EUROLYGA 2023

Eurolyga sureagavo į E. Atamano kirčius teisėjams: pradėjo drausmines procedūras

Eurolyga sureagavo į Ergino Atamano kirčius teisėjams po pirmojo ketvirtfinalio mačo tarp Atėnų „Panathinaikos“ ir Tel Avivo „Maccabi“ komandų.

 Erginas Atamanas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Erginas Atamanas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2024, 5:35 PM

Pirmąjį mačą Atėnuose 91:87 dramatiškai laimėjo svečiai iš Tel Avivo, o po pergalės „Pao“ vyriausiasis treneris E.Atamanas negailėjo kirčių teisėjams.

„Mes nežaidėme gerai, bet tos dvi pražangos prieš Wade‘ą Baldwiną, kai jis už tai metė tris baudų metimus... Juokinga. Aš to nesuprantu. Nėra sąžininga krepšiniui, atiduodant šešis taškus W.Baldwinui kiekvieną kartą jam atsidūrus tokioje pozicijoje“, – kalbėjo E.Atamanas.

Vis dėlto į šį pasisakymą sureagavo ir pati Eurolyga, kuri imsis disciplinos veiksmų prieš „Pao“ vyriausiąjį trenerį.

„Eurolyga nori išreikšti savo nusivylimą Atėnų „Panathinaikos“ vyriausiojo trenerio Ergino Atamano ir paties klubo viešais pareiškimais, taip pat kitais įvykiais, nutikusiais po pirmųjų Eurolygos atkrintamųjų varžybų rungtynių.

Tokie veiksmai ir pareiškimai visiškai prieštarauja 2024 m. balandžio 15 d. Eurolygos krepšinio, Eurolygos vyriausiųjų trenerių valdybos, Eurolygos žaidėjų asociacijos ir Eurolygos krepšinio teisėjų sąjungos bendram pareiškimui, nes sukuria nereikalingą ir nepagrįstą konfliktą. Keturios organizacijos, atstovaujančios savo klubams nariams, treneriams, žaidėjams ir teisėjams, įsipareigojo užkirsti kelią.

Trenerio E.Atamano teiginiai yra klaidinantys ir neteisingi, pateikiantys netikslią žaidimo ir atrinktų epizodų analizę. Mėginimas suabejoti teisėjų darbu ir sąžiningumu, darant papildomą spaudimą jiems ir lygai, yra bandymai, kurie akivaizdžiai nepasieks savo tikslų.

Deja, šie pareiškimai nebuvo pateikti Eurolygos krepšinio vadovams esamais oficialiais kanalais, kurie visada yra atviri treneriui E.Atamanui, jo klubui ir visiems kitiems varžybose dalyvaujantiems klubams bei treneriams.

Tokio elgesio Eurolyga netoleruos. Jau pradėtos drausminės procedūros, kaip ir dėl įvykių, įvykusių 2024 m. balandžio 24 d., trečiadienį, privalomoje atviroje žiniasklaidai treniruotėje, kai E.Atamanas neleido žurnalistams atlikti savo darbo.

Eurolygos pagarba „Panathinaikos“ organizacijai, bendruomenei ir palikimui yra neabejotina ir prilygsta pagarbai visiems kitiems turnyro klubams. Įvykiai, įvykę po Eurolygos atkrintamųjų varžybų pirmųjų rungtynių, prieštarauja pagarbos tarp klubų principams, jų visų vadovaujamai organizacijai ir vertybėms, kurias siekiama propaguoti varžybų metu.

Eurolyga skatina trenerį E.Atamaną, Atėnų „Panathinaikos“ ir visus kitus klubus bei asmenis vengti panašių pareiškimų ir elgesio būsimose rungtynėse bei propaguoti vertybes, kurias atstovauja Eurolyga, kuriant teigiamą atmosferą per rungtynes ​​ir švenčiant neįtikėtinas pastangas bei žaidimą aikštelėje“, – rašoma Eurolygos pranešime.

Primename, kad antrasis Atėnų „Panathinaikos“ ir Tel Avivo „Maccabi“ ekipų mūšis įvyks jau šiandien (ketvirtadienį), o mačo eigą nuo 21:15 val. galėsite sekti tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.