EUROLYGA 2023

Lietuviškai „Žalgirio“ sirgaliams dėkojęs A. Trinchieri: „K. Evansas yra vienas geriausių dalykų, kurio sulaukė ši komanda“

Kauno „Žalgiriui“ (14/20) sėkmingai sezono pabaigti nepavyko. Andrea Trinchieri kariauna namuose krito po „karališkojo“ klubo kojomis. Po rungtynių A.Trinchieri dėkojo „Žalgirio“ fanams, pabrėžė jaunimo programos žaidėjų svarbą ir nuramino dėl Tomo Dimšos traumos.

R.Vilkelio nuotr.
R.Vilkelio nuotr.
 A.Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
 A.Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Eimantas Stulginskas

2024-04-11 22:47, atnaujinta 2024-04-11 22:53

„Žalgiris“ paskutinėse šio sezono Eurolygos rungtynėse 62:64 nusileido Madrido „Real“ (27/7).

Sunkiai pirmą rungtynių pusę užbaigę Kauno ekipos krepšininkai į ilgąją pertrauką žengė su 6 taškų deficitu (25:31).

Ketvirtame kėlinyje atsigavę „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo tirpdyti susidariusį skirtumą ir veržėsi į priekį.

Praėjusio Eurolygos sezono čempionai rungtynėse tritaškius metė kiek tiksliau (28,6 proc. prieš 34,6 proc.).

„Prieš pradedant su klausimais du dalykai – sveikinimai „Real“ už tvirtą žaidimą kurį davė ir didelis Ačiū visiems „Žalgirio“ fanams už palaikymą kurį jie rodo. Tai jaučiu nuo atvykimo čia. Šiandien mes kovojome iki galo. Jei Eurolygos čempionai turi laimėti su sunkiu paskutinių sekundžių metimu, tai parodo kokį gerą žaidimą rodė mano žaidėjai. Norėčiau kitokio rezultato, bet žaidėme gerai. Ačiū visiems fanams“, – po rungtynių dėkojo A.Trinchieri

– Kevariusas Hayesas pataikė tritaškį, kokios jūsų emocijos?

– Mes žinojome, kad norint žaisti rungtynėse, mums reikia atsiverti ties tritaškiais. Sugrįžome, kai Brady Manekas įmetė 4 tritaškius antroje rungtynių pusėje. K.Hayesas buvo laisvas ir atliko nuostabų metimą. Visada sakau, kad reikia mesti. Ir po rungtynių jis tai pabrėžė.

– Kaip palygintumėte komandos pokytį nuo tada, kai atėjote?

– Nenoriu į tai atsakyti. Atėjau, nes komandai reikėjo pagalbos. Dažniausiai treneris prisiima kaltę dėl prastų rezultatų. Pasitikėjau komanda, kai kuriems žaidėjams daviau daugiau darbų. Pašalinau Austiną Hollinsą, neėmiau nieko daugiau. Pirma reikia prasivalyti savo kiemą, po to žiūrėti ką turime. Mačiau, kad turime užtektinai, kad kovotumėme iki galo. Norėjau geresnės baigties, bet jaučiu pagarbą Kaziui Maksvyčiui ir tikrai nelyginsiu sudėčių.

– Dovydas Butka žengė į aikštę pirmame kėlinyje. Kaip jam sekėsi?

– Tikiu, kad D.Butka, Nedas Montvila gali žaisti paskutinėse sezono rungtynėse. Mario Hezonja nėra lengvas varžovas, bet D.Butka žaidžia tvirtai ir jis bus naudingas. Noriu sukurti tiltą tarp jaunimo programos ir „Žalgirio“. Noriu, kad visas jaunimas atėjęs į „Žalgirį“ turėtų šansą svajoti dėl žaidimo arenoje.

– Kokia yra T.Dimšos situacija ir kada galime tikėtis jo sugrįžimo?

– Jo trauma nėra tokia rimta, kaip Arno Butkevičiaus. Pradžioje atrodė blogai, kai pasisuko čiurną, bet kiekvieną dieną jam geriau. Noriu rasti išeičių visoms problemos. Kalbėjome su Arnu ir Tomu ir sakiau, kad yra pozityvo iš jūsų traumos. Jūs galėsite geriau pagalvoti, kaip padėti komandai, kaip prisidėti labiau. Aš iš jų prašau vis daugiau ir jiems tai šiek tiek šokas. Dabar jie gali pamatyti viską iš šono ir geriau reflektuoti ir pasiruošti.

– Dažnai komandos motyvacija krenta po Eurolygos sezono. Ko reikia, kad to išvengti?

– Kalbate apie tikrus dalykus? Tai yra apie ką šiek tiek galvojau. Visada bandau būti objektyvus. Kaip treneriai, mes dažnai esame užteršti emocijomis, tikslais. Ieškome, kaip pasiekti tikslus. Mūsų fanai, žinau, kad jie supras kai mes nežaisime pilnai. Ši arena žino krepšinį. Mes negalime sukčiauti. Jie davė mums pasitikėjimą. Ne kiekvienais metais komanda gali patekti į atkrintamąsias. Fanai žino, kad mes galime žaisti blogai, bet atiduosime viską. Mūsų lyderiai, K.Evansas ir E.Ulanovas atlieka puikų darbą rūbinėje, kaip jie padeda komandai. Manau susitvarkysime. Esame geroje „Betsafe-LKL“ pozicijoje, tad galime šiek tiek atsipalaiduoti.

– K.Evansas sulaukė didelio palaikymo šiandien. Ką dėl to galvojate jūs?

– K.Evansas yra vienas geriausių dalykų, kurio sulaukė ši komanda. Ne dėl žaidimo, dėl asmenybės. Man džiugu, kad turiu galimybę treniruoti tokį žaidėją, tokiame klube su tokiais fanais. Tokį palaikymą, kokį jis gauna – to jis nusipelno. Kartu su kapitonu jie veda „Žalgirį“ į priekį.

– Kokios mintys apie E.Ulanovą?

– Jis nuostabus žaidėjas. Žinau kiek jis daug reikalauja iš savęs. Jis nepatenkintas, nes nepataikė kelis metimus, bet jis davė mums stabilumo. Jis nepataikė, prametė laisvus metus. Bet esu garantuotas, kad juos pataikys. Aš jo neteisiu dėl jo pataikymo. Jis yra kapitonas, jis rimtas šios organizacijos produktas. Jis daro viską, kad mes tobulėtumėte kaip komanda. Neaukštinu žaidėjų, bet štai ką apie jį galvoju.

– Ar K.Hayesas gali būti geras tolimų metimų metikas?

– To nesiaiškini sezono metu, tą darai vasarą. Žinoma, kad gali būti. Kai jis suprato ko aš noriu iš jo, kai jis suprato, kad gali mesti, pasimatė jo žaidimas.

– Žaidėte prieš pirmos vietos komandą. Ar jie laimės Eurolygą?

– Finalo ketvertas yra kitoks sportas. Tai vienas savaitgalis kuomet tau reikia sėkmės, geros fizinės formos, tinkamų atvirų durų. „Real“ yra pirmi, jie to nusipelno. Jie žino kaip žaisti. „Olympiakos“ žaidžia puikiai paskutines penkias rungtynes. „Panathinaikos“ turi gynėjų grandį, kuri gali laimėti viską. Šiemet gali visko būti. Nenustebčiau, kad kažkas iš šešėlio ateis pasiruošęs labiau, nei kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.