Bronzą su „Lietkabeliu“ norintis iškovoti D. Sirvydis: „Einame, kapojamės ir kovojame iki paskutiniųjų“

Panevėžio „7Bet-Lietkabelis“ sekmadienį žengė tvirtą žingsnį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) bronzos medalių link. Panevėžiečiai išvykoje, rezultatu 91:84 (24:21, 21:25, 18:15, 28:23) palaužė Vilniaus „Wolves“ ir antradienį turės progą uždaryti mažojo LKL finalo seriją namuose.

 Deividas Sirvydis<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Deividas Sirvydis<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Džordže Gagičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Džordže Gagičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Gabrielius Maldūnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Gabrielius Maldūnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Pijus Pacevičius

2024-06-11 10:40

Po sėkmingų rungtynių, panevėžiečių lyderis Deividas Sirvydis išskyrė savo komandos energiją ir norą bei teigiamai įvertino savo komandos žaidimą.

„Parodėme kitokią energiją (nei praeitose rungtynėse), kas buvo svarbiausia. Tai statistikoje parodo atkovoti kamuoliai. Atkrintamosiose žaidžia ne taktikos, o noras, energija ir kova. Šiandien viskas buvo tikrai neblogai.“

Panevėžiečių varžovai, Vilniaus „Wolves“, šiose rungtynėse pataikė vos 6 tritaškius iš 27 bandymų. Paprašytas aptarti šio skaičiaus priežastis, D. Sirvydis vėl akcentavo „Lietkabelio“ energiją.

„Daugiau energijos, daugiau kietumo. Po praeitų rungtynių pasidarėme išvadas, per jas žaidėme tikrai per minkštai. Šiandien stengėmės tai pakeisti ir manau neblogai gavosi. Nebuvo tobulai, dar yra kur tobulėti, bet esame patenkinti.“

Pats panevėžiečių snaiperis sekamdienį vėl buvo solidus. D. Sirvydis pelnė 18 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei perėmė 2 kamuolius. Vis dėlto, snaiperiui nekrito jo pagrindinis ginklas – tritaškiai. Jis iš toli pataikė vos 1 iš 9 metimų, tačiau tokio skaičiaus vilnietis nesureikšmino.

„Nežinau, būna dienų, kai pataikai, būna dienų, kai nepataikai. Rungtynių gale kažkiek stinga energijos, silpsta kojos. Tai yra natūralu. Mano metimai nėra patys lengviausi, bet kitose rungtynėse jie sukris.“

Ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos antradienį, Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje.

Pirmose rungtynėse dėl 3 vietos Vilniuje „Lietkabelio“ krepšininkai iškovojo pergalę 86:84. Panevėžyje „Vilkai“ atsirevanšavo 81:73.

Reguliariajame sezone panevėžiečiai iškovojo 2 pergales, „Wolves“ laimėjo kartą.

– Džordže Gagičius vėl buvo gerai išnaudojimas puolime po krepšiu. Kiek svarbus yra jo indėlis į komandos žaidimą? – paklausėme D. Sirvydžio.

– Labai svarbus, kaip ir kiekvieno. Kalbant būtent apie jį, visi plika akimi mato, kad jis yra galingesnis už visus priešininkų vidurio puolėjus, tad bandome duoti kamuolį. Prisitraukęs gynybą, jis puikiai išmėto kamuolius kitiems. Toks maždaug ir yra mūsų planas. Kartais pavyksta įmesti, kartais ne, bet tai yra žaidimo dalis. Tikrai džiugu už jį.

– Pakartotas asmeninis karjeros rezultatyvių perdavimų rekordas, žaidžiant LKL – atlikti 5. Kiek akcentuoji perdavimus komandos draugams, žinant, kad vis tiek esi labiau taškus pelnantis žaidėjas?

– „Wolves“ gynyboje dažnai rotuojasi link manęs, palikdami laisvesnius kitus žmones, todėl mano perdavimų skirstymas atneša didelės naudos. Matome, žaidžiant 2 prieš 2 Gabas (Maldūnas), arba Džordže meta laisvi iš po krepšio. Tad stengiamės tą daryti kuo dažniau.

– Vis netyla gandai, apie galimą tavo persikėlimą į Kauno „Žalgirį“ pasibaigus šiam sezonui. Ar tavęs asmeniškai neišmuša iš vėžių šios kalbos pasirodančios viešumoje?

– Ne, jau daug kartų minėjau, kad yra ir kitų komandų, kurios vis dar domisi manimi. Susikaupiu ties savo darbu, šiemet laimėti medalį su „Lietkabeliu“, o kas bus toliau pamatysime vasarą.

– Serijos dėl trečios vietos dažnai būna nuvertinamos, neretai komandos į jas neateina su didele motyvacija. Iš kur tos motyvacijos, kaip komanda, semiatės jūs?

– Nei vienoje komandoje turbūt nėra taip, kad trūktų motyvacijos. Suprantame dėl ko mes kovojame, kiekvienam smagu laimėti bent jau kažkokį medalį. Tai ypatingai svarbu klubui ir motyvacijos tikrai netrūksta. Einame, kapojamės ir kovojame iki paskutiniųjų.

– Ką norėtume pakeisti prieš ketvirtąsias serijos rungtynes?

– Dabar svarbiausia yra atsigauti fiziškai. Ir man asmeniškai, ir tikriausiai kitiems, tas nuovargis jau truputį jaučiasi. Svarbiausia atsigauti ir toliau išlaikyti tą pačią energiją ir susikaupimą ties atkovotais kamuoliais, nes tai kertinis dalykas, norint įsirašyti pergalę.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.