EUROLYGA 2023

Po pralaimėjimo – A. Trinchieri tirada žurnalistui: „Niekada nerodykite nepagarbos mano žaidėjams“

Šalies krepšinio čempiono titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) patyrė retą nesėkmę. Sekmadienį Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje 93:97 nusileido Vilniaus „Wolves“ ekipai.

A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>R.Vilkelio nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Trinchieri.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 5, 2024, 8:42 PM, atnaujinta May 5, 2024, 8:45 PM

Akistatą svečiai pradėjo užtikrintai, įgijo dviženklį pranašumą, bet tada žaidimas ėmė byrėti tarsi kortų namelis.

Tragiškai antrąjį kėlinį sužaidęs „Žalgiris“ pralaimėjo atkarpą 0:27, o trečiajame kėlinyje jau turėjo 20 taškų deficitą.

„To dar neatsimenu“, – paklaustas, ar savo karjeroje treneris yra pralaimėjęs atkarpą 0:27, atsakė „Žalgirio“ strategas A.Trinchieri.

Vis dėlto kauniečiai nenuleido rankų, pasivijo varžovus ir ketvirtojo kėlinio pabaigoje persvėrė rezultatą. Jau atrodė, kad įspūdingai atsitiesęs „Žalgiris“ pranoks „Vilkus“, bet klaidos paskutinėmis minutėmis pasipylusios klaidos paskandino Kauno klubo laivą.

„Antrąjį ir trečiąjį ketvirčiui sužaidėme tragiškai. Tai, ką nuveikėme pirmajame ir ketvirtajame kėlinyje, pergalei neužteko.

Pritrūko dėmesio, energijos, buvome lėti. Antrąjį kėlinį mes pralaimėjome net 22 taškais. Visus žaidėjus reikėjo siųsti į drabužinę, bet tada nebebūtu su kuo žaisti“, – pridūrė Kauno klubo strategas.

Po rungtynių krepšinio specialisto buvo paklausta, ar šių rungtynių atkarpos parodo, kad „Žalgirio“ žaidėjai yra išėję „psichologinių atostogų?“. Tada treneris nusprendė rėžti iš peties.

„Ar jūs rimtai? Atostogos? Mes po 72 valandų turėsime dar vienerias rungtynes, apie kokias atostogas jūs šnekate? Ar žinote mūsų rezultatus? Dvejas rungtynes laimėjome triuškinančiu skirtumu ir po vieno prasto kėlinio mes jau esame atostogose? Žmogau, jūs rimtai?

Šis klausimas nėra priimtinas. Mes sužaidėme tragišką kėlinį, spręsime šias problemas, bet jūs daugiau niekada nerodykite nepagarbos mano žaidėjams, nes aš jūsų darbui to nedarau.

Sužaisti blogai yra viena, bet kai kalbama apie atostogas, kai už tai yra mokamas atlyginimas, jau yra pritempimas, aišku?“, – atkirto A.Trinchieri.

Treneriui buvo atsakyta, kad žurnalistas nenorėjo jo įžeisti.

„Bet jūs tai padarėte, – tęsė „Žalgirio“ treneris. – Jei sakyčiau, kad jūs atostogaujate, kaip jūs reaguotumėte? Esate su kompiuteriu, bet atostogaujate. Ar tai nėra įžeidimas? Kaip į tai reaguosite? Aš nesu piktas dėl rungtynių. Gyvenime visko būna, antrąjį kėlinį sužaidėme blogai, esame už tai atsakingi. Bet ar mano žaidėjai atostogauja? Niekada. Tai turėtų būti aišku visomis kalbomis.“

Pilna spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.