EUROLYGA 2023

Atsivėręs Š. Jasikevičius papasakojo apie skyrybų dramą su „Barcelona“ ir tai, kas vyko jam už nugaros

Ilgą laiką klausimų apie vasarą įvykusias skaudžias skyrybas su „Barcelona“ vengęs Šarūnas Jasikevičius galiausiai ryžosi atsiverti.

Kauno Žalgiris, Barceona, Barselona, Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Barceona, Barselona, Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 9:55 AM, atnaujinta Mar 15, 2024, 11:26 AM

Stambulo „Fenerbahce“ strategas išsamiame interviu „Movistar Plius+“ laidoje „Zona Euro“ atvirai papasakojo apie dabartinius jausmus Katalonijos ekipai ir kartėlį ne tik dėl skaudaus išsiskyrimo, bet ir dėl komplikuotų santykių su klubo vadovybe.

„Kaip ir kiekviename dideliame klube, darbas „Barcelona“ ekipoje gali būti komplikuotas. Prieš kelis mėnesius minėjau, kad buvau labai nusivylęs, kaip su manimi tuos trejus metus elgėsi mano bosai. Man buvo sunku. Kartais atrodydavo, kad visiškai nesutariame. Kaip pavyzdį galime paimti Nikola Mirotičiaus situaciją. Tai, kaip joje buvo tvarkomasi, nebuvo profesionalu“, – teigė Š.Jasikevičius.

Strategas taip pat pridūrė, kad kažkas iš klubo vidaus be jo žinios nutekindavo informaciją žiniasklaidai.

„Vienas iš dalykų, kuris mane skaudino, buvo tas, kad su manimi dirbę žmonės nutekindavo daugybę informacijos žiniasklaidai. Be mano žinios vykdavo slapti susitikimai ir aptarimai su žurnalistai. Ši žinia buvo labai skaudi.“

Š.Jasikevičiaus teigimu, pati „Barcelona“ neparodė noro pratęsti sutartį.

„Buvo aišku, kad mes galime pasiekti susitarimą. Man nepatiko kryptis, kuria juda projektas. Aš norėjau permainų, jie taip pat. Kai atmečiau pirminį pasiūlymą, antro jie ir nebepateikė“, – pažymėjo Š.Jasikevičius.

Tiesa, nepaisant kelių nesėkmių, laiką praleistą Katalonijos klube lietuvis vertina gerai.

„Tai buvo gera patirtis. Susiradau daug draugų, turėjau daug galimybių, šeima buvo laiminga. Kalbant apie krepšinį – mes turėjome kuo didžiuotis. Iškovojome titulus, stabiliai užėmėme pirmas vietas ACB lygoje, pasiekėme beveik visus finalus Ispanijoje.

Tikriausiai žemiausias taškas buvo pralaimėjimas 2023-iųjų Eurolygos pusfinalyje Kaune. Atėjome nepasiruošę ir Madrido „Real“ su savo patyrusiais žaidėjais tuo pasinaudojo. Buvo sunku, bet didžiavausi tuo, kaip komanda atsitiesė“, – atviravo kaunietis.

Paklaustas, ar svarstytų sugrįžti į Barseloną, kad užkariautų Eurolygą, Š.Jasikevičius tokiam potencialiam scenarijui daug vilčių nesuteikė ir užsiminė, kad galbūt net svarstytų „Real“ pasiūlymą.

„Dabar galimybių yra mažiau nei bet kada. Tai yra antras kartas, kai mes išsiskyrėme ir abu jie buvo labai skausmingi. O „Real“ organizaciją aš visada gerbiau. Gyvenimas keičiasi, tai kas žino“, – svarstė Š.Jasikevičius.

Kiek ankščiau Ispanijos sporto žurnalistas Marcalas Lorente atskleidė, kad Š.Jasikevičiaus ir „Barcelonos“ santykiai pašlijo dėl šio 11-mečio sūnaus Luko.

Berniukas rungtyniauja „Barcelona“ jaunimo komandoje ir buvo savo amžiaus grupės komandos kapitonas. Tačiau kuomet išsiskyrė trenerio iš Lietuvos ir Katalonijos ekipos keliai, jo atžala neteko ir kapitono pareigų, o jaunimo komandos treneris paaiškino, kad tokį nurodymą gavo „iš aukščiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.