EUROLYGA 2023

Už dyką dalinamus bilietus į rungtynes teisinęs R. Kaukėnas iškėlė naują sezono tikslą „Vilkams“

2024-ųjų balandžio 10-ąją Vilniaus „Wolves“ ekipa verčia naują puslapį komandos istorijoje. Sostinės klubas pristatė naują generalinį rėmėją, savo kišenę papildė milžiniška pinigų suma ir pakeitė pavadinimą.

R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>V. Skaraičio nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>V. Skaraičio nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>S. Čirbos nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>S. Čirbos nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>V. Skaraičio nuotr.
R.Kaukėnas iškėlė naujus tikslus savo vadovaujamai komandai.<br>V. Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 2:57 PM, atnaujinta Apr 10, 2024, 3:15 PM

Nuo šiol „Wolves“ vadinsis naujo generalinio partnerio pavadinimu „Wolves Twinsbet“.

Tokį sprendimą komandos vadovybė priėmė ne už ačiū – naujieji rėmėjai sostinės klubo biudžetą per trejus metus papildys net 6 mln. eurų suma.

„Tikimės, kad šis susitarimas dar labiau padės mūsų klubui augti“, – trečiadienį kalbėjo „Wolves Twinsbet“ prezidentas Rimantas Kaukėnas.

O augti dar yra kur.

Antrus metus skaičiuojanti komanda kol kas ryškesnių pasiekimų neturi. Neypatingas ir šis sezonas – Vilniaus komanda liko už Europos taurės kito etapo borto, nepateko ir į KMT finalo ketvertą.

Vis dėlto R.Kaukėnas tikisi, kad „Wolves Twinsbet“ ir kitą sezoną varžysis antrajame pagal pajėgumą Europos krepšinio turnyre.

„Labai tikimės dalyvauti Europos taurės varžybose, tikimės, kad komandos rezultatai bus atitinkami, daug ir sunkiai dirbome ta linkme, kad ten būtume, gerinsime mūsų darbą dar labiau.

Tai yra tik pradžia, pirmieji metai šiame turnyre, reikia daug ką nuveikti, bet pasiraitysime rankoves ir pirmyn“, – pridūrė R.Kaukėnas.

Nedo Pacevičiaus treniruojama „Wolves Twinsbet“ šiuo metu rikiuojasi trečioje Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) turnyrinės lentelės vietoje. Artimiausias šalies krepšinio čempionato rungtynes „Vilkai“ žais trečiadienį, kai namuose priims Mažeikių „M Basket“ krepšininkus.

– Kokie esminiai faktoriai gali nulemti ar jūsų komanda gaus vietą kito sezono Europos taurėje? buvo paklausta R.Kaukėno.

– Tai yra kompleksinis atsakymas. Tai nėra vien tik rezultatas, žiūrima ir į organizaciją, nuveiktus darbus, kur eina klubas, kokios jo ambicijos, žinoma, svarbus ir pats rezultatas.

Esminis klausimas, ar Lietuva turės vieną ar dvi vietas šiame turnyre, norime, kad būtų dvi komandos iš Lietuvos, tai kelia krepšinio lygį, konkurenciją.

– Buvo sulaukta nemažai kalbų, kad „Wolves“ šį sezoną išdalino nemažai bilietų į Europos taurės rungtynes nemokamai. Kaip į tai žiūri turnyro organizatoriai?

– Yra žiūrima į patį žmonių arenoje kiekį, o kaip jie tuos bilietus gavo, tai jau yra tik organizacijos klausimas – dalini juos, dovanoji... Esmė, kiek žmonių ateina į varžybas, kiek žmonių stebi rungtynes.

– Akivaizdu, kad komanda neįvykdė dviejų iškeltų tikslų – nepateko į Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą ir liko už Europos taurės atkrintamųjų borto. Kokie likę iškelti komandos tikslai šiame sezone?

– Esame naujokai Europos taurės varžybose, žaidėme stiprioje grupėje, o iki kito etapo mums trūko tik vienos pergalės. Apmaudu, bet tai yra vertinga patirtis.

Suprantame, kad einame į priekį, norime, kad ateityje tos vienos pergalės nepritrūktų.

Dabar esminis mūsų tikslas yra atsidurti trejetuke, augti ta linkme. Norime kitą sezoną žaisti Europos taurėje, jei patektume į Lietuvos čempionato finalą, būtų nuostabus pasiekimas.

– Ar pradėjote derybas su Vilniaus miestu dėl klubo rėmimo?

– Norėtume, kad Vilniaus miestas prisidėtų, reprezentuojame Vilnių, žaidėme devynerias rungtynes Europos taurėje, prikvietėme daug žiūrovų, būsime labai laimingi, jei Vilnius prisidės.

Dialogai yra užmegzti, tikimės pozityvių atsakymų, dirbsime ta linkme.

– Kaip vertinate vis garsiau skambančią idėją apie Europos taurės ir FIBA Čempionų lygos susijungimus?

– Manau, kad nuo to Lietuvos klubai nenukentėtų, atsirastų daugiau tvarkos, būtų paprasčiau susigaudyti, būtų lengviau.

– Kurdamas klubą, Gediminas Žiemelis sakė, kad neketina prašyti savivaldybės pagalbos, kaip pakomentuotumėte pasikeitusią ekipos vadovybės poziciją?

– Mūsų pozicija nepasikeitė, jei gautume paramą, labai apsidžiaugtume.

– Komandos vairą iki sezono pabaigos perėmė N.Pacevičius, ar jo likimas priklauso ir nuo jūsų anksčiau paminėtų ateities tikslų?

– Žinoma. Yra didžiulis skirtumas, jei iškrisime pirmajame etape, ar pateksime į finalą. Nesinori komentuoti tokio dalyko, spręstume po sezono, bet tai tikrai turėtų įtakos.

– Ar tiesa, kad A.Žagaras į komandą grįš jau artimiausiu metu? Kokia tikimybė jį išsaugoti kitam sezonui?

– Sunku pasakyti, daug kas priklausys, kokius pokyčius šią vasarą turės „Fenerbahce“ klubas. Norime jį išlaikyti, bet dar negaliu pasakyti, kada jis grįš ant parketo.

– Ar po K.Kemzūros išvykimo nebuvo svarstoma į komandą grąžinti A.Juškevičių, kaip vertinate jo situaciją?

– Situacija nepasikeitė, tai yra daugiau trenerio sprendimas, mūsų pozicija yra palaikyti trenerį, padėti jam. N.Pacevičius yra jaunas treneris, stengiamės jam padėti visais įmanomais būdais.

– Kaip pasikeitė jūsų darbas prie komandos prisijungus Donatui Zavackui?

– Palengvėjo, labai smagu dirbti su Donatu, galiu kvėpuoti (juokiasi). Su Donatu esame pažįstami nuo universiteto laikų, puikus draugas, gerai sutariame, mūsų požiūriai sutampa, džiaugiamės Donatu, tikiuosi, kad jis džiaugiasi ir būdamas čia.

– Socialinėje erdvėje galima dažnai pamatyti jūsų komandą palaikantį Antaną Guogą, koks jo ryšis su jūsų ekipa?

– Antanas palaiko Lietuvos krepšinį, jis ir mūsų komandos sirgalius (šypsosi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste