EUROLYGA 2023

NBA – potencialus lažybų skandalas

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski praneša, kad NBA atlieka tyrimą dėl „Toronto Raptors“ puolėjo Jontay Porterio potencialaus dalyvavimo lažybose pastaruosius kelis mėnesius.

 Jontay Porteris<br> USA Today Sports/Reuters/Scanpix nuotr.
 Jontay Porteris<br> USA Today Sports/Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 8:09 AM, atnaujinta Mar 26, 2024, 10:09 AM

A.Wojanarowski praneša, kad krepšininkas potencialiai statė pinigus ant kai kurių žaidėjų pasirodymų (angl. prop bets) sausio 26-ąją ir kovo 20 dienomis.

Žurnalistas prideda, kad sausio 26-osios rungtynėse prieš „Los Angeles Clippers“ buvo padidėjęs statymų susidomėjimas dėl mažesnių J.Porterio vidurkų (5,5 tšk., 4,5 atk. kam. ir 1,5 rez. perd.). Taip pat pridedama, kad buvo padidėjusių statymų kiekis dėl didesnio arba mažesnio nei 0,5 pataikyto J.Porterio tritaškio.

Tą vakarą J.Porteris aikštelėje praleido vos keturias minutes ir aikštelę paliko dėl „Raptors“ pranešamos akies traumos, kurią žaidėjas patyrė ankstesniame mače prieš „Memphis Grizzlies“.

Būtent šiose rungtynėse prieš „Clippers“ J.Porteris taškų nepelnė, atkovojo tris kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą, o tai reiškia, kad žaidėjas „pasiekė“ under (mažesnį – red.) statymo tašką, apie kurį kalbėta anksčiau.

Kitą dieną JAV lažybų bendrovė „DraftKings“ pranešė, kad statymas dėl J.Porterio mažesnio nei 0,5 tritaškio buvo labiausiai laimintis statymas, žmonėms tą vakarą atnešęs daugiausiai pinigų.

Po dviejų dienų J.Porteris jau žaidė kitame mače ir per 19 minučių aikštelėje pelnė 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Kovo 20 dieną mače prieš „Sacramento Kings“ J.Porteris žaidė tris minutes ir paliko aikštelę dėl tariamos ligos. Minėtose rungtynėse puolėjas taškų nepelnė ir atkovojo du kamuolius.

Lažybų bendrovės tądien siūlė didesnį/mažesnį nei 7,5 taškų ir 5,5 atkovoto kamuolio kiekį.

Kitą dieną „Draftkings“ paskelbė pranešimą spaudai, kuriame minėjo, kad iš šis statymas buvo pelningiausias iš visų NBA statymų.

Kita JAV lažybų bendrovė pastebėjo neįprastą susidomėjimą dėl J.Porterio statymų. A.Wojnarowski praneša, kad bendrovė atskleidė, jog mače prieš „Clippers“ dėl mažesnių statistinių skaičių sulaukė statymų nuo 10000 ir 20000 tūkstančių JAV dolerių, nors dažniausiai limitai dėl tam tikrų žaidėjų statistinių rodiklių yra 1000 arba 2000 JAV dolerių.

„Žmonės darė viską, kad tik pastatytų pinigus ant J.Porterui skiriamų statymų, – ESPN cituoja savo šaltinį. – Prieš kelias dienas įvyko lygiai tas pats, kur žmonės vėl kur kas dažniau rinkosi statyti pinigus dėl mažesnių krepšininko statistinių pasiekimų.“

J.Porteris yra „Denver Nuggets“ žvaigždės Michaelio Porterio brolis. J.Porteris taip pat esamuoju laiku žaidžia pagal „dvišalį“ kontraktą ir šį uždirbs 415 tūkst. JAV dolerių.

Pranešama, kad krepšininkas dėl „asmeninių priežasčių“ praleido šeštadienio mačą prieš „Washington Wizards“, o po to dėl tokios pačios priežasties praleido pirmadienio susitikimą su „Brooklyn Nets“.

A.Wojnarowski rašo, kad „Raptors“ vyriausiasis treneris su situacija susipažino prieš pat pirmadienio mačą.

„Aš niekada nedvejoju traumomis ir žaidėjų atvirumu, – sakė Darko Rajakovičius. – Akivaizdu, bet aš tokios situacijos nesu patyręs.“

Pridedama, kad dėl J.Porterio situacijos su komanda jis nekalbėjo.

„Aš nežinau komandos reakcijos. Aš tiesiog žinau, kad niekas nenori tokios situacijos. Mes turime su tuo susitvarkyti“, – sakė serbas.

NBA žaidėjai ir visi lygos darbuotojai negali dalyvauti lažybose, kurios yra susijusios su NBA. Pažeidus taisykles – žmonių laukia baudos, rungtynių diskvalifikacija ir net potencialus kontrakto nutraukimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.