Per pertrauką „Žalgirio“ treneris A. Trinchieri turėjo rimtą prašymą komandai – po to atsirado „magiškas kėlinys“

Kauno „Žalgiris“ netikėtai sunkiai startavo Lietuvos krepšinio lygos ketvirtfinalio serijoje su Mažeikių M Basket“ klubu. Pirmoje mačo dalyje net atsilikęs 9 taškais, o po pertraukos turėjęs žaisti lygiai 42:42, „Žalgiris“ vis dėlto spurtavo 70:46 ir galiausiai šventė pergalę 97:61.

Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Šiupario nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Šiupario nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Šiupario nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 12, 2024, 7:30 PM

Per trečiąjį kėlinį Andrea Trinchieri kariauna leido mažeikiškiams pelnyti tik 5 taškus.

„Per karjerą turėjo labai daug atkrintamųjų varžybų serijų. Ir kartojasi tos pačios istorijos. Šiandien viskas pradžioje buvo labai, labai blogai.

Pradėjome nekovodami dėl kamuolio, be gynybos, be energijos, – spaudos konferencijoje pirmąjį „Žalgirio“ serijos mačą įvertino A.Trinchieri. – Antrasis kėlinys buvo vos šiek tiek geresnis. Tačiau žaidėme be tinkamo nusiteikimo ir tinkamos energijos.

Paprašiau per pertrauką žaidėjų atlikti savo darbus. Paprašiau sužaisti vieną gerą kėlinį. Ir mes jį dabar pavadinome magišku. Laimėjome trečiąjį kėlinį 28:5 ir tai mums suteikė sparnus.“

Dar prieš serijos pradžią italas tikino, kad jaučia, jog „M Basket“ gali sugalvoti kauniečiams tam tikrus spąstus. Juolab, kad mačą „Žalgiris“ žaidė ne namie, o Kėdainiuose.

„Mažeikiai atliko labai gerą darbą nuo pradžių, o mes nežaidėme savo aikštėje. Atmosfera nebuvo mums įprasta. Visą sezoną dirbome, kad užsitikrintume namų sienų pranašumą, tačiau turime žaisti dvejas rungtynes iš esmės išvykoje, – kalbėjo A.Trinchieri. – Bet kaip sakiau, visos tokios serijos yra vienodos ir būtina pirmąjį mačą pradėti pergale.

„Žalgiris“ antrąją rungtynių pusę laimėjo 55:20. Treneris buvo paklaustas, ar būtent tokia žaidėjų koncentracija turės būti per visas atkrintamąsias varžybas?

„Atkrintamosiose varžybose yra labai svarbu pradėti viską vienu lygiu, o užbaigti – kitu. Aukštesniu. Prašiau per pertrauką žaidėjus jau pradėti žaisti atkrintamąsias kovas ir jie tai įgyvendino.

Ateiti į rungtynes komandai prireikė 20 minučių, dabar yra serijos rezultatas 1:0. Bet antradienį vyks kitos rungtynės ir ten turėsime būti geresniais nei šiandien“ – dėstė „Žalgirio“ strategas.

Kalbėdamas apie kauniečių žaidėjų dėjimus į krepšį, A.Trinchieri turėjo ką pasakyti apie efektingai į krepšį kamuolį įkrovusį Edmondą Sumnerį.

„Dėl E.Sumnerio aš esu labiau susierzinęs nei laimingas. Aš jo prašau taip daryti apie du mėnesius. Nes per treniruotes matau, ką jis gali. Dabar jis tai pagaliau padarė, bet tikiuosi, kad kitas toks epizodas nebus dar po kelių mėnesių“, – kalbėjo A.Trinchieri.

Paklaustas, ar dar šiame sezone padės komandai Arnas Butkevičius, treneris aiškino, kad jis tikisi pamatyti žaidėją ant parketo: „Taip, tikiuosi. Kasdien jis vis geriau jaučiasi, tačiau nenoriu jo spausti, skubėti ir rizikuoti. Arnas yra mūsų sistemos ramstis ir kai bus uždegta žalia šviesa, mes jį įtrauksime į žaidimą be skubėjimo“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.