EUROLYGA 2023

Italų legendą prausęs D. Giedraitis: „Pradžioje jis praktiškai nesigynė“

Dovydas Giedraitis mačo pradžioje prieš Bolonijos „Virtus“ patempė Kauno „Žalgirį“ į priekį ir neleido kauniečiams įkristi į didesnę duobę. Vieną geresnių mačų puolime sužaidęs gynėjas paaiškino savo gerą žaidimą ir progresą puolime, o kartu papasakojo apie žalgiriečių požiūrį į kiekvieną likusį mačą Eurolygoje.

Dovydas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dovydas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Keenanas Evansas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tomas Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 11:45 AM

Antradienio vakarą „Žalgiris“ namuose 96:81 nugalėjo Bolonijos „Virtus“ ir nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją prestižinėse Senojo žemyno pirmenybėse.

Andrea Trinchieri auklėtiniai antroje mačo dalyje sužaidė ypač gerai. Kauniečiai trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius laimėjo rezultatu 53:32, o anot D.Giedraičio – gynyba buvo esminis pergalės elementas.

„Treneris pasakė, kad turime nulaužti juos per gynybą. „Virtus“ neturėjo Danielio Hacketto ir Isaia Cordinier ir turėjo tik Alessandro Pajola. Bet šį vakarą gerai pasirodė Rihardas Lomažas, kuris davė jiems daug. Viskas prasidėjo nuo to, kad su kontaktu pradėjome spausti juos per visą aikštelę, varginome varžovus ir taip įvyko, jog jie pavargo ir pabėgome į priekį.

Manau, kad patys galėjome žaisti kiečiau (pirmoje mačo dalyje – red.), ateiti su daugiau energijos. Taip ir gavosi, kad po pirmos pusės atsilikinėjome, bet antroje pusėje pakeitėme kontakto ir žaidimo lygį“, – dėstė 23-ejų gynėjas.

Šiame mače net penki žalgiriečiai pelnė dviženklį taškų skaičių, o Lukas Lekavičius pelnė 9 taškus ir buvo arti didžiojo penketuko.

Visgi didžiausias dėmesys ir toliau buvo skiriamas „Žalgirio“ žvaigždei Keenanui Evansui, kuris nepaisant geros varžovų gynybos sugebėjo pasižymėti ne vienu gražiu epizodu ir galop susirinko savo statistiką.

„Be abejo, Keeną visi dengia agresyviau, neduoda jam priimti kamuolio, todėl aš, Tomas (Dimša), Lukas (Lekavičius) turime padėti jam. Šiandien „Virtus“ bandė uždaryti Keenaną, bet davėme jam kvėpuoti ir jis susimetė savo metimus“, – sakė D.Giedraitis.

Antradienio vakarą Kauno „Žalgiris“ pagerbė 1999 metais Eurolygą laimėjusią „Žalgirio“ komandą, o kartu rungtyniavo su „retro“ marškinėliais, su kuriais pirmąjį ir kol kas vienintelį Eurolygos titulą nukalė tuomet Jono Kazlausko treniruojamas „Žalgiris“.

D.Giedraitis pasidžiaugė kitomis „Žalgirio“ aprangomis, o kartu pridūrė, kad pagaliau jam ir komandos draugams pavyko nutraukti prakeiksmą.

„Be abejo, tikrai smagu, galbūt šiek tiek buvo keista, nes anksčiau, kuomet žaidėme su alternatyviomis aprangomis, jeigu gerai prisimenu, dukart su juodomis aprangomis pralaimėjome. Šiandien reikėjo nutraukti prakeiksmą. Malonu, kad tai padarėme šios dienos rungtynėse“, – sakė gynėjas.

D.Giedraitis jau pirmajame kėlinyje pelnė net 8 taškus ir buvo ypač agresyvus atakuodamas krepšį.

Iš viso gynėjas per 24 minutes aikštelėje sumetė 12 taškų (2/3 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud.), o toks vilniečio blykstelėjimas – trečias rezultatyviausias karjeros pasirodymas Eurolygoje.

Jaunasis žalgirietis paaiškino, kodėl jam pavyko sužibėti puolime ir išskyrė italų legendos „efektą“.

„Treneris visada prašo būti agresyvesniu. Marco Belinelli buvo mano tiesioginis oponentas, kuris pradžiai praktiškai nesigynė, tad pavyko jį nubausti. Būtent dėl to išėjo tokios neblogos rungtynės tiek puolime, tiek gynyboje“, – sakė D.Giedraitis.

Kauno „Žalgiriui“ iki reguliaraus sezono Eurolygoje galo liko vos ketverios rungtynės, o patekti į įkrintamųjų traukinį Andrea Trinchieri auklėtiniai turi ne itin daug, tačiau galimybės vis dar egzistuoja, o kol tokios galimybės yra, žalgiriečiai yra pasiryžę kovoti iki pat paskutiniųjų turnyro rungtynių.

„Nežinau, į lentelę pernelyg nesižvalgome. Žaidžiame kiekvienas rungtynes it jos būtų paskutinės ir tiek“, – baigė D.Giedraitis.

Primename, kad antrąjį dvigubos savaitės mačą „Žalgiris“ žais jau ketvirtadienį, kur nuo 20:00 val. stos į kovą prieš Tadą Sedekerskį ir Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.