J. Vainauskas – pretendentas į LKF prezidento postą: „Jau šiandien Lietuvai reikia drąsių sprendimų“

Artėjantį rudenį vyks Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimai, o krepšinio bendruomenė po truputį dairosi ir kelia savo kandidatus, tarp kurių jau yra garsi pavardė.

Jonas Vainauskas<br>D. Radlinsko nuotr.
Jonas Vainauskas<br>D. Radlinsko nuotr.
Jonas Vainauskas<br>Elvio Žaldario nuotr.
Jonas Vainauskas<br>Elvio Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 17, 2024, 2:28 PM, atnaujinta May 17, 2024, 2:39 PM

Birštono „Milasta“ ekipos vadovas Kristupas Bubnys į LKF prezidento posto rinkimus pateikė ir iškėlė buvusio tuometinio Vilniaus „Lietuvos ryto“ veido Jono Vainausko pavardę. Primename, kad rinkimai į LKF prezidento postą turėtų vykti šių metų rugsėjo 17 d.

J.Vainauskas šįmet vadovavo Palangos „Olimpo“ klubui, kuris Nacionalinėje krepšinio lygoje (7bet-NKL) užėmė trečią vietą.

Raštas apie legendinio vadybininko keliamą kandidatūrą šiandien pasiekė LKF būstinę.

„Akivaizdu, kad Lietuvos krepšiniui reikia pokyčių. Lietuvos moterų krepšinio rinktinės reitingas yra 43, vyrų rinktinė baigia nusmukti į antrą dešimtuką, stagnuojanti studentų krepšinio lygą, bankrotai LKL, sutartų rungtynių klausimai NKL ir kitos problemos panašu, kad yra sunkiai įveikiami iššūkiai esamai valdžiai. Todėl Lietuvos krepšiniui reikia tikro lyderio, kuris turėtų aiškią viziją, tikslus ir žinotų priemones bei būdus juos pasiekti.

Všį Birštono sportas į LKF prezidento postą siūlo Jono Vainausko kandidatūrą, kadangi jau šiandien Lietuvai reikia pamatuotų, drąsių ir ryžtingų sprendimų. Jonas Vainauskas turi sukaupęs didžiulę patirtį klubiniame krepšinyje ir be jokios abejonės jis yra profesionalas, vienas geriausių, jeigu ne pats geriausias šios srities vadybininkas. Neabejoju, kad jo strateginis mąstymas, turima patirtis ir meilė krepšiniui leis sustiprinti visas lygas ir pakels bendrą Lietuvos krepšinio lygį ir įvaizdį“, – sakė Birštono ekipos vadovas Kristupas Bubnys.

Šį sezoną Birštono klubas laimėjo RKL B divizioną ir iškovojo šansą kitąmet varžytis RKL A divizione.

Primename, kad kiek anksčiau buvo skelbiama, jog į šiuos LKF prezidento rinkimus kandidatuos Vydas Gedvilas. Apie tai rašė tv3.lt žurnalistas Balys Šmigelskas.

Primename, kad J.Vainauskas su tuometiniu „Lietuvos rytu“ yra iškovojęs du Europos taurės titulus, ne kartą triumfavęs vietinėse Lietuvos pirmenybėse, o 2008-2009 m. susišlavė visus titulus – LKL, Prezidento taurę, BBL ir Europos taurę.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.