EUROLYGA 2023

Europai planuojant mažinti krepšinio turnyrų skaičių, Eurolyga ruošia naują sutartį P. Motiejūnui

Pastaruoju metu Europos krepšinį krečia nemažai pokyčių, o nemažai jų bus priimta ir artimiausiu metu. Tarp jų ir Eurolygos klubų sprendimas dėl Pauliaus Motiejūno ateities vykdančiojo direktoriaus pozicijoje

Paulius Motiejūnas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>ELTA/J. Balčiūno nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>ELTA/J. Balčiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 1:46 PM, atnaujinta Mar 6, 2024, 2:20 PM

Ispanų naujienų portalo „AS“ žurnalistas Ricardo Gonzalezas skelbia, jog Europos taurė ir FIBA Čempionų lyga artėja prie susijungimo, o naujajame turnyre žaistų virš 30 komandų.

Pranešama, jog Eurolygos ir FIBA Europe organizacijos juda sėkminga derybų linkme, ieškodamos įvairių sprendimų, įskaitant ir rinktinių langus.

Jei bus žengtas šis reikšmingas žingsnis, tai reikštų, jog bet kuri komanda galėtų patekti į Europines varžybas iš nacionalinės lygos, o iš ten – į Eurolygą. Tiesa, būtų išlaikomas ir trečias Europinis turnyras, kaip dabartinę FIBA Europos taurė, tačiau abi organizacijos sutinka, jog keturių turnyrų Europoje yra per daug.

Čempionų lygos vadovai praėjusią savaitę susitiko su savo turnyre rungtyniaujančiais klubais ir informavo, kad derybos vyksta teisingu keliu. Dar nėra priimti galutiniai sprendimai ir gali prireikti kelių mėnesių, kol tai atsitiks, jei iš viso jie atsitiks.

Bet kokiu atveju, net jei susitarimas ir būtų pasiektas greitai, turnyrų susijungimo neturėtume išvysti iki 2025/26 metų sezono.

Tuo tarpu Eurolyga artimiausiu metu turi išspręsti savo vidinius reikalus. Pirminis klausimas – Pauliaus Motiejūno ateitis vykdančiojo direktoriaus pozicijoje.

Šiose pareigose lietuvis atsidūrė praėjusiais metais, kuomet paliko Kauno „Žalgirio“ klubą. P.Motiejūno sutartis galioja metams, tačiau manoma, jog ji bus pratęsta ilgalaikiam laikotarpiui, per kovo mėnesį numatytą klubų susirinkimą.

Be to, yra reali galimybė, kad kiti trys finalo ketvertai, prasidėsiantys 2025 m., bus žaidžiami Abu Dabyje už maždaug 75 milijonus eurų.

Ne taip toli atrodo ir Dubajaus (Jungtiniai Arabų Emyratai) komandos prisijungimas prie Eurolygos. Derybos tęsiasi jau daugiau nei dvejus metus ir panašu, kad minėtas naujas klubas prieš žengdamas didelį šuolį į stipriausią Senojo žemyno turnyrą, išbandys savo struktūrą ir potencialą Europos taurėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.