Kauno „Žalgirį“ į priekį tempęs E. Sumneris: „Pirmiausia reikėjo pažiūrėti į veidrodį“

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) didžiajame finale – per pusę sumažintas Vilniaus „Ryto“ pranašumas. Kauno „Žalgiris“ namie nugalėjo vilniečius rezultatu 91:81 (25:15, 22:21, 19:20, 25:25) ir dabar serijoje atsilieka 1:2. Prie kauniečių pergalės labiausiai prisidėjo Edmondas Sumneris, įmetęs 22 taškus ir surinkęs 16 naudingumo balų.

Edmondas Sumneris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edmondas Sumneris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rungtynių akimirka<br> G.Bitvinsko nuotr.
Rungtynių akimirka<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rungtynių akimirka<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rungtynių akimirka<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Pijus Pacevičius

2024-06-11 11:48, atnaujinta 2024-06-11 11:49

Po rungtynių pakalbintas „Žalgirio“ gynėjas teigė, kad po praėjusių rungtynių, šiandien komanda buvo žymiai labiau susikoncentravusi ir pasidžiaugė galėjęs prisidėti prie pergalės.

„Buvome žymiai labiau susikoncentravę, prisidėjo daugiau žaidėjų, įskaitant ir mane. Per praėjusias rungtynes to trūko, Lukas (Lekavičius) buvo pervargęs, nes jam reikėjo tempti visą komandos puolimą. Džiaugiuosi, kad šiandien galėjau prisidėti prie komandos pergalės.

Šiandien tai dariau taškais, bet galiu tai daryti ir tiesiog būdamas aikštėje, taip padėdamas nuimti krūvį nuo kitų, kai neprisirenku pražangų. Šiandien nedarėme daug koncentracijos klaidų ir darėme viską, kad pasiektume pergalę“, – sakė E.Sumneris.

Paklaustas kas jam pačiam leido nusimesti naštą nuo pečių po prastų praėjusių rungtynių, kai buvo susirinktos 5 pražangos per nepilnas 9 žaidimo minutes, E. Sumneris sakė, kad svarbiausia buvo susitvarkyti su savimi pačiu.

„Mėgstu nuoširdumą, tad pirmiausia reikėjo pažiūrėti į veidrodį. Neprisiėmiau visos kaltės dėl pralaimėjimo, bet žinojau, kad mano prastas žaidimas kenkė komandai. Tai rungtynės „gyvenk arba mirk“ ir aš nenoriu keliauti namo pralaimėjęs, todėl man nerūpi niekas kitas, kaip žengti į aikštę ir atiduoti visą save“, – dėstė gynėjas.

Šioje serijoje vilniečiai abi serijos pergales iškovojo po pratęsimų: pirmame mače Kaune džiaugėsi laimėjimu 89:88, o Vilniuje po 45 min. kovos – 104:94.

Per LKL lyderių rungtynes iki finalo serijos svaresnius argumentus ant svarstyklių krovė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Ketvirtoji finalo serijos akistata vyks Vilniuje birželio 12 dieną (trečiadienį).

O jei reikės penktųjų rungtynių, LKL čempionai paaiškės birželio 14 dieną (penktadienį) „Žalgirio“ arenoje.

– Koks buvo komandos mentalitetas, atsiliekant 0:2? – žurnalistai paklausė E. Sumnerio.

– Laimėti bet kokia kaina, be jokių pasiteisinimų, turėti pagarbos sau. Visa tai reiškia labai daug šiam miestui, tad mes negalime įšeiti į aikštę ir neatiduoti visko ką galime. Darėme viską, kad laimėtume.

– Kokie buvo didžiausi pasikeitimai po dviejų sunkių pralaimėjimų?

– Pralaimėjome pirmąsias rungtynes, turėdami 10 taškų pranašumą, likus mažiau nei trims minutėms, padarėme koncentracijos klaidų. Antrosiose viskas buvo kiek sunkiau, taškas į tašką, bet mes vis tiek pirmavome. Tai nebuvo sutriuškinimai.

Pirmosiose rungtynes pralaimėjome patys prieš save. Todėl mes išlikome pasitikintys savimi. Sunku atsilikinėti 0:2, bet vyrukai rūbinėje yra puikūs. Nemanau, kad kažkuris iš mūsų netikėjo pergale šiandienos rungtynėse.

– Šiandien nejautėte jokio spaudimo?

– Šiame biznyje spaudimas yra kiekvienose rungtynėse. Nuo to, kaip žaidi, priklauso kiek uždirbi pinigų. Todėl spaudimas jaučiamas visada.

– Ar iškovojus pirmąją pergalę, kitose rungtynėse bus lengviau?

– Žinoma, kad mums nukrito našta nuo pečių. Iškovojome pirmą pergalę, bet darbas nėra baigtas. Rezultatas vis dar 1:2, vis dar esame priremti prie sienos, bet turime įšeiti ir padaryti tai, ką privalome.

– Žaidėte NBA atkrintamosiose, atstovaudamas „Indiana Pacers“ ir „Brooklyn Nets“. Ar galite palyginti tą patirtį su šia serija?

– Tai 2 skirtingi stiliai. Šioje lygoje esame favoritai, todėl privalome būti ypatingai susikoncentravę. Kiekvienos rungtynės čia lemia labai daug, todėl jaučiu labai didelį intensyvumą.

– Arenoje atmosfera šiandien buvo ypatingai karšta. Kaip jautėtės žaisdami prie tokių žiūrovų?

– Manau, kad patys pasisemiame energijos iš jų. Šiandien jautėmės, kaip Eurolygos rungtynėse, todėl man pajausti tai vėl, reiškia labai daug. Tai suteikia tau papildomos energijos. Girdi tribūnas garsiai palaikančias mus, nepaisant to, kad esame priremti prie sienos ir dėl to aš labai mėgaujuosi.

– Šiandien asmeniškai puikiai pradėjote rungtynes, užvedėte visą komandą. Ar sulaukėte trenerio raginimų, ar tiesiog pats puikiai jautėtės aikštėje?

– Treneris prie to prisidėjo. Jis visada atviras, paprašė kai kurių iš mūsų, kad labiau prisidėtume. Kaip jau minėjau, mėgstu atvirumą. Nesvarbu kaip jis tą pasako, svarbu žinutė, kurią jis nori perduoti.

Man to net nereikėjo, jaučiu pagarbą sau, todėl priėmu nemažai dalykų asmeniškai. Turėjau bemiegių naktų, nes negalėjimas padėti savo komandai, mane stipriai paveikia, bet šiandien sakiau, kad darysiu bet ką, kad padėčiau komandai laimėti. Dalykas, kuris mums rūpi labiausiai, yra pergalės.

– Ketvirtosios rungtynės bus Vilniuje, kas bus svarbiausia jose?

– Žinome, kad jie bus užsivedę, tai bus arši atmosfera. Turime būti tam pasiruošę. Žinome, kad jie labai norėtų užbaigti seriją namie, bet mes privalėsime neleisti jiems to padaryti.

– Ar manote, kad dabar didesnis spaudimas kris ant „Ryto“ žaidėjų?

– Turbūt jie jaus spaudimą, bet galiausiai vis tiek spaudimas kris ir ant mūsų, nes žmonės tikisi, kad laimėsime kiekvienas rungtynes. Tai nėra taip svarbu, mes turime išeiti į aikštę ir laimėti. Jei jie jaus spaudimą – bus gerai, jei ne – yra kaip yra. Tai yra apie mus. Ir jei nenusiteiksime, nelaimėsime. Jei bus kitaip – turėsime puikius šansus iškovoti pergalę.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.