Darbu besimėgaujantis K. Maksvytis išskyrė išeivijos lietuvį – palygino su žalgiriečiu

Lietuvos vyrų rezervinė krepšinio rinktinė pirmadienį sutriuškino Libano rinktinę, o po mačo Kazys Maksvytis teigė, kad jis mėgaujasi darbu su jaunimu, prakalbo apie Lietuvai nepažįstamo Ryčio Petraičio panašumus su žalgiriečiu ir išskyrė įspūdingą rezultatyvių perdavimų skaičių.

K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2024, 9:25 AM, atnaujinta Jun 11, 2024, 9:32 AM

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienio vakarą pradėjo draugiškų rungtynių maratoną prieš Libano krepšininkus, kur pirmajame mače mūsiškiai Jonavoje 100:71 nepaliko vilčių svečiams.

„Smagu treniruoti tokį jauną, talentingą kolektyvą, kuris stengiasi. Pirmajame mače prieš Libaną jaunimas tryško energija. Tas buvo svarbu.

Gynyboje reikėtų pataisyti atkovotus kamuolius. Juos kartais mums ištraukdavo iš rankų. Kažkiek gavome taškų iš žaidimo nugara į krepšį, bet su tuo vėliau susitvarkėme.

Puolime labai gražiai judėjo kamuolys – atlikome 32 rezultatyvius perdavimus, kas yra labai geras skaičius. Kiek netikėtas skaičius – 43 išmesti tritaškiai, bet varžovai nuo mūsų labai traukėsi, provokavo mesti. Nepaisant tokio kiekio – manau, kad dauguma metimų buvo geri. Geros, smagios rungtynės, visi pažaidė ir pasiekėme pergalę“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Šiose rungtynėse su Lietuvos rinktinės marškinėliais debiutavo JAV besimokantis ir krepšinį žaidžiantis išeivijos lietuvis Rytis Petraitis.

Jaunasis krepšininkas minėtame mače aikštelėje praleido beveik 18 minučių, per kurias pelnė 7 taškus (2/2 dvit., 1/1 trit.) ir atkovojo 3 kamuolius.

Kokia nuomonę apie R.Petraitį spėjo susidaryti K.Maksvytis?

„Kažkiek teko jį stebėti jo rungtynes, bet dabar teko pirmąkart pamatyti tai, kaip jis žaidžia. Rytis – energijos žaidėjas. Sakyčiau, kad iš dabartinių krepšininkų labiausiai panašus į Arną Butkevičių. Rytis kerta po krepšiu, kovoja dėl kiekvieno kamuolio, per treniruotes stengiasi. Smagu turėti tokį papildymą“, – teigė specialistas.

Šiose rungtynėse mūsiškiai išskirstė net 32 rezultatyvius perdavimus ir suklydo vos 10 kartų.

Ar tokie skaičiai ir sklandus pasiruošimas nustebino K.Maksvytį?

„Reikia pripažinti, kad varžovai ypač pirmoje pusėje agresyviai gynėsi, kas lėmė, jog tiek Augustas (Marčiulionis), tiek kiti gynėjai gerai atstovėjo.

Augustas turėjo nemažą sumušimą treniruotėje, nežinojome, ar šiandien žais, bet jis parodė charakterį ir rungtyniavo.

Varžovai provokavo daug metimų, kažkiek prašėme komandos mesti, eiti kovoti dėl atšokusių kamuolių, išsimetėme daug gerų metimų, neblogas pataikymo procentas, kas taip pat prisidėjo prie neblogo rezultatyvių perdavimų skaičiaus“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris.

Šiame mače po beveik metų pertraukos į aikštelę sugrįžo taikliarankis Eimantas Bendžius.

Kaip K.Maksvyčio akimis sekėsi patyrusiam puolėjui?

„Neblogai, progresas tikrai neblogas. Eimantą paskyrėme komandos kapitonu, nes jis yra vyriausias. Manau, kad jis neblogai tvarkosi. Patys matėte, kad jis atlieka savo rolę. Kaip pirmoms rungtynėms – tikrai neblogai“, – baigė K.Maksvytis.

Lietuvos rezervinė vyrų krepšinio rinktinė prieš Libano krepšininkus žais trečiadienį ir penktadienį.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.