EUROLYGA 2023

Į NBA metraščius įsirašęs D. Sabonis: „Nuostabus jausmas, bet kartu esu laimingas, kad tai pasibaigė“

Lietuvos laiku antradienio naktį Domantas Sabonis pagerino NBA dvigubų dublių serijos rekordą, o pats krepšininkas pasidžiaugė ne tik šiuo pasiekimu, bet kartu ir pasibaigusiu šurmuliu, kuris jį supo pastarasias savaites.

 Domantas Sabonis<br> Getty Images/SPO/Scanpix nuotr.
 Domantas Sabonis<br> Getty Images/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-26 10:00

D.Sabonis mače prieš „Philadelphia 76ers“ užfiksavo 54-ąjį dvigubą dublį iš eilės ir tapo NBA rekordininku nuo to laiko, kai ABA ir NBA lygos (1976 m.) susijungė į vieną darinį.

Lietuvis aplenkė Keviną Love‘ą, kuris 2010–2011 m. sezone buvo užfiksavęs 53-ų dvigubų dublių seriją, kuomet atstovavo „Minnesota Timberwolves“ komandai.

„Man toks pasiekimas yra didžiulė garbė, įsirašai save į geriausios planetos lygos istorijos knygą. Tai yra nuostabus jausmas, bet kartu esu laimingas, kad tai pasibaigė, – sakė D.Sabonis. – Paskutines pora savaičių visi apie tai man kalbėjo. Aš bandžiau žaisti savo žaidimą ir padėti savo komandai laimėti.“

Pasiekus istorinį rezultatą rungtynės buvo sustabdytos ir panaudota minutės pertraukėlė, kuomet D.Sabonis pirštu parodė į sirgalių minią. Taip pat arenos kube buvo parodyta žinutė, kurioje „Kings“ klubo savininkas Vivekas Ranadive sveikino D.Sabonį su įspūdingu pasiekimu.

„Aš tiesiog rodžiau į savo žmoną ir vaikus. Aš esu jai dėkingas už tai, kad kiekvienose rungtynėse ji mane stumia į priekį“, – sakė lietuvis.

Lietuvį socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“ – red.) pasveikino ir buvęs dvigubų dublių karalius K.Love‘as.

„Ir ta serija tęsiasi, sveikinimai naujajam dvigubų dublių karaliui!“, – rašė K.Love‘as.

Visas D.Sabonio interviu:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.