EUROLYGA 2023

Dramatišką pergalę Monake pagriebęs Š. Jasikevičius: „Tai – tik pradžia“

Dramatiška pergale prieš Monako „Monaco“ Eurolygos ketvirtfinalį pradėjęs Šarūnas Jasikevičius teigė, kad atkrintamąsias potencialiai „Fenerbahce“ gali laukti dar ketverios tokio stiliaus rungtynės, o vienu iš mačo herojų tapęs Nigelas Hayesas-Davisas pridūrė, kad jis ir jo komandos draugai turi greitai suprasti bei išmokti nekartoti atliktų klaidų.

Šarūnas Jasikevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2024, 10:44 PM, atnaujinta Apr 24, 2024, 11:14 PM

Turkijos grandai 95:91 (15:26, 22:20, 23:15, 21:20, 14:10) įveikė Prancūzijos klubą ir atėmė namų aikštelės pranašumą iš „Monaco“ ekipos.

„Aš tikiu, kad psichologiškai mes turime būti pasiruošę dar keturioms tokioms rungtynėms, – televiziniame interviu po mačo kalbėjo Šaras. – Prieš mus žaidžia labai gera komanda, kuri turi aiškias mintis aikštelėje. Labai sunku juos išmušti iš jų derinių.

Didžiulė pagarba mano žaidėjams. Dauguma jų praleido didelį laiką aikštelėje. Esminė priežastis nepralaimint tokių rungtynių – klaidų išvengimas, atkovoti kamuoliai ir išmesti metimai į krepšį... ačiū Dievui, kad mūsų metimai pratęsimo metu įkrito. Mes juos patys susikūrėme, bet tai – tik pradžia.“

Nigelas Hayesas-Davisas per 39 minutes aikštelėje pelnė 19 taškų (5/8 dvit., 2/5 trit., 3/3 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir mačą baigė su 23 naudingumo balais.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju tapęs N.Hayesas-Davisas pridūrė, kad jis ir „Fenerbahce“ vos neprisižaidė.

„Laimėjome rungtynes, bet kartu jų vos nepralaimėjome, – televiziniame interviu aiškino puolėjas. – Prametėme baudas, atidavėme pernelyg daug puolime atkovotų kamuolių, padarėme apie 10 kvailų pražangų, kai jau nebeturėjome pražangų rezerve, o jie pataikė baudos metimus. Turime daug ko mokytis ir turime būti pasiruošę nedaryti tokių klaidų penktadienį.

Rungtynės su pratęsimu – neįtikėtina dovana sirgaliams. Pratęsime pirmosios minutės nulemia nugalėtoją. Mes turėjome apsiginti ir įmesti metimus, ką mes ir padarėme. Po to, kai tu išsiverži į priekį, varžovai forsuoja įvykius aikštelėje ir bando sugrįžti į rungtynes. Idealiu atveju galima uždaryti rungtynes baudos metimais, nors mes to nepadarėme.“

Ketvirtfinalio serijoje „Fenerbahce“ išsiveržė į priekį (1/0). Antrasis serijos mačas Monake įvyks penktadienį, 20:00 val. Lietuvos laiku. Mačo eigą galėsite sekti tinklalapyje lrytas.lt.

Rungtynių apžvalga:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.