EUROLYGA 2023

Ispanų žiniasklaida trimituoja: bręsta Europos klubinio krepšinio pokyčiai

Ilgus metus Europos krepšinio užkulisiuose kalbama, kad FIBA Čempionų lygos ir Europos taurės turnyrai potencialiai gali susijungti į vieną darinį, o tai, panašu, artėja prie realybės.

 FIBA Čempionų lygos taurė<br> FIBA nuotr.
 FIBA Čempionų lygos taurė<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-29 21:26, atnaujinta 2024-02-29 23:14

Apie tai praneša „La Opinion de Malaga“ žurnalistė Beatriz Tocon.

Žurnalistė skelbia, kad ketvirtadienio rytą Šveicarijoje FIBA Čempionų lygos atstovai susitiko su klubų valdybos nariais, kur nuskambėjo, kad FIBA Čempionų lyga tikisi, jog artimiausiu metu įvyks susijungimas su Europos taure.

B.Tocon praneša, kad susitikime dalyvavo 11-os klubų atstovai, tarp kurių buvo Malagos „Unicaja“ prezidentas Antonio Jesusas Lopezas.

FIBA Čempionų lyga informavo klubų atstovus, kad lyga yra „labai pažengusiuose pokalbiuose“ su Eurolyga dėl antrojo (Europos taurė) ir trečiojo pagal pajėgumą (FIBA Čempionų lyga) Europos klubinio krepšinio turnyrų susijungimo.

Tiesa, apie tikslią datą, kada turnyrai turėtų susijungti, žurnalistė neužsiminė, tačiau B.Tocon priduria, kad viskas turėtų paaiškėti per kelis artimiausius mėnesius.

Tinklalapis basketnews.com prideda, kad lygų susijungimas turėtų įvykti 2025-2026 m. sezone, o bendrai turnyre dalyvautų 36 komandos.

Pridedama, kad ideali mintis būtų ta, kad FIBA Čempionų lyga ir Europos taurė susijungtų tam, jog varžybų sistema leistų klubams arba pakilti į Eurolygą, arba iš jos iškristi. Taip pat rašoma, kad tai būtų puikus dalykas dėl bendro sportinio principo, o kartu pridedama, jog kiti klubai sulauktų geresnių varžovų, jeigu jie neplanuoja laimėjus turnyro kilti į Eurolygą.

Žurnalistė rašo, kad detalės bus patvirtintos vėlesniuose pokalbiuose, tačiau pirminis įspūdis yra teigiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.