EUROLYGA

D. Sabonis pastebėtas – pateko į S. Curry ir L. Jameso kompaniją

Lietuvos krepšinio rinktinės ir „Sacramento „Kings“ žvaigždė Domantas Sabonis sulaukė ir asmeninio pripažinimo – pateko į trečiąjį NBA simbolinį penketą.

Domantas Sabonis<br>Getty Images/AFP/SPO/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>Getty Images/AFP/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-23 08:31, atnaujinta 2024-05-23 08:56

28-erių centras gavo vieną pirmosios vietos balsą, 16 antrosios vietos balsų ir 51 trečiosios vietos balsą bei iš viso surinko 104 taškus. Į antrąjį penketą patekę krepšininkai surinko 230 taškų.

Taip pat su juo į vieną penketą pateko Devinas Bookeris, Stephenas Curry, Tyrese'as Haliburtonas ir LeBronas Jamesas.

D. Sabonis sužaidė geriausią savo sezoną NBA čempionate – pelnė 19,4 taško (2 rezultatas karjeroje), atsikovojo 13,6 kamuolio, atliko 8,2 rezultatyvaus perdavimo ir 0,6 bloko.

Lietuvio vedami „Kings“ prasibrovė į Vakarų konferencijos įkrintamąsias, tačiau ten nusileido Jonui Valančiūnui ir „New Orleans Pelicans“ komandai.

Į pirmąją NBA komandą buvo išrinktas triskart naudingiausias lygos žaidėjas Nikola Jokičius, Luka Dončičius, Shai Gilgeous-Alexanderis, Giannis Antetokounmpo ir Jaysonas Tatumas.

„Kings Beat“ žurnalistas Jamesas Hamas tikina, kad patekimas į trečiąjį simbolinį penketą D. Saboniui garantavo papildomus 1,3 mln. JAV dolerių.

Už praėjusį sezoną 28-erių lietuvis gavo 30,6 mln. JAV dolerių. Jo kontrakte yra numatyta ir 2,6 mln. dolerių premijos opcija, jei žaidėjas pateks į „Visų žvaigždžių“ rungtynes arba vieną iš simbolinių penketų.

Jis pagal sutartį turėjo gauti po 1,3 mln. dolerių. jei įvykdys vieną iš dviejų nuostatų.

Dabartinis D.Sabonio kontraktas galioja iki 2028 metų vasaros, o kitą sezoną jis uždirbs 41,8 mln. dolerių. Per paskutiniuosius metus jis į banko sąskaitą gaus 51,2 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.