EUROLYGA 2023

Įspūdingas įvertinimas lietuvei: R. Autukaitė dirbs prestižinio JAV universiteto trenerių štabe

Radvilė Autukaitė pastaruosius septynerius metus dirbo Virdžinijos „Virginia Tech“ universiteto trenerių štabe, tačiau specialistė sulaukė įspūdingo įvertinimo ir nuo šios dienos pradėjo kitame, bet prestižiniame Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) universitete.

 Radvilė Autukaitė (kairėje) ir Kenny Brooksas (dešinėje)<br>Virginia Tech universiteto nuotr.
 Radvilė Autukaitė (kairėje) ir Kenny Brooksas (dešinėje)<br>Virginia Tech universiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2024, 4:09 PM, atnaujinta Apr 11, 2024, 4:43 PM

R.Autukaitė prisijungė prie Kentukio universiteto, kur darbuosis moterų „Wildcats“ krepšinio komandoje. Lietuvė dirbs vyriausiojo trenerio Kenny Brookso asistente, o kartu užims ir žaidėjų atrankos į universiteto komandą pareigas.

Universiteto istorijoje „Wildcats“ komanda keturis kartus (1982, 2010, 2012, 2013 m.) buvo patekusi į „Kovo beprotybės“ geriausiųjų aštuntuką, o bendrai yra nuolatinė prestižinio JAV krepšinio turnyro dalyvė.

„Virginia Tech“ dirbusi R.Autukaitė svariai prisidėjo prie to, kad minėtojo universiteto komanda praėjusiais metais pirmą kartą universiteto istorijoje patektų į „Kovo beprotybės“ ketveriukę.

Verta paminėti, kad po šio sezono „Virginia Tech“ universitetą paliko nuo 2016–17 m. dirbęs K.Brooksas, kuris persikėlė į Kentukio universitetą ir kartu pasikvietė lietuvę dirbti kartu.

Įdomu ir tai, kad „Virginia Tech“ ekipą paliko ir komandos lyderė Georgia Amoore, kuri šį sezoną rinko po 18,8 taško, atliko po 6,8 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,6 atšokusio kamuolio per mačą. Australė jau prieš beveik savaitę buvo paskelbusi, kad nuo kitų metų atstovaus „Wildcats“ komandai.

„Wildcats“ komandoje žaidusi yra WNBA žvaigždė Rhyne Howard, kuri po to, kai pabaigė universitetą, 2022 m. buvo pašaukta pirmuoju moterų NBA (WNBA) naujokių biržos šaukimu. Praėjusį sezoną krepšininkė WNBA („Atlanta Dream“ komandoje) rinko po 17,5 taško, 4,9 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 1,3 perimto kamuolio.

Taip pat primename, kad 2022 m. R.Autukaitė dirbo Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinėje, kur talkino daugartiniam Lietuvos čempionui Gitautui Kievinui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.