EUROLYGA 2023

Į likusią sezono dalį žvelgęs „Žalgirio“ kapitonas emocijas stūmė šalin: „Reikia viską suvirškinti“

„Lieka dar LKL, bus dar kur padirbti“, – po nesėkmės Eurolygoje atsiduso Kauno „Žalgirio“ komandos kapitonas Edgaras Ulanovas. Ketvirtadienį jo atstovaujama šalies krepšinio čempionų ekipa prarado visus šansus prasibrauti į Eurolygos įkrintamąsias varžybas.

E.Ulanovas akcentavo kauniečių taiklumą.<br>zalgiris.lt ir stopkadro koliažas.
E.Ulanovas akcentavo kauniečių taiklumą.<br>zalgiris.lt ir stopkadro koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 7:56 AM

Kauno klubas išvykoje 66:69 krito po „Monaco“ kojomis. Dabar kauniečiams iki Eurolygos sezono pabaigos liko vos vienerios rungtynės – kitą savaitę jiems namuose teks priimti Madrido „Real“ krepšininkus.

E.Ulanovas pralaimėjimu pažymėtose rungtynėse per 34 minutes įmetė 7 taškus (1/1 dvit., 1/4 trit., 2/2 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 15 efektyvumo balų.

„Kovojome visas 40 minučių, laikėmės kovinio atstumo prieš tikrai gerą komandą, praleidome 69 taškus rungtyniaudami išvykoje, tikriausiai, kad daugiau bėdų šiandien buvo puolime, prametėme daug laisvų metimų, jei būtų palengvinę viską tiek psichologiškai, tiek ir rezultato prasme.

Reikia viską suvirškinti. Sunku. Daug kovojome, pavargo tikrai visi komandos draugai, nelengva“, – samprotavo jis.

– Kiek bloga rungtynių pradžia nulėmė jų eigą?

– Žinoma, kiek teko girdėti, pirmąjį rungtynių kėlinį pralaimėjome, o likusius tris laimėjome, tokio svarbumo rungtynėse, jei nepaleistume pradžios, būtų smagiau žaisti ir laisviau jaustųsi pats puolimas, bet kai daug nepataikai, reikia eiti tuo negražiuoju keliu ir kapstytis per vargus.

– Ar A.Butkevičiaus trauma išbalansavo ekipą svarbiu momentu?

– Nėra kada galvoti – kažkas išsibauduoja, kažkas susitraumuoja, faktas tas, kad tai keičia rungtynių planą, bet rungtynėse daug kas vyksta – keičiasi penketai, keičiasi taktikos, sunku kažką išskirti, bet labiausiai krenta į mintis, kad pritrūko kelių tritaškių laisvose situacijose.

– Kaip vertinate R.Šmito sugrįžimą?

– Sunku, jis daug nežaidęs, turėjo tik kelias treniruotes, galiu iš patirties pasakyti, kad užtenka praleisti dvejas rungtynes ir jau esi visiškai išsimušęs. Komanda eina vienu keliu, o tu bandai sugrįžti, tai nėra lengva.

– „Monaco“ pavyko pristabdyti Keenaną Evansą, ką ši ekipa darė kitaip nei kitos Eurolygos komandos?

– Pastatė didelius kūnus, žaidė agresyviai, galbūt norėjosi iš kitų mūsų gynėjų agresyvumo, nes matėsi plika akimi, kad jų gynyba labai koncentruota ties K.Evansu, tai kiti turėjo pasitemti ir sukurti situacijas.

– Koks D.Motiejūno faktorius buvo šiose rungtynėse?

– Jis uždavė gerą toną, sėkmingai pradėjo rungtynes, o ir ketvirtajame kėlinyje įmetė svarbų puskablį, smagu, kad jam gerai sekasi, norisi palinkėti sėkmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.