EUROLYGA 2023

Aukštus tikslus užsibrėžęs T. Sedekerskis: „Baskonia“ yra mano širdyje“

Su Vitorijos „Baskonia“ sutartį iki 2029 metų pratęsęs Tadas Sedekerskis atskleidė, kad siekia būti daugiausiai rungtynių klube sužaidusiu krepšininku.

Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 8:08 PM, atnaujinta Mar 4, 2024, 9:58 PM

26-erių lietuvis prie klubo prisijungė 2013 metais, o aukščiausioje Ispanijos lygoje debiutavo 2015 metais. Tačiau tuo metu, nors ir priklausė Vitorijos ekipai, T.Sedekerskis buvo skolinamas Kėdainių „Nevėžiui“, Klaipėdos „Neptūnui“ ir Burgoso „Miraflores“ klubams bei žaidė ketvirtoje, trečioje ir antroje Ispanijos lygose.

Prie pagrindinės „Baskonia“ sudėties lietuvis prisijungė 2020-iais, kai grįžo po etapo Lietuvos pajūryje.

„Noriu tapti daugiausiai rungtynių su „Baskonia“ komanda sužaidusiu krepšininku, – „Baskonia“ klubui duotame interviu pabrėžė T.Sedekerskis. – Žmonės, kurie mane pažįsta žino, kad noriu čia žaisti ir toliau. „Baskonia“ yra mano širdyje. Ši istorija, prasidėjusi prieš daug metų, turi tęstis.“

„Nenorėjau eiti kažkur kitur. Čia žmonės mane vertina, norėjau jiems parodyti ištikimybę“, – pridėjo puolėjas.

Šį sezoną T.Sedekerskis tapo „Baskonia“ ekipos kapitonu, o pirmadienį buvo pranešta, kad lietuvis pratęsė sutartį iki 2029 metų. Tiesa, sutartyje yra numatytos galimybės išvykti į NBA.

„Per 11 metų čia patyriau labai daug ir jaučiuosi patogiai, Vitorija – mano antri namai. Visada norėjau būti tokio svarbaus klubo, kaip „Baskonia“ kapitonu. Būti vienos iš geriausių komandų Eurolygoje kapitonu – didelė atsakomybė. Tikiuosi, kad kaip kapitonas laimėsiu titulą, tai bus mano pasididžiavimas.“

„Labai norėčiau, kad vieną dieną mano marškinėliai atsidurtų „Fernando Buesa“ palubėse“, – užbaigė lietuvis.

Šį Eurolygos sezoną T.Sedekerskis vidutiniškai įmeta 9,8 taško, atkovoja 7 kamuolius, atlieka 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka 15,7 naudingumo balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.