EUROLYGA 2023

G. Žibėnas nesikuklina: „Nežinau, ar „Ryto“ istorijoje buvo pasiekta pergalė tokiomis aplinkybėmis“

Traumų išretintas Vilniaus „Rytas“ šeštadienį namuose 93:88 palaužė Utenos „Juventus“, o po rungtynių kalbėjęs strategas Giedrius Žibėnas nevengė skambių pasisakymų.

Giedrius Žibėnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Giedrius Žibėnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2024, 11:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2024, 11:44 PM

Vilniečiai varžybas pasitiko neturėdami trijų gynėjų – Arno Veličkos, Marcuso Fosterio, Margirio Normanto.

G.Žibėnui teko kliautis vieninteliu pagrindinės sudėties įžaidėju R.J. Cole‘u, tačiau ir šis antrajame kėlinyje patyrė traumą.

Nepaisant itin nepavydėtinos situacijos, „Rytas“ sugebėjo nepalūžti ir padovanojo savo žiūrovams pergalę.

„Esate matę rungtynes, kur be keturių pagrindinių gynėjų komanda įmestų 93 taškus ir laimėtų? Nepasikuklinsiu ir pasakysiu, kad treneriai padarė gerą darbą, o žaidėjai – dar geresnį, nes jie patikėjo tuo planu.

Rungtynėms ruošėmės su vienu gynėju – R.J.Cole'u, bet ir jis susitraumavo. Trečias ir ketvirtas kėlinys visiškai ėjo iš rungtynių plano, bet žaidėjai parodė žiaurinį charakterį. Labai daug padėjo atsarginiai gynėjai, mūsų jaunimas – Grantas Križanauskas ir Modestas Babraitis. Jie tikrai negadino vaizdo ir gerai kontroliavo varžovų gynėjus ir kamuoliu.

Pagyrų nusipelno ir Gytis Masiulis, nes tikrai nė ra lengva sėdėti visas rungtynes ir ketvirtajame kėlinyje išeiti lemiamu metu. Jis šiandien labai padėjo atvesti komandą į pergalę. Labai džiaugiuosi šia pergale, nes nežinau, ar „Ryto“ istorijoje buvo pasiekta pergalė tokiomis aplinkybėmis“, – po rungtynių džiaugsmo ir pasididžiavimo neslėpė G.Žibėnas.

Jau kovo 10 dieną „Rytas“ vyks į Kauną, kur mes iššūkį amžiniems varžovams – Kauno „Žalgirio“ krepšininkams. Paklaustas, ar nenorėtų pasistiprinti sudėties, „Ryto“ strategas kalbėjo mįslingai.

„Pirmiausia į bažnyčią. Žinau kiekvieno mūsų gynėjo situaciją, bet nenoriu viešai apie tai kalbėti. Tegul varžovai domisi. Paprašysiu ir komandos paprašysiu, kad tokių dalykų neskelbtų. Kaip bus – pažiūrėsime. Jeigu kažkas sunkiau bus, tai priklauso nuo mūsų ambicijų, ar mes reaguojame, ar ne. Ir priklauso nuo trauma – jos rimtesnės ar švelnesnės. Jeigu ambicijos yra, mes privalome reaguoti“, – kalbėjo vilniečių treneris.

Šeštadienio rungtynėse R.J.Cole‘o patirtos traumos G.Žibėnas nenorėjo pernelyg komentuoti, tačiau pagal pirmą žvilgsnį, treneris tikisi, jog trauma sužeidimas nedidelis.

„Nenoriu nusišnekėti, bet trečiojo kėlinio pradžioje dar mąstėme jis žais ar ne. Nusprendėme nerizikuoti, tad nemanau, kad kažkas ten labai baisaus. Bet reikia palaukti papildomų tyrimų ir pažiūrėsime nuodugniau“, – krepšininko būklę pakomentavo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.