EUROLYGA 2023

Vasario LKL klubų reitingas: pralaimėjimų nepatyrė du klubai

Vasario mėnesį krepšinio klubai rungtyniavo nedaug ir dėmesio centras persikėlė į rinktines. Visgi dar iki rinktinių pertraukos buvo pateiktas pirmasis sezono desertas, kuriuo labiausiai mėgavosi Karaliaus Mindaugo taurę iškovojęs Kauno „Žalgiris“. Žalgiriečiai sėkmingai žaidė ir Eurolygoje, tuo tarpu abi Europos taurės turnyre dalyvavusios Lietuvos komandos Panevėžio „Lietkabelis“ ir Vilniaus „Wolves“ tarptautinius nuotykius jau baigė.

 Vasario LKL klubų reitingas: pralaimėjimų nepatyrė du klubai<br> lrytas.lt koliažas
 Vasario LKL klubų reitingas: pralaimėjimų nepatyrė du klubai<br> lrytas.lt koliažas
 Mažeikių „M Basket-DELAMODE“ krepšininkai <br> LKL nuotr.
 Mažeikių „M Basket-DELAMODE“ krepšininkai <br> LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 29, 2024, 11:28 AM, atnaujinta Feb 29, 2024, 11:29 AM

Kauno „Žalgiris“

Vasarį: 6–0.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 18–2, Lietuvos taurė: 3–0, 1 lygiosios, Eurolyga: 11–15.

Labiausiai tituluotas Lietuvos klubas išsklaidė tamsius debesis. Andrea Trinchierio treniruojama komanda sausio pabaigoje ir vasarį laimėjo aštuonerias iš eilės rungtynes, atgaivino viltį patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas ir vasario viduryje dar kartą iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę.

Nors per taurės pusfinalio rungtynes „Žalgirio“ arenoje kauniečiai šiek tiek pasikankino su „Šiauliais“, kitą dieną finale didelių sunkumų nekilo ir „Žalgiris“, įtikinamai nugalėjęs „Lietkabelį“, tryliktąjį kartą iškovojo Lietuvos taurę.

Eurolygoje pasiektos pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ komandas buvo ne mažiau vertingos. Jei prieš kelias savaites atrodė, kad „žaliems-baltiems“ išsikapanoti iš apatinės lentelės dalies beveik neįmanoma, tai dabar padėtis anaiptol nėra beviltiška. „Žalgiris“ nuo dešimtosios vietos, suteikiančios galimybę pratęsti sezoną atkrintamosiose varžybose, atsilieka vos dviem taškais.

Kai komandoje yra Eurolygoje pagal rezultatyvumą penktąją vietą užimantis Keenanas Evansas (17,1 tšk., 4 rez.perd.), kai tikrąsias savo galimybes atrado naudingiausiu Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto krepšininku išrinktas Laurynas Birutis (8,1 tšk.), kai komandos puolimą paįvairina Rolandas Šmitas (11,5 tšk.), Edgaras Ulanovas (8,2 tšk.), Brady Manekas (7,6 tšk.) ar Tomas Dimša (7,3 tšk.), dviejų pergalių skirtumas, iki reguliariojo sezono pabaigos likus aštuoniems turams, neatrodo lyg neperšokama praraja.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad įsibėgėjusiam „Žalgiriui“ rinktinių pertrauka pasitaikė visai ne laiku ir gali išmušti iš ritmo, veikiau yra priešingai. Pakilimo laikotarpis, atėjus naujam treneriui, negalėjo būti labai ilgas, po pakilimo grėsė atoslūgis, kurį galbūt kaip tik ir paslėps kelios krepšininkams suteiktos atokvėpio dienos. Bent trumpam pakeisti aplinką buvo naudinga ir Lietuvos rinktinėje žaidusiems E.Ulanovui, T.Dimšai bei Lukui Lekavičiui.

Mažeikių „M Basket-DELAMODE“

Vasarį: 2–0.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 9–10, Lietuvos taurė: 1–5.

Mažeikių komanda nerimsta... Nors „Mažeikiai“ daugiausiai prarado dėl to, kad LKL panaikino iš turnyro pasitraukusių „Gargždų“ rezultatus, Nikolos Vasilevo penketas vos ne akimirksniu kompensavo praradimus. Vasario pradžioje LKL debiutantai nugalėjo Jonavos bei Utenos komandas ir pakilo į šeštąją vietą.

Po Naujųjų metų „Mažeikiai“ laimėjo ketverias iš penkerių rungtynių (tiesa, viena pergalė prieš „Gargždus“ buvo panaikinta) ir pagal 2024-ųjų rezultatus atsilieka tik nuo lyderių „Žalgirio“ ir „Ryto“. Skaičiuojant visus turnyrus, šiuo metu ilgesnę pergalių virtinę negu „Mažeikiai“ tęsia tik „Žalgiris“.

Mažeikių klubas krepšinio visuomenę suintrigavo dar ir tuo, kad prieš pat rinktinių pertrauką sudarė sutartį su Aleksu Antetokounmpo, NBA superžvaigždės Giannio Antetokounmpo jaunesniuoju broliu.

A.Antetokounmpo – ne vienintelis „Mažeikių“ naujokas. Vasario pradžioje komandoje debiutavo iš Prancūzijos grįžęs Einaras Tubutis (10,5 tšk.). Deja, sirgaliai sulaukė ne vien gerų žinių – išvykęs į Suomijos rinktinę sunkią traumą patyrė Henri Kantonenas (6,8 tšk.), kuris šį sezoną į aikštę nebegrįš.

Nors praradimas skaudus, Giedrius Staniulis (12 tšk., 7,7 atk.kam.), Martynas Paliukėnas (11,1 tšk., 4,3 rez.perd.), Chauncey Collinsas (10,2 tšk.), Suomijos rinktinėje kelias dienas praleidęs Danielis Dolencas (6,4 tšk.) ir kiti Mažeikių krepšininkai jau pajuto pergalių skonį. Jie, matyt, pasvajoja apie tai, kad ketvirtfinalio serijoje galėtų pateikti tokią pačią staigmeną, kokią pernai pateikė „Jonava“.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“

Vasarį: 3–1.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 11–6, Lietuvos taurė: 2–2, Europos taurė: 7–11.

Panevėžio klubui vasaris buvo persikrovimo mėnuo. Pirmosiomis mėnesio dienomis „Lietkabelis“ pristatė du naujokus amerikietį Diantę Baldwiną ir po pusantro sezono pertraukos grįžusį Džordžę Gagičių, kuris pakeitė Panevėžyje beveik jokio pėdsako nepalikusį olimpinių žaidynių prizininką Stefaną Birčevičių (4,3 tšk., 2,2 atk.kam.).

Dž.Gagičius iškart kibo į darbą ir už pasitikėjimą atsidėkojo Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio rungtynėse, kuriose pelnė 31 tašką ir kasė gilią duobę „Rytui“.

Patekimas į taurės finalą buvo svarbus požymis, kad „Lietkabelis“ gali kilti aukščiau, negu dabar Lietuvos lygoje užimama penktoji vieta. Kita vertus, tai – tik simbolinis tarpinis laimėjimas, nes finale Nenado Čanako treniruojama komanda nepasipriešino „Žalgiriui“. Panevėžio klubas jau ketvirtąjį kartą per aštuonis pastaruosius sezonus žaidė taurės turnyro finale, per visą istoriją septintąjį kartą užėmė antrąją vietą, bet dar nėra nė karto iškovojęs Lietuvos taurės.

„Lietkabeliui“ psichologiškai sutvirtėti padėjo ir pergalė paskutinėse Europos taurės grupės varžybų rungtynėse. Jose panevėžiečiai, jau anksčiau praradę galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas, nugalėjo sezono išsišokėlį Klužo „Universitatea“ klubą.

Prie paguodos laimėjimų galima pridėti Deivido Sirvydžio pasiekimą. „Lietkabelio“ puolimo lyderis tapo rezultatyviausiu Europos taurės grupės varžybų krepšininku (18,9 taško).

Visos šios detalės Panevėžio sirgalius prieš lemiamą sezono dalį turėtų nuteikti optimistiškai. O Gediminas Orelikas (15,3 tšk., 4 rez.perd.), Dž.Gagičius, Dovis Bičkauskis (12,5 tšk., 4,3 rez.perd.), dėl Lietuvos rinktinės pergalių kovoję D.Sirvydis (12,1 tšk.) ir Gabrielius Maldūnas (8,4 tšk.) bei jų komandos draugai Lietuvos lygoje dar turi ką įrodyti ir sau, ir kitiems.

Vilniaus „Rytas“

Vasarį: 3–1.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 17–2, Lietuvos taurė: 3–1, Čempionų lyga: 4–4.

Nors iš „Ryto“ stovyklos nuolat sklinda kalbos apie didelius tikslus, Vilniaus komandai iki jų trūksta net ne vieno, bet kelių žingsnių. Iš pradžių Giedriaus Žibėno penketas daug anksčiau negu tikėjosi pasitraukė iš Čempionų lygos, o vasario mėnesį net nepateko į Karaliaus Mindaugo taurės finalą.

Prielaidų, kad vilniečiai žais finale buvo. Lietuvos lygoje jie pagal prarastus taškus neatsilieka nuo lyderio „Žalgirio“, todėl pagrįstai galėjo tikėtis, kad lemiamoje taurės turnyro dvikovoje mes iššūkį kauniečiams. Tačiau „Rytas“ jau pusfinalyje iškėlė baltą vėliavą pats neatrėmęs „Lietkabelio“ iššūkio.

Dabar lieka tik vienas tikslas – LKL pirmenybės. Jose aštuonių pergalių virtinę (skaičiuojant panaikintas rungtynes su „Gargždais“) tęsiantis „Rytas“ tvirtai užima antrąją vietą ir kovoja dėl reguliariojo sezono nugalėtojo vardo.

Vilniaus komandos ištekliai atrodo solidžiai. Sezono viduryje grįžęs ir lyderio vaidmens iškart ėmęsis Marcusas Fosteris (20,3 tšk.) sulaukia didelės vasarį Lietuvos rinktinėje žaidusių Gyčio Radzevičiaus (12,5 tšk.) ir Margirio Normanto (12,2 tšk., 3,2 rez.perd.), taip pat Justino Gorhamo (11,7 tšk., 5,9 atk.kam.), R.J. Cole‘o (11,6 tšk., 4,6 rez.perd.), Martyno Echodo (11 tšk., 6,9 atk.kam.), Gyčio Masiulio (10,1 tšk.) paspirties. Komanda neturi aiškiai silpnų vietų, o didžiausia kliūtimi jai gali tapti „amžinai antrų“ kompleksas, kuris, regis, gresia virsti „amžinai trečių“ kompleksu.

Vilniaus „Wolves“

Vasarį: 2–1.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 14–6, Lietuvos taurė: 0–1, 1 lygiosios, Europos taurė: 8–10.

„Wolves“ krepšininkams labiausiai reikėjo patikėti patiems savimi. Tą padaryti padėjo sausio viduryje į vyriausiojo trenerio kėdę persėdęs Nedas Pacevičius, kuriam vadovaujant „pilkieji“ sausio pabaigoje ir vasario pradžioje laimėjo penkerias iš eilės rungtynes, skaičiuojant visus turnyrus. Klubo vadovus rezultatai įtikino ir vasario viduryje „Wolves“ paskelbė, kad N.Pacevičius liks vyriausiojo trenerio pareigose iki sezono pabaigos.

Pagrindinis artimiausių savaičių „Wolves“ tikslas – įsitvirtinti Lietuvos lygos lentelės trečiojoje vietoje. Tikslas – realus, bet jo siekiant reikės atremti į nugarą alsuojančių „Lietkabelio“ ir „Juventus“ iššūkius. Daug kas gali paaiškėti kovo mėnesį, kai „Wolves“ žais ketverias iš eilės rungtynes su komandomis, kurios šiuo metu LKL užima nuo antrosios iki šeštosios vietos.

Kad visi varžovai pavojingi, prieš pat rinktinių pertrauką priminė N.Pacevičiaus auklėtiniams skambų antausį skėlusi „Jonava“.

Likusioje sezono dalyje „Wolves“ rezultatus veikiausiai, kaip ir iki šiol, labiausiai lems LKL rezultatyviausių žaidėjų lentelėje antrąją vietą užimantis Rasheedas Sulaimonas (17,6 tšk.). Jei jis bus sveikas ir galės žaisti visa jėga, daug lengviau bus ir kitiems krepšininkams: po traumos atsigavusiam Jeffery Taylorui (14,4 tšk.), Tre‘shawnui Thurmanui (10,2 tšk.), Christianui Mekowulu (9,5 tšk.), į Lietuvos rinktinę pakviestiems Kristupui Žemaičiui (7,7 tšk., 3,6 rez.perd.) ir Vaidui Kariniauskui (8,4 tšk., 4,9 rez.perd.).

Nuo šiol „Wolves“ nebereikės blaškytis tarp dviejų turnyrų. Vilniaus komanda vasario pradžioje baigė Europos taurės sezoną, kurio paskutinėse rungtynėse pasiekė paguodos pergalę prieš vieną iš turnyro išsišokėlių Londono „Lions“.

Kėdainių „Nevėžis-Optibet“

Vasarį: 1–1.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 5–15, Lietuvos taurė: 4–4, FIBA Europos taurės atranka 0–2.

Kai buvo panaikinti „Gargždų“ rezultatai, „Nevėžis“ atsidūrė paskutinėje LKL lentelės eilutėje. Kėdainiečiams tai labai nepatiko ir jie iškart ėmėsi taisyti padėtį – vasario pradžioje per pratęsimą palaužė „Neptūną“ ir pavijo Pasvalio bei Šiaulių komandas. Prieš rinktinių pertrauką ši trijulė dalijosi paskutinę vietą.

Nors padėtis lentelėje prasta, Gedimino Petrausko vyrai dar neprarado galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas. O „Nevėžio“ tvarkaraštis kovo mėnesį toks, kad būtent šis laikotarpis gali atsakyti į klausimą, ar kėdainiečiai verti bent kovoti dėl kelialapio į ketvirtfinalį.

Lygos rezultatyviausių krepšininkų lentelėje trečiąją vietą užimantis Zane‘as Watermannas (15,8 tšk., 6,8 atk.kam.), LKL tritaškių konkurso nugalėtojas Seanas McNeilas (13,6 tšk.), Ignas Vaitkus (12,9 tšk.), lygoje pagal atkovotus kamuolius pirmaujantis Francisas Okoro (7,9 tšk., 8,2 atk.kam.) ir kiti Kėdainių krepšininkai labai stengsis, kad atsakymas į šį klausimą būtų teigiamas.

Jonavos „CBet“

Vasarį: 1–2.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 8–12, Lietuvos taurė: 0–2, Čempionų lygos atranka: 0–1, FIBA Europos taurė: 4–8.

2024 metų pradžia Jonavos klubui buvo labai sunki. Pirmiausia dėl to, kad kelias savaites besisukus išvykimų ir atvykimų karuselei, „Jonavai“ tiesiog trūko žaidėjų. Jonaviečiams kelerias rungtynes teko žaisti šešiese arba septyniese, neskaičiuojant „dėl skaičiaus“ registruotų jaunų krepšininkų.

Kurdami sezono planus, klubo vadovai aiškiai apsiskaičiavo ir pakišo kiaulę treneriui Virginijui Šeškui. Treneris ir žaidėjai tokiomis aplinkybėmis buvo bejėgiai ir mažai ką galėjo padaryti, kad „Jonavos“ rezultatas FIBA Europos taurės turnyre nebūtų gėdingas. O šio turnyro antrajame etape, žaisdama su komandomis, kurios yra LKL vidutiniokų lygio, „Jonava“ per šešerias rungtynes neiškovojo nė vienos pergalės. Maža to, jonaviečiai net ketverias rungtynes pralaimėjo didesniu nei 20 taškų skirtumu.

Skaičiuojant visus turnyrus, „Jonava“ nuo sausio pradžios patyrė dešimt iš eilės pralaimėjimų. Išbraukus panaikintą pergalę prieš „Gargždus“ (gruodžio 28 d.), Jonavos komanda nuo gruodžio pradžios pralaimėjo 15 kartų iš eilės.

Šios nesėkmių virtinės nutrūko gana netikėtai, kai „Jonava“ antrąjį vasario savaitgalį išvykoje nugalėjo „Wolves“ krepšininkus.

Po rinktinių pertraukos „Jonava“ bandys atversti naują puslapį. Jį kartu su senbuviais Strahinja Mičovičiumi (15,4 tšk., 5,2 atk.kam.), Mike‘u Lewisu (13,6 tšk., 3,7 rez.perd.), Tauru Jogėla (11,5 tšk.) rašys iš subyrėjusių „Gargždų“ atvykę ir vasario pradžioje Jonavos komandoje debiutavę Justas Furmanavičius bei Ryanas Larsonas, o taip pat amerikietis Ousmane‘as Drame, kuris dar tik ruošiasi pirmą kartą žengti į aikštę vilkėdamas „Jonavos“ aprangą.

„Šiauliai“

Vasarį: 1–4.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 5–15, Lietuvos taurė: 7–3, Šiaurės lyga: 6–1.

Nors „Šiauliai“ pavasarį pasitinka LKL pirmenybėse dalindamiesi paskutinę vietą su „Pieno Žvaigždėmis“ ir „Nevėžiu“, šiauliečių nuotaika daug geresnė negu lentelės kaimynų.

Visų pirma, „Šiauliai“ apsilankė Kaune ir žaidė Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte. Vertinant blaiviai, Žydrūno Urbono vyrai finalo ketverte šansų neturėjo, todėl gali būti patenkinti vien dėl to, kad pusfinalyje tris kėlinius vertė jaudintis favorito „Žalgirio“ gerbėjus.

Vasario pradžioje šiauliečiai pergalingai pabaigė Šiaurės lygos grupės varžybas. „Šiauliai“ grupėje užėmė pirmąją vietą ir dabar laukia ketvirtfinalio dvikovos su Bristolio „Flyers“ komanda.

Suprantama, „Šiauliams“ būtų labai pravertusi bent viena pergalė LKL pirmenybėse. Tačiau abu varžovai, su kuriais žaista vasario pradžioje („Rytas“ ir „Lietkabelis“), parodė, jog šiuo metu yra aukštesnio lygio komandos.

Užtat kovo mėnesį šiauliečiai žais net kelerias rungtynes su panašaus lygio komandomis. Šios rungtynės bus labai svarbus egzaminas L.J. Thorpe‘ui (12,4 tšk., 6,5 rez.perd.), Audriui Danusevičiui (12,9 tšk., 5,5 atk.kam.), per rinktinių pertrauką gimtosios Slovakijos marškinėlius vilkėjusiam Tomašui Pavelkai (12,6 tšk., 7,2 atk.kam.) bei kitiems „geltoniems-juodiems“.

Pasvalio „Pieno Žvaigždės“

Vasarį: 0–1.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 5–14, Lietuvos taurė: 1–5.

Pasvalio komanda šiais metais dar nelaimėjo nė karto, o vasario mėnesį, nusileidusi „Wolves“, patyrė penktąją iš eilės nesėkmę. Aurimo Jasilionio treniruojama komanda žiemą, regis, visai prarado tą užsidegimą, kuris ją stūmė į priekį pirmosiomis sezono savaitėmis.

Prieš rinktinių pertrauką sustingo net ir lyderiai Brandonas Tabbas (19,7 tšk., 3,1 rez.perd.) bei Jordanas Watsonas (14,6 tšk., 3,8 rez.perd.). Nors B.Tabbas, išvykus buvusiam „Gargždų“ milžinui Nickui Wardui, susigrąžino pirmąją vietą lygos rezultatyviausių žaidėjų lentelėje, jo vidurkis smuko.

„Pieno Žvaigždžių“ galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas vis mažėja. O jei komanda nepabus iš letargo miego, ji bus pagrindinė pretendentė užimti paskutinę vietą.

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“

Vasarį: 0–2.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 12–7, Lietuvos taurė: 5–5, Šiaurės lyga: 6–1.

Triuškinamas pralaimėjimas „Žalgiriui“ ir pralaimėjimas „Mažeikiams“. Šios dvejos rungtynės, vykusios vasario pradžioje, dar labiau sugadino Utenos sirgalių nuotaiką, kuri ir taip nebuvo labai gera po Lietuvos taurės ketvirtfinalyje patirtos nesėkmės.

Du vasario pradžioje patirti pralaimėjimai apsunkino Oliverio Kostičiaus auklėtinių padėtį kovojant dėl trečiosios vietos. Kita vertus, skirtumas tarp trijų komandų, besitaikančių į trečiąją vietą, – minimalus. Pagal pralaimėjimus „Juventus“, „Lietkabelį“ ir „Wolves“ skiria vos vienas taškas. Iki reguliariojo sezono pabaigos liko daug rungtynių, tad per šį laikotarpį gali nutikti visko.

Du „Juventus“ krepšininkai kroatas Ivanas Vranešas (15,2 tšk., 6 atk.kam.) ir bosnis Ajdinas Penava (9,4 tšk.) atstovavo savo šalims Europos pirmenybių atrankos turnyre. Tuo tarpu tik sausį atvykęs amerikiečiui Joshua Newkirkui (2 tšk.), kaip ir reikėjo tikėtis, po bandomojo laikotarpio buvo pasiūlyta ieškoti kitos komandos.

Kovo mėnesį O.Kostičiui dar reikės išsiaiškinti, ko iš tiesų vertas kitas naujokas T.J. Starksas, kuris kol kas negalėjo debiutuoti Utenos komandoje dėl traumos.

Klaipėdos „Neptūnas“

Vasarį: 0–2.

Nuo sezono pradžios. Lietuvos lyga: 8–12, Lietuvos taurė: 6–2.

„Neptūno“ sirgaliai vis laukia proveržio, bet jo kaip nėra, taip nėra. Netgi priešingai, pirmąjį vasario savaitgalį Klaipėdos krepšininkai pralaimėjo vienam iš autsaiderių „Nevėžiui“ ir šia nesėkme perpildė klubo vadovų kantrybės taurę. Vadovybė išsiliejo ant trenerio Mindaugo Brazio, kuriam teko ieškoti kitos darbo vietos.

Klaipėdos komandai per kitas rungtynes su „Žalgiriui“ vadovavo buvęs M.Brazio padėjėjas Vidas Ginevičius, tačiau vasario pabaigoje „Neptūnas“ pristatė naują trenerį – keletą sezonų Atėnų „Panathinaikos“ štabe dirbusį Giorgą Vovorą.

LKL mastais G.Vovoras, kuris trumpai ėjo ir „Panathinaikos“ vyriausiojo trenerio pareigas, – žymi figūra. Reikia manyti, kad reikalavimai jam bus dideli. Savo ruožtu G.Vovoras turėtų kelti didelius reikalavimus savo naujiesiems auklėtiniams. Pirmiausiai – jaunesniosios kartos „Neptūno“ puolimo lyderiams Ąžuolui Tubeliui (15,2 tšk., 7,1 atk.kam.) ir Ignui Sargiūnui (13,5 tšk.). Nors jų statistika solidi, o Ą.Tubelis atstovavo Lietuvai per Europos pirmenybių atrankos rungtynes, šie krepšininkai Klaipėdos komandos pergalių kol kas neužtikrina.

Ą.Tubelis buvo ne vienintelis „Neptūno“ žaidėjas, šį mėnesį pakviestas į rinktinę. Vengrijos nacionalinėje komandoje žaidė Zsomboras Maronka (6,7 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.