EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris A. Trinchieri turi žinių dėl R. Šmito traumos – prakalbo apie mačus, kuriuose jo nebus

Kauno „Žalgirs“ (19–2) iškovojo dar vieną pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate. Lietuvos čempionai „Žalgirio“ arenoje sekmadienį be didesnio vargo 97:77 (25:14, 28:20, 23:23, 21:20) įveikė autsaiderį Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (4–17).

Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-17 20:21

Žalgiriečiai šiame mače neturėjo Keenano Evanso, traumą gavusio Rolando Šmito ir Edgaro Ulanovo. Juos sudėtyje pakeitė jaunieji Dovydas Butka, Nedas Montvila ir Matas Vokietaitis, visi jie pasižymėjo taškais.

„Sužaidėme gerus pirmus du kėlinius, tačiau po pertraukos turėjome nevykusią 6 minučių atkarpą. Bet grįžome į savo žaidimą ir iškovojome pergalę.

Šio mačo pagrindinis pliusas yra tas, kad Butka, Vokietaitis, Montvila kartu sudėjus aikštėje išbuvo 43 minutes. Tai mums labai naudinga. Jie darė klaidų, bet viskas yra tvarkoje“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė E.Sumneris, kuris per 19 minučių surinko 21 tašką (7/8 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud.), 2 atkovotus kamuolius, 5 rezultatyvius perdavimus, 3 klaidas, 3 perimtus kamuolius ir 27 naudingumo balus. Tai buvo rezultatyviausios amerikiečio rungtynės šiame sezone.

„Matau E.Sumnerio progresą. Jis protingas vyrukas, kuris spinduliuoja teigiama energija. Jam tik reikia prisitaikyti prie europietiško krepšinio, kuriame visada kažkas tave spaudžia.

Jei esi pakankamai greitas, tai gali surasti progų, kaip išnaudoti savo greitį mažesnėje aikštėje. Manau, kad šios rungtynės jam gali padėti įsivažiuoti“, – aiškino A.Trinchieri.

Strategas pakalbėjo ir apie latvį R.Šmitą. Jis penktadienio Eurolygos mače su Miuncheno „Bayern“ patyrė čiurnos traumą ir dvikovos nebaigė.

A.Trinchieri patikino, kad negali pasakyti, kiek ilgai be krepšinio bus aukštaūgis: „Kol kas negaliu nieko pasakyti apie traumą. Kas aišku, tai kad jis tikrai nežais šią savaitę dviejų Eurolygos mačų bei LKL rungtynių su „Šiauliais“. Reikia truputį laiko. Jis pasisuko čiurną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.