EUROLYGA 2023

T. Sedekerskio Eurolygos sezoną užbaigusi „Real“ – pirmoji finalo ketverto dalyvė

Pirmą kartą savo karjeroje Eurolygos atkrintamosiose varžybose rungtyniavęs Tadas Sedekerskis liko be bilieto į turnyro finalo ketvertą. Visas lietuvio ir jo atstovaujamos Vitorijos „Baskonia“ komandos svajones į šipulius sudaužė čempionų titulą ginantis Madrido „Real“.

Džananas Musa ir Tadas Sedekerskis<br>EPA/ELTA ir R.Vilkelio nuotr.
Džananas Musa ir Tadas Sedekerskis<br>EPA/ELTA ir R.Vilkelio nuotr.
M.Howardas<br>IPA/SIPA/Scanpix nuotr.
M.Howardas<br>IPA/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 9:29 PM, atnaujinta May 2, 2024, 12:02 AM

Ispanijos krepšinio milžinas išvykoje 102:98 (22:22, 30:34, 20:17, 30:25) pranoko baskų klubą ir ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių laimėjo „sausu“ rezultatu – 3:0.

Madrido „Real“ tapo pirmąja komanda, kuri iškovojo vietą Berlyne vyksiančiame finalo ketverte.

Rungtynės prasidėjo permainingu žaidimu – nei vienai, nei kitai komandai nepavyko susikrauti apčiuopiamo pranašumo. Mūšyje taškas į tašką „Baskonia“ klubą į priekį vedė aktyviai startavęs Markusas Howardas, o po pirmojo kėlinio švieslentėje degė lygūs skaičiai – 22:22.

Antrajame kėlinyje aikštės šeimininkai siekė perimti rungtynių kontrolę – į priekį išsiveržusi „Baskonia“ pirmavo viso ketvirčio metu ir įgijo dviženklį pranašumą.

Tiesa, baskams jo nepavyko išsaugoti. „Real“ prieš pertrauką priartėjo prie varžovų ir po pirmosios rungtynių pusės atsiliko 52:56.

Po pertraukos „Baskonia“ vėl susigrąžino dviženklę persvarą, tiesa, ja džiaugėsi neilgai – tritaškiais prapliupę Eurolygos čempionai vos per kelias minutes priartėjo iki minimumo, o ketvirtojo kėlinio pradžioje persvėrė rezultatą.

Supratusi, kad iki Eurolygos sezono pabaigos gali likti vos vienas kėlinys, reagavo ir „Baskonia“ – ji neketino nuleisti rankų, o kamuolį į savo rankas čiupęs M.Howardas vėl atitraukė aikštės šeimininkus nuo „Real“.

Vis dėlto su lyg kiekviena minute „Real“ žaidimo lygis ėmė kilti į viršų – svečiai ne tik suaktyvino gynybą, bet ir patys buvo dar labiau efektyvesni puolime.

Akistatos pabaigoje Vitorijos klubas dar bandė kibti svečiams į atlapus, bet visos aikštės šeimininkų viltys virto miražu.

T.Sedekerskis paskutinėse Eurolygos rungtynėse per 19 minučių įmetė 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 6 naudingumo balus.

Šioje dvikovoje „Baskonia“ vėl vertėsi be vieno iš savo lyderio Chima Monekes.

Primename, kad pirmose dvejose serijos rungtynėse „Real“ iškovojo užtikrintas pergales namuose – pranoko varžovus 80:74 ir 101:90.

„Baskonia“: Markusas Howardas 29, Nikos Rogkavopoulos 18, Vanja Marinkovičius ir Codi Milleris-McIntyre'as po 17.

„Real“: Guerschonas Yabusele 23, Mario Hezonja 16, Facundo Campazzo ir Gabrielis Deckas po 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.