EUROLYGA 2023

Pranoko ir estai, ir latviai, ir belgai – Lietuvai nosį nušluostė ne tik aikštėje, bet ir tribūnose

Estijos sirgaliams krepšinio rinktinės reikia labiau nei lietuviams. Pirmadienį Taline vykusias Europos pirmenybių atrankos rungtynes tarp Estijos ir Lietuvos rinktinių stebėjo daugiau žiūrovų, negu praėjusį ketvirtadienį Vilniuje vykusias Lietuvos ir Lenkijos rinktinių rungtynes.

Lietuva nebuvo tarp Europos čempionato atrankos lankomumo lyderių.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Lietuva nebuvo tarp Europos čempionato atrankos lankomumo lyderių.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Lietuva nebuvo tarp Europos čempionato atrankos lankomumo lyderių.<br>LKF nuotr.
Lietuva nebuvo tarp Europos čempionato atrankos lankomumo lyderių.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 3:45 PM

Lietuvos krepšinio federacija Lietuvos ir Lenkijos rinktinių rungtynes praėjusį ketvirtadienį surengė Vilniaus arenoje, kurios tribūnos per sporto varžybas gali priimti apie 10 tūkstančių žiūrovų.

Tačiau sirgaliai užpildė tik pusę vietų. Pagal oficialų protokolą, Lietuvos ir Lenkijos komandų rungtynes stebėjo 5682 žiūrovai.

Lietuva per šį atrankos langą buvo tik dešimta tarp 30 šalių, kuriose vasario 22–26 dienomis žaidė krepšininkai. Atrankos rungtynės vyko ne visose šalyse, nes dėl karų šiuo metu namie žaisti negali Ukrainos ir Izraelio sportininkai.

Lietuvius šį mėnesį aplenkė net estai. Pirmadienį į Talino areną pažiūrėti Estijos ir Lietuvos komandų rungtynių atėjo 6471 žiūrovas.

Ketverias pirmojo atrankos lango rungtynes stebėjo daugiau negu dešimt tūkstančių sirgalių. Kol kas šio atrankos turnyro rekordas priklauso Stambului, kuriame Turkijos ir Islandijos rinktinių rungtynės sudomino 13300 žiūrovų.

12439 sirgaliai atėjo į Pirėjo areną (žaidė Graikija – Čekija), 10890 sirgalių – į Rygos areną (Latvija – Slovakija), 10533 sirgaliai – į Saragosos areną (Ispanija – Latvija).

Latvijos rinktinė abejas šio lango rungtynes – ir svečiuose, ir namie – žaidė stebint daugiau nei dešimt tūkstančių žiūrovų.

Vilnių taip pat aplenkė Tbilisis (9400 žiūrovų, žaidė Sakartvelas – Serbija), Pėzaras (8800 žiūrovų, Italija – Turkija), Belgradas (8000 žiūrovų, Serbija – Suomija) ir Šarlerua (6500 žiūrovų, Belgija – Ispanija).

Mažiausiai žiūrovų buvo Rygos arenoje, kai joje žaidė Ukrainos ir Portugalijos rinktinės. Per šias rungtynes tribūnose buvo tik 900 žmonių.

Kelerios rungtynės vyko nedidelėse arenose, kurios buvo pilnos arba beveik pilnos, tačiau gali priimti nedaug žiūrovų. Tik po 2000 žiūrovų stebėjo rungtynes, kurios buvo žaidžiamos Skopjėje (Šiaurės Makedonija – Estija) ir Reikjavike (Islandija – Vengrija), truputį daugiau nei po du tūkstančius – Odivelaše (Portugalija – Izraelis), Nėstvede (Danija – Sakartvelas) ir Niukastle (Didžioji Britanija – Nyderlandai).

Šįkart nedidelėse arenose, kuriose yra tik apie 2,5 tūkstančio vietų, svečius priėmė Kroatijos ir Slovėnijos krepšinio federacijos. Kroatijos rinktinė su kipriečiais žaidė Rijekoje, Slovėnijos rinktinė su ukrainiečiais ir izraeliečiais – Koperyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.