M. Fosteris kirto ir kauniečiams, ir teisėjams: „A. Trinchieri verkė žiniasklaidoje ir tai pakeitė rungtynes“

Po pirmojo pralaimėjimo didžiajame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finale Vilniaus „Ryto“ lyderis Marcusas Fosteris atkreipė į Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Andrea Trinchieri žaidimus viešojoje erdvėje, teigė, kad šįkart teisėjai nebuvo palankus „Rytui“, o kartu pridūrė, kad vilniečiai finalo seriją uždarys sostinėje.

Marcusas Fosteris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Marcusas Fosteris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Marcusas Fosteris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Marcusas Fosteris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Marcusas Fosteris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Marcusas Fosteris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Marcusas Fosteris<br> G.Bitvinsko nuotr.
Marcusas Fosteris<br> G.Bitvinsko nuotr.
LKL finalas: Kauno<br> G.Bitvinsko nuotr.
LKL finalas: Kauno<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 10, 2024, 11:01 PM, atnaujinta Jun 10, 2024, 11:02 PM

Trečiajame finalo serijos mače, kuris šįkart vyko Kaune, „Rytas“ 81:91 krito prieš Kauno „Žalgirį“, kas reiškia, kad kauniečiai „Ryto“ persvarą serijoje sušvelnino iki (2–1).

Vis dėlto „Rytą“ šįkart į priekį tempęs M.Fosteris nebuvo patenkintas arbitrų darbu ir kartu teigė, kad būtent tam įtaką turėjo prieš tai žiniasklaidoje nuvilnijęs A.Trinchieri kirtis jiems.

„Visų pirma – viskas prasidėjo pirmajame kėlinyje. Aš turiu būti geresnis lyderis ir turiu pradėti geriau rungtynes. Mes mačą pradėjome 10–12 taškų deficitu, o galiausiai rungtynes pralaimėjome 10 taškų.

Šį vakarą aš jaučiau, kad „Žalgiris“ turėjo papildomos pagalbos iš teisėjų. Jeigu pažiūrėtume į tai – Andrea Trinchieri ir komanda verkė žiniasklaidoje po praėjusio mačo. Tai galiausiai pakeitė šiandienos rungtynes. Galbūt kitose rungtynėse mes turėsime lygu šansą laimėti.

Aš manau, kad šiose rungtynėse tam tikri švilpukai pakeitė rungtynių eigą. Nesakau, kad dėl to pralaimėjome, nes yra aibė kitų priežasčių, dėl kurių mes pralaimėjome, bet aš galvoju, kad kai trys pagrindiniai komandos žaidėjai susirenka penkias asmenines pražangas, tai yra neįtikėtina... yra kaip yra. Mes vis dar esame kovoje dėl titulo“, – atviravo M.Fosteris.

Vienu metu ketvirtajame kėlinyje M.Fosteris žaidė su „Žalgirio“ sirgaliais, kur jiems rodė ženklą „3–1“.

Ką tai galėtų reikšti krepšininko akimis?

„3–1 mes seriją uždarysime Vilniuje. Kodėl ne? Taip bus geriau, nes galėsime švęsti su visais savo sirgaliais. Šįkart galimybę triumfuoti paleidome, bet tikslas tas pats – mes pirmaujame 2–1 ir seriją užbaigsime sostinėje“, – teigė M.Fosteris.

– Tai buvo geriausios jūsų rungtynės „Betsafe-LKL“ finale (25 tšk., 4 rez. perd., 3 atk. kam., 20 naud. bal.). Ką darėte kitaip?

– Aš nieko kitaip nedariau. Tiesiog pataikiau savo metimus. Pirmosiose dvejose rungtynėse aš jaučiau, kad metu savo metimus, bet jų elementariai nepataikiau. Šį vakarą aš buvau labiau kantrus, atsidurdavau savo mėgstamose vietose ir mesdavau metimus, kuriuos moku mesti“

– Atrodo, kad po penktosios asmeninės pražangos, kuri jums buvo sušvilpta prieš Dovydą Giedraitį, jūs nebuvote patenkintas.

– Nemanau, kad ten buvo pražanga. Jeigu pažiūrėsite į mano situaciją – mane žudo visą mačą, esu laikomas, kai veržiuosi link krepšio... prieš Martyną Echodą prasižengiama po krepšiu... aš jaučiu, kad (prastai) švilpiama į abi puses, teisėjai turi atsirinkti, kur švilpti pražangas, o kur ne... galiausiai mačo pabaigoje, kai aš užsikuriu, tokios pražangos teisėjai neturėtų švilpti. Aš tada varžovo neliečiau. Bet... yra taip, kaip yra. Dabar nieko pakeisti negalime.

– Ketvirtajame kėlinyje „Rytas“ sumažino „Žalgirio“ pranašumą iki 6 taškų, ko komandai pritrūko, kad sugrįžtų į rungtynes?

– Mes atidavėme pernelyg daug laisvų metimų. Aš pats (Lukui) Lekavičiui atidaviau tritaškį, po to atidavėme kelis atkovotus kamuolius puolime, po kurių jie pelnė taškus. Šį vakarą nepadarėme mažų dalykų, kuriuos padarėme prieš tai buvusiuose mačuose. Jeigu mes kovosime dėl 50 prieš 50 kamuolių kitame mače, mes tą susitikimą laimėsime.

Aš nesu piktas dėl šio pralaimėjimo. Jie žaidė lygiai taip pat, kaip žaidė prieš tai buvusiose rungtynėse, bet... mes nesužaidėme gerai mačo pabaigos ir neišpildėme to, ką turėjome padaryti.

– Edmondas Sumneris pelnė 22 taškus. Kas šį vakarą neveikė prieš jį, žinant tai, kad jis per pirmuosius du finalo serijos mačus buvo pridarytas?

– Prieš jį buvo sunku, nes mes praktiškai nežiūrėjome vaizdo medžiagos apie jį, nes prieš tai buvusiose rungtynėse jis greitai prisirinko pražangų.

Aš Edmondo žaidimą seku nuo universiteto laikų – jis ypač geras atletas, yra puikus atviroje aikštelėje, o po to, kai jis susimeta metimus iš po krepšio... jam lengva pagauti gerą ritmą.

Prieš tai rungtynėse mums pavyko išprovokuoti jo pražangas ir pašalinti jį iš mačo, tad jeigu tą patį padarysime Vilniuje, mes galėsime geriau jį kontroliuoti.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.