EUROLYGA 2023

Galvosūkį išsprendęs K. Maksvytis mato didesnį Lietuvos aukštaūgių vaidmenį ir išskyrė dinamiškąjį estų trio Specialiai lrytas.lt, Talinas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (1/0) jau pirmadienį tęs kovas atrankoje į 2025 m. Europos čempionatą, kur susitiks su Estijos rinktine (1/0), o prieš mačą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis prakalbo apie paskutinės minutės pokyčius mūsiškių gretose ir kartu išskyrė esminius estų lyderius.

Kazys Maksvytis<br>V.Skaraičio nuotr.
Kazys Maksvytis<br>V.Skaraičio nuotr.
Kazys Maksvytis<br>T. Bauro nuotr.
Kazys Maksvytis<br>T. Bauro nuotr.
Kazys Maksvytis<br>T. Bauro nuotr.
Kazys Maksvytis<br>T. Bauro nuotr.
Kazys Maksvytis<br>V.Skaraičio nuotr.
Kazys Maksvytis<br>V.Skaraičio nuotr.
Kazys Maksvytis<br>V.Skaraičio nuotr.
Kazys Maksvytis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 25, 2024, 3:56 PM, atnaujinta Feb 25, 2024, 4:54 PM

Pirmajame atrankos mače Lietuvos rinktinė 83:64 susitvarkė su lenkas, o estai po sudėtingos kovos išvykoje 74:69 įveikė Šiaurės Makedonijos krepšininkus.

Mačas tarp Lietuvos ir Estijos rinktinių Taline prasidės pirmadienį 19:00 val.

„Atvažiavome į Estiją kažkiek anksčiau, tad manau, kad turėsime laiko priprasti ir pasiruošti. Kažkiek mūsų planus sujaukė mūsų pasikeitimai komandoje, kuriuos reikėjo išspręsti. Juos išsprendėme ir važiuojame toliau“, – tinklalapiui lrytas.lt pasakojo K.Maksvytis.

O pasikeitimai Lietuvos rinktinėje buvo tokie: Martinas Gebenas ir Margiris Normantas iškrito iš rotacijos, tačiau į jų vietą tiesiai iš Ispanijos atvyko Matas Jogėla, kuris turės šansą užsivilti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Negana to, K.Maksvytis pridūrė, kad iškritus M.Gebenui, didesnės rolės gali sulaukti kiti komandos aukštaūgiai.

„Martinas Gebenas susirgo ir nespėtų per kelias dienas pasveikti. Dar kelionė... Jo net nesivežėme į Estiją. Margiris (Normantas) pajuto kojos skausmus, kuriuos jau anksčiau turėjo per Karaliaus Mindaugo taurę (KMT).

Jeigu su aukštaūgiais bandysime spręsti su didesne Mareko Blaževičiaus ir Ąžuolo Tubelio role. Jie turės pakeisti M.Gebeną. Gynėjų linijoje trūksta žmonių, kurie gerai geba valdyti kamuolį, tad išsikvietėme Matą Jogėlą, kuris tiesiai iš Ispanijos atvyko į treniruotę ir sutiko prie mūsų prisijungti. Jis – šaunuolis“, – aiškino K.Maksvytis.

Mače prieš Šiaurės Makedonijos krepšininkus estus į pergalę tempė didysis trejetas, kurį išskyrė ir K.Maksvytis.

Į makedonų krepšį po 16 taškų pelnė buvęs žalgirietis Siimas-Sanderis Vene ir Maikas Kotsaras, o 14 taškų pridėjo buvęs Panevėžio „7bet-Lietkabelio” žaidėjas Kristianas Kullamae.

„Nesakyčiau, kad nustebino (sudėtinga estų pergalė prieš makedonus – red.). Ypač taip, kaip jie žaidė... Reikėtų išskirti pagrindinius žaidėjus, aplink kuriuos sukasi estų žaidimas – Maikas Kotsaras, Kristianas Kullamae ir tas pats Siimas Sanderis-Vene turėjo geras rungtynes. Jie turi žaidėjų, jaunimo ir ypač antroje mačo pusėje kontroliavo rungtynes prieš makedonus ir pasiekė gerą pergalę“, – dėstė K.Maksvytis.

Nepaisant pakitimų, K.Maksvytis atskleidė, kad prieš M.Kotsarą mūsiškiai yra paruošę ne vieną planą.

„M.Gebeno trauma kažkiek keičia mūsų sprendimus gynyboje. Jeigu pagal pagrindinį mūsų planą, priekinėje linijoje turėjo būti ne tik Martinas, bet ir Laurynas Birutis, ir Martynas Echodas... Kažkiek kitokie kūnai, kitokia patirtis. Dabar plano neatskleisiu (šypsosi – red.), bet prieš M.Kotsarą esame numatę keletą variantų“, – pridūrė darbėniškis.

Paskutinį kartą, kuomet Lietuvos ir Estijos rinktinės susitiko Taline (2020 m. liepos 24 d.), tuomet draugiškose rungtynėse pergalę 92:85 šventė Estijos krepšininkai.

Pačio K.Maksvyčio tuometinėje rinktinėje nebuvo, tačiau toje komandoje žaidė net 4 dabartinės Lietuvos rinktinės žaidėjai – Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Tomas Dimša ir Marekas Blaževičius, kuriems teko patirti skaudų pralaimėjimą prieš mūsų kaimynus.

Visgi specialistas teigė, kad didelio praeities akcento trenerių štabas nedėjo.

„Kiti metai, kiti žaidėjai. Aišku, yra žaidėjų iš tos rinktinės, kurie prisimena tą pralaimėjimą, bet didelio akcento nedėjome“, – baigė K.Maksvytis.s

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.