EUROLYGA 2023

A. Trinchieri auklėtinius peikė dėl vieno aspekto, tačiau gyrė žaidėjų požiūrį Ž. Urbonas tikėjosi prigauti „Žalgirį“

Kauno „Žalgiris“ (20/2) išvykoje susitvarkė su „Šiaulių“ (5/17) krepšininkais. Po mačo Andrea Trinchieri pasidžiaugė auklėtinių profesionalumu, o Žydrūnas Urbonas sakė, kad jo žaidėjai negali atsipalaiduoti, nepaisant to, koks yra rezultatas švieslentėje.

Andrea Trinchieri<br>G.
Andrea Trinchieri<br>G.
Žydrūnas Urbonas<br>G.
Žydrūnas Urbonas<br>G.
Tomas Dim<br>G.
Tomas Dim<br>G.
Edmondas Sumneris<br>G.
Edmondas Sumneris<br>G.
Shaquille'as Keithas<br>G.
Shaquille'as Keithas<br>G.
LKL mačas:<br>G.
LKL mačas:<br>G.
LKL mačas:<br>G.
LKL mačas:<br>G.
Danielis Baslykas<br>G.
Danielis Baslykas<br>G.
Dovydas Romančenko<br>G.
Dovydas Romančenko<br>G.
LKL mačas:<br>G.
LKL mačas:<br>G.
Dovydas Giedraitis<br>G.
Dovydas Giedraitis<br>G.
Andrea Trinchieri<br>G.
Andrea Trinchieri<br>G.
Kevarriusas Hayesas<br>G.
Kevarriusas Hayesas<br>G.
Edmondas Sumneris<br>G.
Edmondas Sumneris<br>G.
Andrea Trinchieri<br>G.
Andrea Trinchieri<br>G.
Danielius Lavrinovičius<br>G.
Danielius Lavrinovičius<br>G.
Daugiau nuotraukų (16)

Lrytas.lt

Mar 24, 2024, 5:53 PM

Kauno „Žalgiris“ Saulės mieste 92:69 (28:19, 19:15, 19:23, 26:12) įveikė Šiaulių „Šiaulius“ (5/17). Ši pergalė „Žalgiriu“ 12-oji iš eilės „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, o tuo tarpu šiauliečiai patyrė trečiąją nesėkmę paeiliui.

Be to, žalgiriečiai šią savaitę Eurolygoje iškovojo dvi pergales (nugalėta Bolonijos „Virtus“ ir Vitorijos „Baskonia“), tad šis laimėjimas prieš „Šiaulius“ uždaro sėkmingą kauniečių savaitę, kuri baigta nepatyrus pralaimėjimo kartėlio.

„Mes Šiauliuose žaidėme po ypač sunkios dvigubos Eurolygos savaitės. Sakyčiau, kad Eurolygoje žaidėme geras rungtynes, o šiandien buvo tokios rungtynės, kur treneris gali supykti, nes komanda neturi pakankamai energijos.

Aš galėjau būti piktas bet kuriuo atveju, bet mano komanda vis tiek atliko gerą darbą. Aš manau, kad mums nepavyko būti stabiliais. Kai mes turime gerą atkarpą, mes turėtume nuvažiuoti ir užbaigti darbą, bet šiandien mes jiems leidome sugrįžti.

Mes gerai pradėjome pirmąjį kėlinį, gerai užbaigėme antrąjį ir turėjome puikias penkias minutes tarp trečiojo ir ketvirto kėlinių, kur užsitikrinome sau pergalę. Geras dalykas yra tas, kad šiandien galėjome visiems išdalinti minutes. Sakyčiau, kad ši pergalė iš mūsų žaidėjų pusės – itin profesionali“, – apie mačą kalbėjo A.Trinchieri.

Šią savaitę žalgiriečiai sužaidė trejas rungtynes, tačiau kaip sunku paruošti komandą būtent trečioms rungtynėms per savaitę?

„Sunku, bet man pasisekė, kad aš turiu žaidėjus, kurie pasiruošę sekti mano instrukcijas, – sakė A.Trinchieri. – Atėmus amerikietiškus kalnelius, klaidas, kurias padarėme, mano komanda kasdien dirba itin sunkiai, tad tai palengvina darbą.

Trečioms rungtynėms visada yra pasiruošti sunkiau, nes tave smaugia laikas, tvarkaraštis, traumos ir visi kiti dalykai.“

Tuo tarpu apie mačą kalbėjęs Ž.Urbonas sakė, kad po dvigubos savaitės tikėjosi prigauti „Žalgirį“, tačiau jų energija šįkart buvo kitame lygyje.

Specialistas taip pat pridūrė, kad jo auklėtiniai negali taip žaisti, kaip žaidė paskutines dvi rungtynių minutes.

„Reikia pripažinti – „Žalgiris“ dabar žaidžia dar geriau, jų komandinis ritmas yra labai gerai pagautas. Jie visiškai nebangavo. Mes grįžome antrajame, trečiajame kėliniuose, bet jaučiasi žalgiriečių brandumas ir susižaidimas. Jau ir su treneriu jie yra susidirbę.

Aš žinau, kad „Žalgirį“ galima pagauti po dvigubos savaitės. Tik tiek, kad jie turėjo porą dienų poilsio atsigauti. Tas irgi jaučiasi. Iš energijos pusės jie nebuvo praradę nieko. Dažniausiai būna, kad jie atvažiuoja su mažesne energija (po dvigubos Eurolygos savaitės – red.), bet šįkart to nebuvo.

Mes... jausmas... Eimanto (Stankevičiaus) sugrįžimas, Seano (Armando) jetlagai (laiko zonų skirtumas – red.)... tas jautėsi, kad jis yra vangus ir lėtas. Jautėsi, kad iš jų pusės trūko ritmo, o kartu ir visa komanda buksavome.

Aišku, mačo pabaigoje paleidome dešimties taškų atkarpą... ten tiesiog daviau velnių chebrai, kad jie negali nuspręsti ir sustoti rungtynėse. Tu gali pralaimėti 14–16 taškų, bet nebūtinai 23-imis. Paskutinės 1,5 minutės man buvo neskanu žiūrėti. Manau, kad tokių dalykų daugiau neturėsime“, – išsamiai kalbėjo Ž.Urbonas.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.