Moterų Eurolygoje pristatytas naujas varžybų formatas: bus žaidžiama finalinio šešeto principu

Moterų Eurolygoje – naujas varžybų formatas, kur vietoje finalo ketverto, kaip buvo prieš tai, komandos varžysis finalo šešeto varžybose. Apie tai pranešė FIBA, kuri paskelbė pranešimą varžybų tinklalapyje.

 Moterų Eurolygoje pristatytas naujas varžybų formatas: bus žaidžiama finalinio šešeto principu<br> FIBA nuotr.
 Moterų Eurolygoje pristatytas naujas varžybų formatas: bus žaidžiama finalinio šešeto principu<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-15 17:24

Primename, kad šį sezoną moterų Eurolygoje žaidė dvi lietuvės – Monika Grigalauskytė, kuri rungtyniavo Miškolco DVTK klube ir Justė Jocytė, kuri atstovavo Vilerbano ASVEL ekipai.

M.Grigalauskytės klubas šįmet pateko į ketvirtfinalio etapą, kur galiausiai 1:2 nusileido būsimoms Eurolygos vicečempionėms Villeneuve d‘Asqo LM.

Reguliariajame sezone varžysis 16 komandų, kur bus žaidžiami du etapai.

Pirmajame etape komandos bus suskirstytos į keturias grupes po 4 komandas, kur kiekviena komanda sužais po 6 rungtynes (3 namuose ir 3 išvykoje). Ketvirtąją vietą grupėse užėmusios komandos baigs savo pasirodymą moterų Eurolygoje ir iškris į moterų Europos taurės varžybas.

Į antrąjį etapą komandos eis su visais rezultatais, kurie buvo pasiekti pirmajame varžybų etape, o po to susijungs grupės. A ir B grupės susijungs į E grupę, C ir D grupėse pirmajame etape rungtyniavusios komandos suformuos F grupę.

Antrajame etape komandos sužais namų ir išvykos rungtynes su ekipomis, su kuriomis jos dar nėra sužaidusios prieš tai vykusiame pirmajame varžybų etape.

Keturios geriausios komandos pateks į kitą įkrintamųjų etapą, kuris bus išskirtas į dvi dalis – ketvirtfinalio ir pusfinalio įkrintamąsias, o komandos, kurios antrajame grupių etape užims 5 ir 6 vietas, jos baigs savo pasirodymą moterų Eurolygoje.

Įkrintamųjų etape komandos žais namų ir išvykos rungtynes. Seriją namuose pradės aukštesnę vietą antrajame grupių etape užėmusi komanda.

Pusfinalio įkrintamųjų serijose žais 1 ir 2 vietas savo grupėse užėmusios komandos. Laimėjusi komanda iškart pagriebs bilietą į pusfinalį, o pralaimėjusi komanda keliaus žaisti ketvirtfinalio serijos.

Ketvirtfinalių įkrintamosiose žais 3–4 vietas antrajame etape užėmusios komandos. Laimėjusios šiame etape komandos keliaus į ketvirtfinalį, o pralaimėjusios – baigs sezoną.

FIBA pristatė naują varžybų formatą – finalinį šešetą, kur komandos žais vieną po vieną mačą nuo ketvirtfinalio iki pat finalo.

Ketvirtfinaliuose žais įkrintamųjų pusfinalių pralaimėtojos ir ketvirtfinalio įkrintamųjų laimėtojos, po to laimėjusios komandos pateks į pusfinalį, kuriame susitiks su pusfinalio įkrintamųjų laimėtojomis.

Tada pusfinalį laimėjusios komandos pateks į didįjį finalą, kur kausis dėl moterų Eurolygos titulo, o pralaimėjusios komandos žais dėl varžybų bronzos.

Visą pranešimą skaitykite ČIA.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.