EUROLYGA 2023

K. Evansui padėkojęs Šaras pažvelgė į auklėtinių reakciją: „Tai buvo neįtikėtina“

Šarūnas Jasikevičius po pergalingo mačo prieš „Barcelona“ ekipą tikino, kad jo krepšininkai po slogaus trečiojo kėlinio padarė įspūdingą darbą ketvirtajame, o kartu lietuvis sureagavo į Kauno „Žalgirio“ lyderio Keenano Evanso žinutę „X“ socialiniame tinkle.

Šarūnas Jasikevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 7:23 AM, atnaujinta Mar 21, 2024, 7:35 AM

Stambulo „Fenerbache“ (19/11) namuose 88:74 įveikė praėjusiais metais Š.Jasikevičiaus treniruotą „Barcelona“ (20/10) ekipą ir Eurolygoje iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui.

Po įspūdingos pirmosios mačo dalies, kurią Šaro auklėtiniai laimėjo 46:25, „Fenerbache“ po ilgosios pertraukos buvo atitraukę koją nuo greičio pedalo ir trečiąjį ketvirtį pralaimėjo 16:32, tačiau lietuvis džiaugėsi, kad jo komanda sureagavo į prastą trečiąjį rungtynių kėlinį ir lemiame ketvirtyje (26:17) vėl pademonstravo solidų žaidimą.

„Akivaizdu, kad rungtynės buvo banguotos. „Fenerbache“ tris kėlinius rodė tai, kaip reikia žaisti. Gaila, bet mes prisidarėme sau problemų po ilgosios pertraukos. Tiesą sakant, tai buvo siurprizas, kadangi komanda dažniausiai trečiąjį kėlinį žaisdavo gerai. Mums reikalai (trečiajame kėlinyje – red.) neatrodė itin gerai, bet paskiau vėl sugrįžome. Nors ketvirtajame kėlinyje būna sunku pakeisti rungtynių ritmą, bet tai, kaip mes save suvaldėme ir parodėme gerą žaidimą ketvirtajame kėlinyje, buvo neįtikėtina.

Lemiame kėlinyje mes atradome Scottie (Wilbekiną) ir Nigelą (Hayesą-Davisą). Apibendrinus, mes turime būti labai laimingi, kadangi pasiėmėme dar vieną tašką. Hipotetiškai – mes turime tarpusavio pranašumą prieš „Barcelona“ ekipą“, – dėstė Šaras.

Keenanas Evansas rungtynių metu „X“ (buvusiame „Twitter“ – red.) rašė, kad „Fenerbache“ pastaruoju metu žaidžia kitokiame lygyje, o Šaras į tokį žalgiriečio pastebėjimą atsakė su šypsena.

„Ačiū Keenanui“, – sakė lietuvis.

Po to, kai Š.Jasikevičius atvyko į „Fenerbache“ klubą, Turkijos grandai šoktelėjo į pirmąją vietą puolimo reitingą Eurolygoje, tačiau gynyboje tokio progreso išvysti kol kas nepamatėme.

„Žiūrėkite, mes esame versle, kuriame reikia laimėti rungtynes. Jeigu mes laimime... Aš esu laimingas. Mes apie tai (gynybą) kalbame ir analizuojame kiekvieną kėlinį. Per visus metus mes namuose gynyboje mes prastai žaisdavome pirmuosius kėlinius. Jei neklystu, mes turime blogiausią gynybos reitingą pirmuosiuose ketvirčiuose.

Šį vakarą (per pirmąjį ketvirtį) praleidome vos 11 taškų. Žaidėjai suprato, kad po praeito pralaimėjimo prieš mus, „Barcelona“ krepšininkai bus ypač motyvuoti. Jie tokie ir buvo. „Barcelona“ klubui leisti įmesti vos 74 taškus yra įspūdingas pasiekimas.

Manau, kad mes ne visai supratome, kas įvyks po ilgosios pertraukos, kaip Barselonos krepšininkai išeis į aikštelę. Labai sunku padaryti tai, ką mano vyrukai padarė po to, kai smarkiai pralaimėjome trečiąjį kėlinį...“, – spaudos konferenciją baigė lietuvis.

Po pergalės prieš „Barcelona“ ekipą „Fenerbache“ su 19 pergalių ir 11 pralaimėjimų Eurolygoje pagal pergalių ir pralaimėjimų santykį susilygino su Atėnų „Panathinaikos“ ir Monako „Monaco“ ekipomis bei dalinasi 3–5 vietas geriausiame Senojo žemyno klubinio krepšinio turnyre.

Jau penktadienį Šaras ir jo vadovaujama Stambulo „Fenerbache“ išvyks į Milaną, kur sieks pratęsti savo pergalingą seriją. Mačo eigą tarp „Fenerbache“ ir Milano „Olimpia“ ekipų penktadienį nuo 21:30 val. sekite tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.