EUROLYGA 2023

Grėsmingas signalas: rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas atrankoje į olimpines žaidynes gali tapti Lietuvos oponentu

FIBA oficialiai patvirtino dokumentus, leisiančius Vitorijos „Baskonia“ lyderiui Markusui Howardui tapti Puerto Riko piliečiu ir galiausiai žaisti šalies vyrų krepšinio rinktinėje, su kuria Lietuvos rinktinė potencialiai galės susitikti tolimesniuose etapuose.

 Markusas Howardas<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Markusas Howardas<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 9:27 PM, atnaujinta May 9, 2024, 9:51 PM

„Po ilgo proceso tai yra neabejotinai puikios naujienos ir didelis indėlis mūsų rinktinei. Mes kalbame apie vieną geriausių taškų rinkėjų Europoje“, – sakė Puerto Riko krepšinio federacijos prezidentas Yumas Ramosas.

Primename, kad Puerto Rike (San Juane) vykstančioje atrankoje (liepos 2-7 dienomis) į olimpines žaidynes Paryžiuje lietuviai žais A grupėje su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinėmis, o tuo tarpu B grupėje varžysis Italijos, Puerto Riko ir Bahreino rinktinės, tad lietuviai potencialiai pusfinalyje arba finale (priklauso nuo rezultatų – red.) galės susidurti su Puerto Riko krepšininkais.

M.Howardas gimė Naujajame Džersyje, tačiau turi giminės ryšių Puerto Rike ir galės apsivilkti šalies aprangą. Be to, M.Howardas yra Jordano Howardo brolis, kuris jau praėjusiame pasaulio čempionate žaidė Puerto Riko rinktinėje.

M.Howardas jaunimo lygmenyje žaidė JAV rinktinėje (šešiolikmečių ir septyniolikmečių rinktinėse – red.), bet vyrų lygyje to nebuvo daręs.

„Mes esame labai laimingi priimdami Markusą į mūsų rinktinę. Markusas tapo vienu geriausiu žaidėjų Europoje ir mums jį turėti yra milžiniška prabanga. Jo puolimo talentas pakelia mūsų lūkesčius mūsų komandai“, – sakė Puerto Riko rinktinės vadovas, buvęs NBA krepšininkas Carlosas Arroyo.

Primename, kad M.Howardas buvo pripažintas geriausiu taškų rinkėju Eurolygoje ir jam buvo įteiktas Alphonso Fordo titulas.

Gynėjas šįmet Eurolygoje rinko po 19,5 taško ir pataikė net 148 tritaškius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.