EUROLYGA 2023

Psichologinio stabilumo prekybos centruose ieškosiantis A. Trinchieri: „Šiandien mes žengėme du žingsnius atgal“

Klampias rungtynes Panevėžyje laimėjusi Andrea Trinchieri kariauna toliau tęsia savo pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

 A.Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
 A.Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2024, 10:19 PM

Kauno „Žalgiris“ (22/2) 83:77 pranoko „Lietkabelį“ (13/11).

Po rungtynių „Žalgirio“ strategas nebuvo patenkintas komandos psichologiniu nusiteikimu ir išskyrė psichologinio stabilumo svarbą.

„Džiaugiuosi pergale, nes šios rungtynės yra komplikuotu metu. Daug reikalavimų, daug ką reikia padaryti. Bet kalbant apie psichologiją – tai didelis žingsnis atgal. Mes padarėme tai, ką turėjome padaryti. Neblizgėjome, kontroliavome rungtynes. Bet tada atsipalaidavome, praradome kamuolius. Kai kurie žaidėjai žaidė tragiškai. Atrodo neliko noro susikaupti. Krepšinis yra labai protu paremtas žaidimas. Jei žaisi be susikaupimo – apsijuoksi pats ir apsijuoks visa komanda.“

Ketvirtadienį Eurolygoje „Žalgirio“ laukia Monako išbandymas. Treneris pabrėžė, kad su tokiu pasiruošimu gali būti sudėtinga gerai pasirodyti išvykos rungtynėse ir juokaudamas išskyrė kur eitų pirkti psichologinio stabilumo.

„Eičiau į „IKI ar „Maxima“, kad nusipirkčiau psichologinio stabilumo. Tai ne kažkas ką gali gauti čia ir dabar. Mes žengėme ne vieną, o du žingsnius atgal. Mes turime 72 valandas rasti tinkamą psichologinį pasiruošimą prieš vieną geriausių komandų Europoje.“

„Lietkabelio“ gretose geriausiai žaidė Deividas Sirvydis, per 32 su puse minutės pelnęs 23 taškus, atkovojęs 4 kamuolius ir surinkęs 29 naudingumo balus. Jam talkino Gediminas Orelikas, per 29 minutes pelnęs 20 taškų, atkovojęs 7 kamuolius ir surinkęs 21 naudingumo balą.

Šių dviejų žaidėjų sukeltą problemą išskyrė ir A.Trinchieri, pabrėždamas, kad nusiteikimas buvo pagrindinė priežastis, kodėl nepavyko suvaldyti D.Sirvydžio ir G.Oreliko.

„Mes padarėme daug kvailų klaidų, leidome mesti laisvus metimus. Nusiteikimas buvo pagrindinė problema. Ta pati problema buvo ir su G.Oreliku, kuriam leidome pajusti žaidimą rungtynių pradžioje.“

Tuo tarpu „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas „Žalgirį“ pavadino geriausią krepšinį Europoje žaidžiančia komanda ir paaiškino žaidime kilusias problemas.

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Šiuo momentu mano nuomone jie žaidžia geriausią krepšinį Europoje. Norėdami konkuruoti su jais mes negalime žaisti „tuščių“ minučių. Turime vykdyti žaidimo planą. Prieš juos negalima improvizuoti. Jie žaidžia labai agresyviai, todėl išlaikyti žaidimo planą yra sunku.

Pirmoje rungtynių pusėje jie pelnė 40 taškų. Per ilgąją pertrauką mes daug ko nekeitėme, tiesiog pakeitėme žaidimo intensyvumą. Man tai ženklas, kad galime konkuruoti su jais, tiesiog reikia išpildyti tuos paprastus dalykus. Turime daryti daugiau, ne tik sekti taisykles“, – rungtynes aiškino N.Čanakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.