiniame krepšinyje, kurias manau dar išspręs. Turime pasimokyti iš to pasimokyti. Turėjome rungtynių seriją, kur viskas vyko atvirkščiai, tad tai mums bus puiki patirtis.“

– Lietuviai metė 21 tritaškį pirmoje rungtynių pusėje, per visas rungtynes – 33. Ar tai jus nustebino?

–Ne, tai nebuvo netikėta, žinojome, jog jie turi snaiperių. Manau, kad padarėme daugybę klaidų, kuomet rotuodami gynyboje palikome laisvus metikus. Taip negali nutikti. Padarėme per daug klaidų. Taip pat nesugebėjome apsiginti vienas prieš vieną. Be abejo, turėjome geriau atsakyti ir taktiškai, kad tai sustabdytume. Rokas Giedraitis išmetė 7 tritaškius, iš kurių dauguma laisvi. Tai yra per daug.

– Eurolygoje rungtyniaujantys Mateušas Ponitka ir Aleksanderis Balcerowskis atrodė išsimušę iš ritmo. Kaip vertinate jų pasirodymą?

– Jie tikrai nėra rungtynių sportinėje formoje. Visgi mes žinome, kad jie yra mūsų lyderiai. Čia jie gaus daug minučių ir taip susigrąžins pojūtį krepšiniui bei ritmą. Jiems yra labai svarbu atvykti čia, pajausti žaidimo ritmą, sužaisti geras ar blogas situacijas ir įgauti pasitikėjimą savimi. Vasarą mums reikės jų geriausioje formoje ir esu įsitikinęs, kad pabuvimas rinktinėje jiems padės klubiniame krepšinyje.

– Kaip vertinate, kad žaidžiate atrankoje, nors jau turite vietą čempionate?

– Esu laimingas, kad žaidžiame. Nežinau, kas pateks iš mūsų grupės. Mes galime analizuoti varžovus, sužinoti, kaip kitos komandos gali žaisti. Šias rungtynes taip naudojame kaip pasirengimą olimpinei atrankai. Dėl to surinkome pagrindinius žaidėjus. Norime, kad jie geriau kalbėtų tarpusavyje aikštelėje, susikurtų chemija komandoje. Būtent šios dienos rungtynės mums gali padėti pasiruošti vasarai.

– Kokia tikimybė, kad prie rinktinės prisijungs NBA žaidžiantys Jeremy Sochanas, Brandinas Podziemskis ar Malcolmas Brogdonas?

– Nenoriu kalbėti apie šansus. Federacijoje žmonės dirba labai daug ties šiais klausimais. Tikiuosi, jog turėsime vasarą pajėgiausią sudėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.