EUROLYGA 2023

N. Čanaką gyręs K. Kullamae – apie laiką Panevėžyje, galimybę likti Aukštaitijoje bei kovą prieš lietuvius Specialiai lrytas.lt, Talinas

Buvęs Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ legionierius Kristianas Kullamae bendraudamas su tinklalapiu lrytas.lt prisiminė praėjusį sezoną Aukštaitijos klube, negailėjo pagyrimų Nenadui Čanakui ir pažvelgė į artėjantį pirmadienio mačą su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine.

 Kristianas Kullamae ir Nenadas Čanakas<br> FIBA ir G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae ir Nenadas Čanakas<br> FIBA ir G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>FIBA nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>FIBA nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>FIBA nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>FIBA nuotr.
Nenadas Čanakas ir Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
Nenadas Čanakas ir Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae ir Paulius Murauskas<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae ir Paulius Murauskas<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
 Kristianas Kullamae<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 1:33 PM, atnaujinta Feb 26, 2024, 4:56 PM

Tiksliais metimais, kurie skrodė tinklelį baigęs treniruotę bei atidavęs duoklę vietinei Estijos žiniasklaidai buvęs Panevėžio klubo legionierius ir vienas iš komandos lyderių su šypsena ir lietuviškai pasisveikino su lietuviu žurnalistu.

„Labas“, – žurnalistui sakė Panevėžyje praėjusiame sezone siautęs ir vietos publikos pamėgtas K.Kullamae.

Nenado Čanako vairuojamame Panevėžio klube Estijos vyrų krepšinio rinktinės įžaidėjas pernai buvo sunkiai stabdomas tiek Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tiek Europos taurėje.

Vietinėse pirmenybėse estų pažiba rinko po 13 taškų (60,3 proc. dvit., 42,5 proc. trit., 70,8 proc. baud.), 3,6 rezultatyvaus perdavimo, 3 atkovotus kamuolius ir 12,5 naudingumo balo ir buvo antras rezultatyviausias bei antras naudingiausias žaidėjas „Betsafe-LKL“ Panevėžio ekipoje.

Europos taurėje K.Kullamae metė po 10,9 taško (46,8 proc. dvit., 35,4 proc. trit., 72 proc. baud.), išskirstydavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, sugriebdavo po 3 atšokusius kamuolius ir fiksuodavo 10,5 naudingumo balo statistiką. Tokie skaičiai leido rikiuotis tarp penkių geriausių Aukštaitijos klubo žaidėjų.

„Manau, kad aš asmeniškai turėjau gerą sezoną. Nenadas Čanakas manimi labai pasitikėjo – turėjau daug minučių pasireikšti aikštelėje, kur galėjau tobulėti žaidimo prasme.

Kalbant apie komandą, mes taip pat turėjome gerą sezoną, Europos taurėje turėjome gražių pergalių, LKL atkrintamosiose ir Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) mes žaidėme gerai ir iškovojome medalius. Patirtis Panevėžyje buvo labai gera, tad labai smagu į ją pažvelgti iš šono vėl. Esu labai laimingas, kad turėjau galimybę žaisti „7bet-Lietkabelyje“, – tinklalapiui lrytas.lt kalbėjo K.Kullamae.

Šį sezoną estas persikėlė į Ispaniją, kur žaidžia Bilbao „Surne“ klube, tačiau gynėjas vis tiek stebi buvusių komandų rezultatus.

„Taip, žinoma, kad seku. Mačiau ir KMT rungtynes. Mačiau, kad Džordže Gagičius buvo Vilniaus „Wolves“ gretose, kur jis žaidė kiek kitaip, bet N.Čanakas žino žaidėjus, kuriuos pasikviečia pas save į komandą. Buvo galima matyti, kad judviejų tarpusavio ryšys yra labai geras.

Aš visada seku savo buvusių komandų pasirodymus, o kalbant apie panevėžiečius – šiemet jie turėjo ir geresnių, ir prastesnių atkarpų, tačiau komanda yra geros organizacijos rankose, tad su Nenado pagalba komandai bus viskas gerai“, – pasakojo estas.

Kalbėdamas apie N.Čanaką K.Kullamae negailėjo gražių žodžių specialistui gerų žodžių.

„Aš manau, kad aš nebūsiu vienintelis, kuris pasakys, kad Nenadas – įspūdingas treneris ir asmenybė. Ypač jauniems žaidėjams. Aš galvoju, kad jis pasitiki savo žaidėjais, duoda jiems savo šansą, bet kartu žaidėjai turi mokytis ir suprasti jo reikalavimus. Jis man padėjo labai daug, kad mano žaidimas kiltų į aukštesnį lygį“, – gražiai apie buvusį trenerį atsiliepė K.Kullamae.

Pirmadienį Lietuvos (1/0) ir Estijos (1/0) rinktinės stos į atrankos į 2025 m. Europos čempionato mūšį, kur abi šalys sieks antrosios pergalės atrankoje. Prieš tai – tinklalapio lrytas.lt pokalbis su Panevėžyje žaidusiu K.Kullamae apie dvikovą prieš lietuvius, Nenadą Čanaką, galimybę likti Panevėžyje, Ispanijos pirmenybes ir komandos draugus.

– Kristianai, žaisite prieš Lietuvos rinktinę ir savo buvusį komandos draugą Gabrielių Maldūną. Ką šios rungtynės jums reiškia ir ar šnekėjote su Gabu prieš šį mačą?

– Žinoma, kad rungtynės prieš Lietuvą visada yra kiek labiau ypatingos, nes mes (estai ir lietuviai) esame pakankamai artimos Baltijos šalys, tad aš galvoju, kad tai prideda papildomų žiežirbų. Žaisti prieš buvusius komandos draugus – smagus iššūkis, kurio aš laukiu.

Su Gabu prieš mačą nekalbėjome, pabendrausime pirmadienį (šypsosi – red.).

– Su kokiu mentalitetu į šį susitikimą ateina Estijos rinktinė?

– Akivaizdu, kad Lietuva yra didesnė valstybė ir turėtų būti favoritė, bet namuose – viskas įmanoma. Manau, kad mes turime savo šansą ir bandysime kovoti. Mes neturime nieko prarasti, tad mes bandysime mėgautis rungtynėmis, atsiduosime šimtu procentu ir kausimės iki mačo pabaigos it išprotėję.

– Koks buvo jūsų ryšys su Nenadu Čanaku?

– Aš manau, kad aš nebūsiu vienintelis, kuris pasakys, kad Nenadas – įspūdingas treneris ir asmenybė. Ypač jauniems žaidėjams. Aš galvoju, kad jis pasitiki savo žaidėjais, duoda jiems savo šansą, bet kartu žaidėjai turi mokytis ir suprasti jo reikalavimus. Jis man padėjo labai daug, kad mano žaidimas kiltų į aukštesnį lygį

– Kokia buvo jūsų reakcija, kai sužinojote, kad po etapo Turkijoje Nenadas grįžta į Panevėžį?

– Aš žinojau, kad jis išvyko į Turkiją, nors aš nežinau, kas ten įvyko, tačiau tikriausiai jam ten nenusisekė ir jis grįžo į Panevėžį. Aš galvoju, kad „7bet-Lietkabelyje“ jis jau buvo ilgą laiką, jis labai gerai žino organizaciją, Lietuvos lygą, šalį, tad aš esu įsitikinęs, kad jis padarys įspūdingus dalykus, kuriuos jis visada daro.

– Žiniasklaida ir žmonės Nenadą Čanaką mato tik iš šono, o jūs jį matėte iš itin arti. Galėtumėte gal plačiau papasakoti apie jį – kas tai per treneris?

– Jis yra pats buvęs krepšininkas, tad jis žino, kaip žaidėjai jaučiasi ilgo sezono metu. Manau, kad jis yra žaidėjų treneris. Buvimas profesionaliu krepšininku jam tikrai padeda suprasti žaidėjus, o kartu padeda jam ir pagelbėti savo žaidėjams.

– Ar po sėkmingo praėjusio sezono turėjote galimybę likti Panevėžyje? Ir kartu – ar Ispanijos lyga yra ta, kurioje norėtumėte žaisti ilgėliau?

– Aš jau buvau anksti pasirašęs sutartį, tad likti Panevėžyje praktiškai nebuvo galimybės. ACB yra ACB. Tai yra bene geriausios vietinės pirmenybės Europoje. Dabar aš mėgaujuosi savo laiku Bilbao, gaunu laiko aikštelėje, treneris manimi pasitiki. Apie ateitį kol kas dar nežinau, ar liksiu Ispanijoje. Aš dabar turiu kontraktą su Bilbao ekipa, bet tu niekada nežinai, ką atneš tau gyvenimas.

– Šį sezoną jūs esate komandos draugai su Giorgijumi Golomanu, su kuriuo žaidėte Panevėžyje, o prie klubo kiek vėliau prisijungė ir buvęs „Ryto“ gynėjas Keithas Hornsby. Ar su komandos draugais pakalbate apie Lietuvą?

– Žinoma! Kai yra žmonės, kurie yra žaidę Lietuvoje, su jais palaikai artimesnį ryšį, turi daugiau bendrų dalykų nei su kitais krepšininkais. Visada yra smagu prisiminti, kas įvyko Lietuvoje. Akivaizdu, kad mes apie Lietuvą ir prisiminimus, kas įvyko lygoje, pakalbame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.