EUROLYGA

Pergalingai atkrintamąsias pradėjęs G. Žibėnas: „Jonavoje lauks žymiai fiziškesnės rungtynės“

Giedriaus Žibėno treniruojamas Vilniaus „Rytas“ pergalingai startavo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalyje.

G. Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
G. Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2024, 10:17 PM

Lietuvos vicečempionai pirmose rungtynėse 110:77 sutriuškino Jonavos „CBet“.

„Ryto“ strategas po pergalės negailėjo pagyrų savo žaidėjams ir sirgaliams, tačiau liepė neatsipalaiduoti ir „tikėtis netikėto“.

„Visų pirma, smagu grįžti į „Jeep“ areną. Turbūt 4–5 savaites nežaidėme čia. Ir smagu grįžti su geromis rungtynėmis, atkrintamąsias atidarome užtikrinta pergale.

Jonava – apgaulingas varžovas. Prieš rungtynes labai akcentavome, kas vyko pernai, ką jie nuveikė ketvirtfinalyje. Taip pat akcentavome mūsų pačių ketvirtfinalio rungtynes prieš „Neptūną“, kuomet prireikė pratęsimo.

Daug tų istorijų, bet nenorėjome, kad jos pasikartotų ir žaidėjai su labai gera energija įėjo šiandien į rungtynes. Uždavėme gerą toną, kurio Jonava po didžiosios pertraukos nebeatlaikė.

Labiausiai patiko, kad neatsipalaidavome net ketvirtajame kėlinyje. Turime neatsipalaiduoti ir Jonavoje, kur lauks žymiai fiziškesnės rungtynės. Prieš savo žiūrovus šeimininkai norės reaguoti, reabilituotis. Atkrintamosiose varžybose turi būti trumpa atmintis. Rytoj mes turime šviežiomis galvomis ateiti ir naujoms rungtynėms ruoštis“, – po rungtynių kalbėjo G.Žibėnas.

– Kas leido perlaužti rungtynes ketvirtajame kėlinyje?

– Intensyvumas abiejose aikštelės pusėse. Tiek spaudžiant kamuolį, pradedant nuo gynėjų, užbaigiant dideliais. Labai dažnai mes nutraukdavome jų derinius ir konvertuodavome į lengvesnius taškus.

– Ousmane'as Drame'as buvo netikėtas faktorius šiandien? 4 iš 5 tritaškių.

– Nebuvo. Kažkiek rizikavome, paskui turėjome reaguoti. Reagavome, manau, laiku su kitokia gynyba. Bet nemanau, kad O.Drame'o tritaškiai lems šią seriją.

– Martynas Echodas pasižymėjo įspūdingu dėjimu. Kaip įvertintumėte auklėtinio šuolį?

– Čia labiau vertinti reikėtų visos komandos energiją. Su tokiais fanais mes neturime teisės žaisti 90 procentų. Girdėjosi naujos dainos, kažkiek buvo ir dūmų. Labai smagu, kad Lietuvoje tą turime. Kviečiame jungtis mūsų ištikimiausius fanus į Jonavą, nes lengva nebus.

– Kokį pažymį rašote naujai skanduotei?

– 10, kaip visą laiką.

– Per komandos pristatymą dingo elektra. Neišsigandote?

– Ne, vienu metu suabejojome: gal čia taip surežisuota. Aišku, fanai labai teisingai išnaudojo, bet gaila, jog neturėjome šanso paspausti treneriams rankos. Iškart reikėjo pradėti rungtynes.

– Žinant koks treneris yra kitoje pusėje, ko tikitės mače Jonavoje?

– Prieš Jonavą geriausia citata yra „tikėkis netikėto“. Viskas yra apie tai, kaip mes reaguosime. Visų pirma, kaip individualybės, ir dar svarbiau – kaip komanda. Netikėtumų tikrai bus antrose rungtynėse, tai yra faktas. Bet mes turime reaguoti labai greitai, kaip žaidėjai, kaip treneriai, kaip komanda.

– Kaip įvertintumėte komandos sportinę formą prieš atkrintamąsias, lyginant su praėjusiais sezonais?

– Sunku spręsti iš vienų rungtynių. Gali vėl tos rungtynės apgaulingos būti. Šiandien atrodėme gerai, tikrai fiziškai pasiruošę, smagu, kad lyginant su praėjusiu sezonu, turėjome pasiruošimo stovyklą Druskininkuose. Labai tikimės, kad ta stovykla mums padės artimiausiose kovose. O vertinti tokių dalykų po vienų rungtynių dar nedrįsčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.