EUROLYGA 2023

Tvirtas J. Valančiūno pažadas: „Lietuva dalyvaus olimpiadoje“

Sezoną NBA užbaigęs Jonas Valančiūnas atviroje „New Orleans Pelicans“ treniruotėje atsakė į žurnalistų klausimus apie savo ateitį ir Lietuvos rinktinę.

Jonas Valančiūnas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 1:24 PM

Lietuviai šią vasarą sieks iškovoti vietą olimpinėse, o rinktinę į priekį ir vėl bandys vesti kapitonas J.Valančiūnas.

Amerikiečių žurnalistai atkreipė dėmesį, jog aukštaūgis niekados nepraleidžia progos užsivilkti savo šalies marškinėlius ir pasiteiravo, koks jausmas apima JV žaidžiant už nacionalinę rinktinę.

„Tai mano šalis, mano pasididžiavimas, – teigė J.Valančiūnas. – Aš visuomet jaučiau pasididžiavimą, kuomet užsivelku Lietuvos marškinėlius. Galimybė žaisti su maža šalimi pasaulio, Europos čempionatuose, olimpinėse žaidynėse yra garbė, malonumas ir pasididžiavimas. Darysiu tai tol, kol kūnas leis.“

Lietuvos krepšininkams pirmiausiai reikės įveikti olimpinę atranką Puerto Rike, norint dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

JAV žurnalistas pasiteiravo lietuvio, ar mūsų šalies rinktinė jau yra užsitikrinusi vietą olimpinėse žaidynėse. JV nusijuokė, bet padėkojęs žurnalistui patikino, jog Lietuva žais Paryžiuje.

Taip pat Jonas atskleidė, kad jau pradėjo špagavimąsi su komandos draugu iš Puerto Riko Jose Alvarado, kadangi lietuviams teks pranokti puertorikiečius norint patekti į olimpiadą.

„Per anksti. Bet scenarijų nupiešėte gerą. Lietuva dalyvaus olimpiadoje, bet dabar dar nėra patekusi. Jau pradėjau J.Alvarado traukti per dantį“, – juokdamasis kalbėjo J.Valančiūnas.

31-erių aukštaūgis šį sezoną fiksavo 12,3 taško, 8,9 atkovoto kamuolio ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Nors skaičiai išlieka solidūs, jie yra prasčiausi per 3 sezonus „Pelicans“ komandoje. Laisvuoju agentu tapsiantis lietuvis teigė dar nežinantis savo kitos karjeros stotelės.

„Dar yra anksti apie tai kalbėti. Noriu atsikvėpti, pabūti su šeima, matyti savo vaikus. Tuomet ir bus galima priimti sprendimą.

Pirmiausia noriu grįžti į Lietuvą, visada ten sugrįžtu. Pabūsiu su draugais, šeima, rasti laiko savo mėgstamoms veikloms. Bus smagu ir gera“, – teigė J.Valančiūnas.

Jonas taip pat tapo vienu iš 17-os krepšininkų visoje lygoje, nepraleidusiu nė vienerių rungtynių reguliariajame sezone.

„Labai dėl to džiaugiuosi. Nors ir esu pavargęs, bet labai laimingas. Man svarbu, kad būčiau pasiruošęs kietai žaisti kiekvienas rungtynes. Žaidžiau su smulkiomis traumomis, skausmais. Turėčiau gauti pasiūlymą iš kokios nuskausminamųjų įmonės“, – savo pasiekimu didžiavosi J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.