Aktyvius debatus dėl LKF prezidento posto žadantis J. Vainauskas negaili kritikos dabartinei valdžiai: „Kviesiu pažvelgti realybei į akis“

Palaikymo sulaukęs Jonas Vainauskas neatmeta galimybės dalyvauti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimuose ir negailėdamas kritikos buvusioms ir esamai federacijai žada karštus debatus.

Jonas Vainauskas<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Jonas Vainauskas<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-17 15:34

Rugsėjo 17 dieną įvyks LKF prezidento rinkimai, o Birštono „Milasta“ ekipos vadovas Kristupas Bubnys į LKF prezidento posto rinkimus pateikė ir iškėlė buvusio tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ veido Jono Vainausko pavardę.

Šiemet Palangos „Olimpo“ klubui vadovavęs J.Vainauskas lrytas.lt portalui pasidžiaugė dėl sulaukto palaikymo ir patikino, jog tikrai dalyvaus debatuose, kur kels pagrindines Lietuvos krepšinio bėdas į viršų.

„Tai yra Birštono klubo vadovo asmeninė pozicija, kaip tikriausiai žmogaus, stebėjusio mano kelią krepšinyje. Tačiau dar turėtų prisijungti kažkokia koalicija žmonių, kurie to irgi norėtų, kad tai turėtų prasmę.

Aš planuoju dalyvauti debatuose ir tie debatai bus aktyvūs. Mes kalbėsime faktais, kalbėsime kas įvyko per pastaruosius 14 metų.

Ar aš laimėsiu ir dalyvausiu rinkimuose – nežinau, bet aš būsiu labai aktyvus diskusijų dalyvis ir kviesiu tiek Mindaugą Balčiūną, tiek Vydą Gedvilą, tiek buvusius federacijos vadovus pažvelgti realybei į akis.

Kur mes atsidūrėme, kaip viena iš trijų pirmaujančių pasaulio krepšinio valstybių? Kur mes esame rinktinių lygmenyje, jaunimo paruošimo klausimuose? Kaip funkcionuoja mūsų profesionalios ir pusiau profesionalios lygos? Reikia aptarti labai daug dalykų“, – lrytas.lt portalui teigė J.Vainauskas.

J.Vainauskas taip pat atskleidė, kokių žmonių nenorėtų matyti savo komandoje.

„Didelį akcentą dėčiau žmonėms, kurie yra vadovavę klubams aukštesniame ar pačiame aukščiausiame lygyje, o ne biurokratams, kurie visą gyvenimą sėdėjo kabinetuose ir iš esmės nieko nėra gyvenime sukūrę ir nenešę atsakomybes už rezultatą.

Dėl to jiems ir nėra keturis kartus iš eilės pralaimėti blogai, nukristi reitinge per dešimt pozicijų irgi nieko baisaus. Jie tiesiog nesupranta ką reiškia nešti atsakomybę už rezultatą“, – kalbėjo J.Vainauskas.

Šį sezoną jo vadovaujamas „Olimpo“ klubas Nacionalinėje krepšinio lygoje („7bet-NKL“) užėmė trečiąją vietą ir neiškovojo vietos Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), kam buvo dėta daug pastangų.

Šiuo metu J.Vainauskas siekia parduoti „Olimpo“ klubą.

Primename, kad kiek anksčiau buvo skelbiama, jog į šiuos LKF prezidento rinkimus kandidatuos Vydas Gedvilas. Apie tai rašė tv3.lt žurnalistas Balys Šmigelskas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.