EUROLYGA 2023

S. Pešičius pirštu dūrė į Lietuvos krepšinį ir keikė serbų požiūrį: „Tai koncentracijos stovykla“

Serbijos krepšinio rinktinės treneris Svetislavas Pešičius su nekantrumu laukia artėjančių Paryžiaus olimpinių žaidynių. 74-erių krepšinio specialistas kartu su nacionaline krepšinio rinktine bilietą į Prancūzijos sostinėje vyksiančią sporto šventę nuskynė dar praėjusį rudenį, kai planetos pirmenybėse iškovojo sidabro medalius.

Svetislavas Pešičius.<br>FIBA nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>FIBA nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>FIBA nuotr.
Svetislavas Pešičius.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 7:33 PM

Laukdamas tarptautinių kovų S.Pešičius nemažai dėmesio skiria ir klubiniam krepšiniui.

Serbijos rinktinės strategas „Sportlight“ laidoje prakalbo apie atėjusius sunkius Serijos klubinio krepšinio laikus.

„Adrijos lyga yra vienintelė lyga Europoje, kurioje yra atvira rinka. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad Adrijos lygoje kiekviena komanda gali žaisti su 12 legionierių, skitingai nuo kitų nacionalinių lygų, su kuriomis mes norime konkuruoti.

Kitose lygose yra kitokia sistema – 6+6, 7+5 ar 5+7. Absoliučiai neturiu nieko prieš užsieniečius, pats daugiau laiko dirbau užsienyje nei Serbijoje, bet aš gyvenu Serbijoje ir noriu, kad viskas judėtų į priekį, su Jugoslavija viskas yra baigta.

Joks kitas Serbijos klubas (išskyrus „Crvena zvezda“ ir „Partizan“) nežaidžia Europos turnyruose. Įsivaizduokite, esame tarsi uždaryti kalėjime, praktiškai koncentracijos stovykloje. Žaidžiame tarpusavyje ir nežinome, kas vyksta už sienos, visi džiaugiamės tik savo sėkme. Sėkme toje koncentracijos stovykloje, o dar save vadiname krepšinio šalimi.

Turime nebijoti registruotis į tarptautinius turnyrus, turime tai daryti, jei norime tobulėti. Dabar noriu paklausti tų, kurie nori priimti sprendimus – ko jūs laukiate?“, – klausimus kėlė S.Pešičius.

Krepšinio specialistas siūlė skirti dėmesį ne Adrijos, o Serbijos krepšinio lygai, kurią reiktų stiprinti remiantis Lietuvos pavyzdžiu.

„Turime visas sąlygas sukurti savo lygą, bent jau geriausiems šešiems klubams. Lietuva taip pat atsiskyrė nuo VTB lygos dar iki karo Ukrainoje bei sustiprino savo lygą, įsijungė miestų bendruomenės, kurios prisidėjo ir palaikė šią idėją.

Lietuva turi savo profesionalią lygą, iš kurios kiekvienais metais tarptautinėse varžybose žaidžia bent penki ar šeši klubai, net neabejoju, kad tai prisideda prie tobulėjimo.

Nemanau, kad mums reikia kažką kopijuoti, bet turime pripažinti, kad kažkam mūsų gyvenime gali sektis geriau. Kartais sunku tai padaryti, bet turime priimti kitų patirtį ir panaudoti ją savo sąlygomis, tik taip judėsime į priekį.

Jei viskas bus atvirkščiai – stovėsime vietoje ir liksime koncentracijos stovykloje, džiaugsimės, nes nieko nematysime, kas vyksta aplinkui“, – pridūrė Serbijos rinktinės treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.