EUROLYGA

Ryšį su M. Grigoniu pagarsinęs „Panathinaikos“ gynybos žvėris: „Marius yra žmogus, į kurį visi gali lygiuotis“ Specialiai lrytas.lt, Berlynas

Vienas geriausių Eurolygos gynybos specialistų ir Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Jerianas Grantas pagarsino savo ryšį su lietuviu Mariumi Grigoniu, pažvelgė į esminį momentą, suvienijusį komandą ir į didžiojo finalo mačą prieš Madrido „Real“.

 Jerianas Grantas<br> Stopkadras
 Jerianas Grantas<br> Stopkadras
Jerianas Grantas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jerianas Grantas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-05-26 12:55

Atėnų „Panathinaikos“ sekmadienį nuo 21 val. Lietuvos laiku sieks Eurolygos trofėjaus, kurio klubas nematė jau daugiau nei dešimtmetį

„Panathinaikos“ ekipa pastarąjį kartą Eurolygos titulą laimėjo 2011 metais, kuomet Graikijos grandų klubas Barselonoje finale įveikė Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus, o finalo ketverte pastarąjį kartą „Pao“ žaidė vos 2012 metais, tad ši kelionė Berlyne – ypatinga.

31-erių milžinišką NBA patirtį sukaupęs gynėjas tik antrą sezoną rungtyniauja Eurolygoje ir jau yra sulaukęs pripažinimo iš kitų Eurolygos krepšininkų dėl savo neįtikėtinos gynybos.

Šį sezoną J.Grantas Eurolygoje per 27,5 minutės aikštelėje renka po 8,5 taško (50,4 proc. dvit., 40,6 proc. trit., 87 proc. baud.), išskirsto po 3,4 rezultatyvaus perdavimo, sugriebia po 2,2 atkovoto kamuolio, perima po 1,5 kamuolio ir fiksuoja 10,7 naudingumo balų vidurkį.

„New York Knicks“, „Chicago Bulls“, „Orlando Magic“ ir „Washington Wizards“ klube žaidusiam krepšininkui – tai pirmasis šansas iškovoti Eurolygos titulą.

Paklaustas apie didįjį finalą ir norą „Pao“ sirgaliams duoti septintąją „žvaigždę“, amerikietis atsakė paprastai.

„Labai džiaugiuosi būdamas šiame finalo ketverte. Žaisti vienerias rungtynes, kur laimi ir tampi čempionu... visi laukia šios akimirkos ir yra pasiruošę kovoti.

Žinoma, kad norime jiems duoti tai (septintąją „žvaigždę“, titulą – red.)“. Sirgaliai šią žinutę dėl titulo transliavo jau nuo pirmosios dienos. Iš pradžių nesupratau, ką tai reiškia, bet mes dabar esame finale ir mums būti per vieną žingsnį nuo titulo... mums tai reiškia viską“, – dėstė amerikietis.

Nuo to laiko, kai 2016–2017 m. pasikeitė Eurolygos formatas, kuriame visos komandos žaidė su visomis, nė viena komanda, kuri reguliariajame sezone finišavo pirma, nelaimėjo titulo.

Ką apie tai mano „Pao“ gynybos monstras?

„Šitą aš žinojau! Šitas faktas yra mūsų pusėje. Žiūrint istoriškai, mūsų šansai laimėti yra 100 proc. (šypsosi – red.), nes niekas anksčiau nelaimėjo titulo iš pirmosios vietos reguliariajame sezone, bet šiais metais pas mus įvyko daug įvairių dalykų ir sezonas iki šiol buvo ypatingas“, – dėstė J.Grantas.

Lrytas.lt paprašė J.Granto apibūdinti jo santykį su Mariumi Grigoniu ir apžvelgti jo įtaką komandai.

Amerikitietis nesikuklino ir atskleidė, kad jie su lietuviu yra puikūs bičiuliai.

„Marius – puikus vyrukas. Su juo yra smagu praleisti laisvalaikį, jis yra geras metikas ir žmogus, į kurį visi gali lygiuotis. Kai aš su juo leidžiu laiką, mums būna labai smagu (šypsosi – red.).

Jis mums padėjo visus metus. Marius ėjo į aikštelę ir darė savo darbą, niekada nesiskundė ir padėjo mums laimėti daug rungtynių“, – atviravo J.Grantas.

Paprašytas išskirti vieną momentą, kuris suvienijo komandą, J.Grantas išskyrė sezono pabaigą.

„Sunku išsirinkti vieną momentą, bet man atrodo, kad viskas dar labiau sulipo sezono pabaigoje, kai turėjome 4 išvykos ir 2 namų rungtynių atkarpą. Visi kalbėjo apie tai, kaip mes turime laimėti visus mačus ir užsitikrinti antrąją vietą turnyrinėje lentelėje. Manau, kad tai padarius, visiems šis pasiekimas reiškė labai daug. Po to mes pradėjome galvoti, kad mes galime laimėti visą turnyrą“

Šį sezoną „Panathinaikos“ ir „Real“ susitiko du kartus ir pasidalino po pergalę išvykos rungtynėse – Atėnuose 78:90 laimėjo Chuso Mateo auklėtiniai, o Madride 97:86 pergalę šventė „Pao“.

Ką tokia pergalė duoda „Pao“ ekipai?

„Kai išvykoje laimi prieš geriausią Eurolygos komandą, tau tai duoda pasitikėjimo. Aš galvoju, kad po to mačo Madride mes įgavome tikėjimą, kad mes esame geriausia komanda Europoje. Tą galėsime parodyti jau sekmadienio rungtynėse“, – baigė J.Grantas.

Primename, kad didysis Eurolygos finalas Berlyne startuos nuo 21:00 val. Lietuvos laiku, o mažasis finalas, kur Šaro „Fenerbahce“ susikaus su Pirėjo „Olympiakos“, prasidės 18:00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?