EUROLYGA 2023

Žalgiriečius įspėjęs Laurynas Birutis: „Kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė“

Kauno „Žalgiris“ uždarė sezoną Eurolygoje ir gali pilnai koncentruotis „Betsafe-LKL“ batalijoms.

Laurynas Birutis<br>V. Skaraičio nuotr.
Laurynas Birutis<br>V. Skaraičio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R.Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R.Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R.Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R.Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Laurynas Birutis<br>R.Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R.Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R.Vilkelio nuotr.
Laurynas Birutis<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

LKL inf.

2024-04-14 11:38

Artimiausias kauniečių mačas laukia jau šį sekmadienį, kuomet „Žalgirio“ arenoje vyks tradicinis „Betsafe-LKL“ lyderių derbis.

Pirmoji „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ akistata baigėsi kauniečių pergale 81:67, o antroji prieš mėnesį – triumfu 97:94. Trečioji akistata vyks šį vakarą Kaune, 17 valandą, ją sekite BTV ir Go3 kanaluose.

„Mes – lietuviai – žinome priešpriešą tarp šių klubų. Žinome, ką tai reiškia klubui ir sirgaliams. Reikia, kad tai suprastų visa komanda. Manau, jog visa komanda jau tai gerai supranta“, – prieš trečiąjį derbį šnekėjo kauniečių centras Laurynas Birutis.

LKL.lt svetainei aukštaūgis dalijosi mintinis apie praėjusį sezono etapą, sutarties pratęsimą bei augimą.

„Visada stengiuosi, darau tai, ką moku, stengiuosi įsiklausyti į trenerių prašymus ir daryti, kaip komandai geriau“, – sako požiūrį dėstė L.Birutis.

Šį sezoną jo skaičiai „Betsafe-LKL“ per 19 minučių siekė 10,5 taško, 5,7 atkovoto kamuolio, 1,4 perdavimo ir 16,5 naudingumo balo.

– Baigtas pasirodymas Eurolygoje – pirmas didelis sezono etapas. Koks šis periodas buvo jums ir „Žalgiriui“?

– Tiek man, tiek komandai – permainingas. Keitėsi treneris, turėjome keletą naujų žaidėjų. Sezonas Eurolygos antrojoje pusėje mums kaip komandai buvo geresnis: ir pergalių buvo iškovota daugiau, ir žaidimas geresnis. „Betsafe-LKL“ irgi ėmėme atrodyti užtikrinčiau. Pozityvo antroje sezono dalyje buvo daugiau.

– Sezonas artėja prie finišo vis labiau. Kaip galite apibūdinti „Žalgirio“ augimą viso sezono metu ir su kokiais iššūkiais susidūrėte?

– Keitėme trenerį, pralaimėjimų buvo nemažai, vėliau pagavome ritmą ir puolime suradome savo vaidmenis.

– Ilgą laiką turėjote Eurolygos įkrintamųjų kovų viltį. Ar jaučiate, kad geresnis žaidimas suteikė daugiau pasitikėjimo?

– Komandos veidas kažkiek keitėsi, buvome konkurencingi Eurolygoje, ypač žaisdami prie savų sirgalių. Tai mus stūmė į priekį. Smagu, jog išsilaikėme kovoje praktiškai iki galo. Kažkiek pritrūko priešpaskutinėse ir paskutinėse rungtynėse, bet gerai, jog nepasidavėme viduryje sezono ir grįžome į kovą.

– Kaip pats adaptavotės prie naujo trenerio Andrea Trinchieri braižo?

– Viskas neblogai, treneris visada turi pastabų visiems žaidėjams, akcentuoja daug detalių. Visi stengiamės gerai jas išpildyti. Svarbiausia bandyti įsiklausyti į jį ir įvykdyti tai, ko jis prašo, nes tikrai turi gerą krepšinio supratimą. Jis tik nori stumti mus į priekį.

– Po rungtynių Monake A.Trinchieri rėžė ilgą monologą, skirtą jums. Kaip priėmėte šią trenerio žinutę?

– Neskaitau žiniasklaidos, visiškai atsiriboju sezono metu. To laikausi porą metų.

– A.Trinchieri buvo atradęs jūsų „floaterių“ ginklą. Ar jaučiate, jog komandos prie to su laiku prisitaiko vis labiau?

– Komandos tikrai akcentuoja tai vis labiau, skiria didesnį dėmesį ir neleidžia išsimesti metimo lengvai. Turiu būti geresnis detalėse – gynyboje ir puolime – o tų metimų vienose rungtynėse vieniems bus daugiau, kitose – mažiau. Tai priklauso ir nuo varžovų bei jų gynybos sistemų.

– Neseniai pratęsėte sutartį su „Žalgiriu“. Ar su šiuo žingsniu atsirado ir daugiau ramybės?

– Smagu čia likti, jaučiu pasitikėjimą iš klubo bei trenerio. Stengsiuosi tobulėti, rodyti gerą žaidimą, dėsiu visas pastangas ir tiek.

– Turbūt daug žmonių jus paminėtų kaip vieną labiausiai nustebinusių šio sezono žaidėjų. Ar pats jaučiatės pranokęs savo paties lūkesčius, ypač – tarptautiniame fronte?

– Gal sezono pradžioje nebūdavo tiek daug žaidimo laiko, ypač – Eurolygoje. Kažkiek prie Kazio gruodžio mėnuo jau buvo geresnis, o vėliau pasikeitė ir treneris. Visada stengiuosi, darau tai, ką moku, stengiuosi įsiklausyti į trenerių prašymus ir daryti, kaip komandai geriau.

– Kaip stengsitės išlaikyti koncentraciją „Betsafe-LKL“ kovoms, kuomet likote žaisti viename čempionate?

– Kiekvienas turime suprasti, jog sezonas nesibaigė. Taip, baigėsi Eurolyga, bet kartais turime vargų ir „Betsafe-LKL“, ypač prieš topines komandas. Tikrai negalime atsipalaiduoti, nes tai gali mums brangiai kainuoti. Laukia svarbiausios dvikovos, dabar koncentruosimės tik į tai.

– Sekmadienį vyks trečioji akistata su Vilniaus „Rytu“. Kokios jos tikitės?

– Kaip ir visada: tikimės fiziškų, emociškų rungtynių. Vis tiek tai – derbis. Kova dėl kamuolių ir energija bus pagrindiniai dalykai.

– Tarpusavyje kovėtės prieš mėnesį. Ar įmanoma per tokį trumpą laiką komandoms į savo žaidimą įnešti kažką naujo?

– Manau, jog tiek ir mes, tiek ir jie kažkiek keis žaidimo planą, kažko naujo tikėtis galima.

– Prieš praeitas rungtynes A.Trinchieri prašė vieno iš jūsų lietuvių pasakyti kalbą apie derbio svarbą. Ar to reikės dabar ir ar tokie dalykai turi efektą komandai?

– Mes – lietuviai – žinome priešpriešą tarp šių klubų. Žinome, ką tai reiškia klubui ir sirgaliams. Reikia, kad tai suprastų visa komanda. Manau, jog visa komanda jau tai gerai supranta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.