EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ viltys pratęsti Eurolygos sezoną žlugo – įkrintamųjų kovų svajonę numarino „Partizan“

Kauno „Žalgiris“ (14/19) siekė kabintis už paskutinio ir migloto šanso žengti į Eurolygos įkrintamąsias dvikovas, tačiau ketvirtadienio pralaimėjimas Monake ir kitų konkurentų rezultatai tą šansą tiesiog užmušė. Andrea Trinchieri auklėtiniai svečiuose 66:69 krito prieš Donato Motiejūno atstovaujamą „Monaco“ (22/11) bei paliko tik nemkus šansus stebuklui.

Kauno „Žalgirio“ viltys pratęsti Eurolygos sezoną žlugo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ viltys pratęsti Eurolygos sezoną žlugo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ viltys pratęsti Eurolygos sezoną žlugo.<br>R.Vilkelio nuotr.
Kauno „Žalgirio“ viltys pratęsti Eurolygos sezoną žlugo.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 11:29 PM, atnaujinta Apr 4, 2024, 11:31 PM

Tai reiškė, kad geriausiu atveju Kauno komanda Eurolygos reguliarųjį sezoną galėtų užbaigti su 15 pergalių kraičiu. Paskutiniame turnyro ture namie Kauno komanda kovos su galinguoju Madrido „Real“.

Šansas kabintis į dešimtąją vietą, kuri suteikia kelialapį į įkrintamąsias dar būtų, jei kiti tris konkurentai būtų pralaimėję savo mačus.

Reikėjo, kad du pralaimėjimus per paskutiniuosius turus patirtų Stambulo „Anadolu Efes“ (15/17), Belgrado „Partizan“ (14/18) ar „Valencia“ (14/18).

Tačiau ketvirtadienį tapo aišku, kad tokiam neįtikėtinam scenarijui nebuvo šansų išsipildyti – „Partizan“ klubas kovojo su visišku turnyro autsaideriu Berlyno ALBA ir po sunkios kovos įveikė vokiečius 94:83.

Tad Belgrado komanda sužlugdė net ir visiškai miglotas kauniečių svajones.

Tiesa, „Valencia“ ketvirtadienį triuškinančiai pralaimėjo 17-oje pozicijoje esančiai Vilerbano ASVEL, tačiau tai tik dar labiau komplikavo ispanų galimybę prasimušti į įkrintamąsias akistatas.

Penktadienį Stambulo „Anadolu Efes“ žais mačą su kita šio miesto komanda, Šarūno Jasikevičiaus vedama „Fenerbahce“ ir laimėjimo atveju turėtų puikius šansus užimti 10 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.