EUROLYGA 2023

Neįtikėtinas Šaro efektas Turkijoje – krito ir „Fenerbahce“, ir Eurolygos rekordai

Praėjusių metų viduryje prie Stambulo „Fenerbahce“ vairo stojęs Šarūnas Jasikevičius toliau įrodinėja Turkijos klubo sirgaliams ir vadovams, kad jis yra vertas šios darbo vietos. Pirmtaką Dimitrį Itoudį pakeitęs krepšinio specialistas iš Lietuvos ne tik pagerino „Fenerbahce“ pozicijas turnyrinėje lentelėje, bet ir pagerino ne vieną klubo rekordą.

Š.Jasikevičius.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-05 09:25, atnaujinta 2024-04-05 09:43

Šiuo metu Stambulo klubas savo kraityje turi 20 pergalių ir 12 pralaimėjimų bei žygiuoja Eurolygos atkrintamųjų varžybų ritmu.

Šarui stojus prie „Fenerbahce“ komandos vairo, itin pagerėjo ekipos rodikliai puolime.

Klubas net tris kartus pagerino savo Eurolygos rezultatyvumo rekordą – prieš „Maccabi“ įmetė 109, prieš „Baskonia“ – 111, o prieš „Valencia“ – 118 taškų.

Prie Š.Jasikevičiaus vairo krito ir „Fenerbahce“ Eurolygos rezultatyvių perdavimų rekordas – prieš „Baskonia“ ekipa atliko net 32 rezultatyvius perdavimus.

Treneris iš Lietuvos taip pat atrišo komandos žaidėjų rankas metant iš tolimos distancijos – rungtynėse prieš „Valencia“ buvo pasiektas klubo pataikytų tritaškių Eurolygoje rekordas (24).

Tikrai šių rekordų vyšnia ant torto tapo praėjusią savaitę į šipulius sudaužytas dar vienas istorinis pasiekimas – Nigelis Hayesas-Davisas pagerino visų laikų Eurolygos rezultatyvumo rekordą, kai vienas pats į Berlyno ALBA krepšį įmetė net 50 taškų.

„Jis neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, reikės apie tai pakalbėti“, – po šio pasiekimo juokavo Šaras.

Sėkmingą atkarpą lietuvis sieks pratęsti penktadienį, kai Eurolygos Turkijos derbyje surems ietis su Stambulo „Anadolu Efes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.