EUROLYGA

Dievui dėkojęs M. Grigonis atskleidė, kaip tvarkosi su emocijomis prieš Eurolygos finalą Specialiai lrytas.lt, Berlynas

Marius Grigonis dėkojo Dievui už galimybę žaisti didžiajame Eurolygos finale ir kartu teigė, kad titulą ginantis Madrido „Real“ klubas turi silpnų vietų.

 Marius Grigonis<br> Stopkadras
 Marius Grigonis<br> Stopkadras
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
 Marius Grigonis<br>E.Petriko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 26, 2024, 9:00 AM, atnaujinta May 26, 2024, 9:04 AM

30-ies kaunietis jau šiandien (sekmadienį) pirmą kartą savo karjeros metu stos į kovą dėl Eurolygos titulo ir galės prisijungti prie elitinio sąrašo lietuvių, kurie laimėjo prestižinį Senojo žemyno turnyrą.

„Labai vertinu ir žinau, kad daug kam netenka žaisti finale ir daug kas čia norėtų būti. Bent jau turėti galimybę žaisti finalo ketverte, net nekalbant apie laimėjimą finale. Tai man yra tikrai svarbu.

Nėra taip, kad viskas įvyko natūraliai, žinau, kiek daug reikėjo praeiti klubui, kokių problemų turėjome praėjusiais metais... galiu tik dėkoti Dievui, kad jis turėjo man planą ir ruošia mane finalo rungtynėms“, – sakė M.Grigonis.

Primename, kad M.Grigonio klubas pusfinalyje 73:57 nukovė Šarą ir jo treniruojamą „Fenerbahce“ klubą, o graikų titanai šį šokį dėl septintosios „žvaigždės“ prisimins ilgai.

„Panathinaikos“ ekipa pastarąjį kartą Eurolygos titulą laimėjo 2011 metais, kuomet Graikijos grandų klubas Barselonoje finale įveikė Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus, o finalo ketverte pastarąjį kartą „Pao“ žaidė vos 2012 metais, tad ši kelionė Berlyne – ypatinga.

Kaip reikės susitvarkyti su kylančiomis emocijomis prieš svarbiausią sezono mačą?

„Penktadienį pasidžiaugėme, nuėjau miegoti, atsikėliau ir atėjo nauja diena. Tiek ir tereikia. Aišku, smagu, kad viešbutyje gali nusileisti į apačią ir žinai, jog tavęs laukia dar vienerios (svarbios) rungtynės, o ne mačas dėl trečios vietos. Dar liko daug darbo.

Aš pats nemėgstu nei miego tablečių, nei kažkokių kitų alternatyvų. Stengiesi dirbti su savimi, su savo galva. Aišku, po rungtynių sunku užmigti, nes adrenalinas. Vis tiek jau ne pirmus metus žaidžiu krepšinį“, – aiškino M.Grigonis.

Šį sezoną „Panathinaikos“ ir „Real“ susitiko du kartus ir pasidalino po pergalę išvykos rungtynėse – Atėnuose 78:90 laimėjo Chuso Mateo auklėtiniai, o Madride 97:86 pergalę šventė „Pao“.

Atėnuose į „Real“ krepšį M.Grigonis įmetė vos 3 taškus, tačiau atsakomosiose rungtynėse Madride kaunietis buvo vienas iš keturių komandos dviženklininkų ir sumetė 11 taškų.

Iš viso nuo naujųjų metų „Real“ Eurolygoje patyrė 6 pralaimėjimus per 18 sužaistų reguliariojo sezono rungtynių, kai iki didžiosios metų šventės karališkojo klubo krepšininkai buvo kritę tik kartą.

Vis dėlto keli pralaimėjimai „Real“ neišmušė iš vėžių, kurie po to atkrintamosiose lengvai 3–0 susitvarkė su Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“, o po to jau Berlyne vykusiame finalo ketverto pusfinalyje 87:76 susitvarkė su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais.

Ar „Real“ turi silpnų vietų?

„Visos komandos turi silpnų vietų. Vis tiek pralaimėjo vienas, kitas rungtynes. Aišku, Madridas yra Madridas. Kaip ir futbole, jie turi tendenciją laimėti viską, bet finalas yra vienerios rungtynės ir čia gali būti visko“, – baigė M.Grigonis.

Didysis finalas Berlyne startuos nuo 21:00 val. Lietuvos laiku, o mažasis finalas, kur Šaro „Fenerbahce“ susikaus su Pirėjo „Olympiakos“, prasidės 18:00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.