EUROLYGA 2023

Moterų Baltijos krepšinio lygoje paaiškėjo visos atkrintamųjų varžybų dalyvės

„Biosil-Baltijos moterų krepšinio lygoje“ („Biosil-WBBL“) per vasario mėnesį sužaistos 28 rungtynės, po kurių paaiškėjo visos atkrintamųjų varžybų dalyvės.

Paaiškėjo visos atkrintamųjų varžybų dalyvės.<br>A.Pliadžio nuotr.
Paaiškėjo visos atkrintamųjų varžybų dalyvės.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 6:00 PM

„Biosil-WBBL“ sezoną pradėjo 13 komandų: 7 iš Latvijos ir 6 – iš Lietuvos. Kovą atkrintamosiose varžybose pratęs geriausiųjų septynetas. Reguliariojo sezono nugalėtojos iš karto pateks į finalo ketvertą, o dar 6 komandos susitiks ketvirtfinalio serijose.

Kviečiame susipažinti su „Biosil-WBBL“ mėnesio svarbiausių įvykių apžvalga.

„Top-7“. Pirmos penkios atkrintamųjų varžybų dalyvės paaiškėjo gana anksti. Jau kurį laiką buvo aišku, kad kovą dėl titulo čempionato antrajame etape tikrai tęs čempionės titulą ginanti „TTT-Riga“ su Gabija Meškonyte ir keturios Lietuvos komandos: vicečempionė Vilniaus „Kibirkštis“, Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ ir LCC Tarptautinis universitetas bei „Šiauliai-Vilmers“.

Dėl kitų dviejų vietų aršiai kovėsi Kauno „Aistės-LSMU“ ir dvi Latvijos komandos – praeito sezono trečiosios vietos laimėtoja Rygos RSU ir „Liepaja/LSSS“. Gali būti, kad reguliariojo sezono pabaigoje visos trys komandos savo sąskaitose turės po 11 pergalių ir 11 pralaimėjimų, bet jau aišku, kad pirmąja už atkrintamųjų varžybų brūkšnio liks RSU ekipa. Taip yra dėl Rygos Stradinio universiteto studentėms nepalankaus tarpusavio rungtynių balanso tiek su Kauno, tiek su Liepojos ekipomis.

Kas išvengs ketvirtfinalio? Pirmosios vietos ir tiesioginio kelialapio į finalo ketvertą likimo klausimas kol kas nėra atsakytas, nors ryškia favorite į šią poziciją yra „TTT-Riga“. Pajėgiausia Latvijos komanda kol kas laimėjo visas 16 sužaistų rungtynių, bet taškais atsilieka nuo daugiau rungtynių sužaidusių abiejų Klaipėdos ekipų. Reguliariojo sezono kovas jau užbaigusios LCC Tarptautinio universiteto krepšininkės per 22 rungtynes iškovojo 18 pergalių, tiek pat turi ir vienerias rungtynes su ta pačia „TTT-Riga“ dar žaisiantis „Neptūnas-Amberton“.

Europinių kovų pabaiga. „TTT-Riga“ mažiau rungtynių „Biosil-WBBL“ yra sužaidusi dėl ilgo žygio FIBA Europos taurės turnyre. Latvės pergalingai nužengė iki pat ketvirtfinalio, tačiau jame turėjo pripažinti Venecijos „Umana Reyer“ pranašumą (namie pralaimėta 70:83, išvykoje – 78:88).

Metamorfozės. Itin banguotą sezoną išgyvenanti Vilniaus „Kibirkštis“ vasarį pakeitė vyriausiąjį trenerį – šias pareigas užėmė iš Kinijos sugrįžęs Egidijus Ženevičius, o laikinai komandai vadovavusi Sandra Linkevičienė tapo jo asistente. Prie trenerių štabo taip pat prisijungė jaunas specialistas Lukas Danilevičius. Be to, į „Kibirkštį“ sugrįžo 196 cm ūgio vidurio puolėja Daugilė Ūsė.

Atsinaujinusios komandos pirmosios kovos nežadėjo nieko gero. „SmartWay-Moterų Lietuvos krepšinio lygoje“ išvykoje vos 57:54 palaužtos „Aistės-LSMU“ ir skausmingai pralaimėta abiem Klaipėdos komandoms (71:73 namie su LCC Tarptautiniu universitetu ir net 53:79 išvykoje su „Neptūnu-Amberton“). „Biosil-WBBL“ turnyre patirtas dar vienas smūgis žaidžiant išvykoje su „Šiauliais-Vilmers“ (57:72). Tik tuomet pasirodė teigiami ženklai, leidžiantys galvoti, kad padėtis pasitaisys. Lietuvos čempionate ta pati Šiaulių komanda namie buvo nušluota net 80:52, o Baltijos lygoje 81:57 nepalikta vilčių „Aistėms-LSMU“.

Blokų karalienė. RSU netrukus sužais paskutiniąsias šio sezono rungtynes „Biosil-WBBL“, tačiau komanda gali pasidžiaugti 24 metų Luizės Šeptės pasiekimais. 181 cm ūgio krepšininkė net du kartus iš eilės pakartojo lygos blokuotų metimų rekordą, kai 6 „stogais“ nubaudė tiek „TTT Juniores“, tiek „Panevėžio“krepšininkes. Per rungtynes su jaunosiomis Rygos krepšininkės L. Šeptė dar pelnė 16 taškų, atkovojo 11 kamuolių, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, 5 kartus perėmė kamuolį ir surinko net 41 naudingumo balą.

Simbolinė rinktinė. Į „Biosil-WBBL“ vasario simbolinį penketą pateko jau minėta L. Šeptė (vid. 10,2 tšk., 7,2 atk. k., 3,4 bl., 19,6 naud.), Viktoria Balaban („Neptūnas-Amberton“; 17,3 tšk., 5,8 atk. k., 3 per. k., 20,8 naud.), Cassidy Mihalko („Šiauliai-Vilmers“; 20,4 tšk., 7,4 atk. k., 3,4 rez. p., 23,2 naud.), Kristė Timofejeva („Panevėžys“; 14,3 tšk., 7 atk. k., 4,7 rez. p., 22,3 naud.) ir Anna Liepina (Daugpilio universitetas; 15,4 tšk., 12,4 atk. k., 2 per. k., 26 naud.).

MVP. Naudingiausios lygos vasario mėnesio žaidėjo titulas atiteko „Šiaulių-Vilmers“ lyderei C. Mihalko. 28 metų 180 cm ūgio amerikietė savo komandą atvedė į 3 pergales, leidusias trumpam net pakilti į 4 vietą lygoje, o pagal naudingumą (26,9) ji yra ir viso „Biosil-WBBL“ sezono lyderė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.