EUROLYGA 2023

Įvykiai – ir greta aikštės

Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai turėjo veiklos dar prieš rungtynes.

Daugiau nuotraukų (0)

Kęstutis Rimkus, Zigmas Jurevičius ("Lietuvos rytas")

May 9, 2008, 8:47 AM, atnaujinta Apr 12, 2018, 11:31 PM

Jonas Mačiulis ir Artūras Jomantas dalyvavo renginio pristatyme, o Mamadou N'Diaye laukė daug rimtesnis išbandymas – operacija.

Nežais apie 8 mėnesius

Balandžio pabaigoje per SEB BBL pusfinalio rungtynes sunkią kelio traumą patyręs M.N'Diaye vakar gulėsi ant operacinės stalo.

Kauno klinikose jam buvo susiūti plyšę kryžminiai kelio raiščiai, taip pat operuojami meniskai ir kremzlės.

„Trauma buvo sunki, todėl ir operacija rimta. Tačiau ji praėjo gerai“, – sakė Kauno klinikose afrikietį operavęs Rimtautas Gudas.

Anot Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojo, M.N'Diaye teks nueiti ilgą reabilitacijos kelią, kokį jau baigia įveikti Rimantas Kaukėnas, – šis krepšininkas sparčiai gyja po kelio kryžminių raiščių trūkio.

Medikai mano, kad į krepšinio aikštę M.N'Diaye sugrįš po 8 mėnesių.

„Galbūt užteks ir šešių, o galbūt prireiks 10 mėnesių. Tai labai individualus reikalas“, – pridūrė R.Gudas.

Sezono viduryje iš Atėnų „Panionios“ klubo atvykęs M.N'Diaye Eurolygos varžybose „Žalgiriui“ pelnė po 8,5 taško ir atkovojo po 7 kamuolius.

Domėjosi M.Andriuškevičiumi

LKL finalo serija rūpi ir šiuo metu Ispanijoje rungtyniaujančiam buvusiam žalgiriečiui Martynui Andriuškevičiui.

21 metų 218 cm ūgio vidurio puolėjas šį sezoną turėjo progą grįžti į Kauną.

„Kai sezono viduryje „Žalgiris“ ieškojo aukštaūgių, jie domėjosi Martynu. Tačiau Ispanijos klubas nesutiko jo išleisti.

Martyno sutartis su ispanais galioja iki šio sezono pabaigos. Kiek žinau, jis tebėra „Žalgirio“ akiratyje“, – sakė M.Andriuškevičiaus agentas Virginijus Bulotas.

Jis prieš kelias dienas grįžo iš Alikantės, kur domėjosi, kaip Ispanijos antrosios lygos klube sekasi M.Andriuškevičiui.

Nors LEB pirmenybėse lietuvio rodikliai – 13 min. per rungtynes ir 5,6 taško – nėra įspūdingi, M.Andriuškevičiaus vaidmuo tapo svarbesnis, kai pasikeitė Alikantės komandos treneriai.

„Martynui optimizmo niekada netrūko, nepaisant traumų ir nesėkmių, kurių per trumpą karjerą jis patyrė nemažai. Jis nėra praradęs motyvacijos ir pasirengęs sunkiai dirbti vasarą“, – pasakojo V.Bulotas.

Ispanijos antrojoje lygoje Alikantės krepšininkai šiuo metu užima trečiąją vietą ir nepraranda vilčių iškovoti kelialapį į ACB pirmenybes.

Pristatė naujas varžybas

Kuris iš jūsų troškulys, o kuris spraitas? Išgirdę šį klausimą A.Jomantas ir J.Mačiulis vakar nusišypsojo. „Šiandien ir paaiškės“, – atkirto žalgirietis.

„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ puolėjai prieš antrąsias finalo serijos rungtynes Kaune dalyvavo naujo vaikų ir jaunimo krepšinio turnyro pristatyme.

Lietuvos krepšinio federacija kartu su „Sprite“ gėrimo gamintoja bendrove „CocaCola“ rengs varžybas 12-14 ir 15-18 metų vaikinams ir merginoms.

Turnyre vienas prieš vieną kovosiantys vaikai ir jaunimas iš visos šalies grumsis dėl teisės vadintis talentingiausiu Lietuvos 2008 metų jaunuoju krepšininku.

Varžybos vyks keturiais atrankos etapais. Pirmasis startuos Palangoje liepos 5 dieną, vėliau turnyras persikels į Šiaulius, Kauną ir Vilnių.

Kiekviename etape dalyvaus po 200 jaunųjų talentų, iš jų 20 pateks į pusfinalį.

Dar keletą žaidėjų atrinks ekspertų komisija, kurioje dirbs vyrų rinktinės treneris Ramūnas Butautas, kiti žinomi krepšinio specialistai.

Pusfinalio etapas vyks liepos 20 d. Kaune, finalas – liepos 27-ąją Vilniuje.

Vaikų varžybos sutaps su Lietuvos vyrų rinktinės repeticijomis prieš Pekino olimpines žaidynes, todėl turnyro laureatai turės galimybę bendrauti ir mokytis iš savo herojų.

„Žaidimas vienas prieš vieną yra visko pagrindas. Jei nemokėsi žaisti vienas prieš vieną, jokie deriniai nepadės“, – varžybų svarbą pabrėžė A.Jomantas.

Turnyrui „Sprite“ gamintojai skirs per 350 tūkst. litų, iš jų – apie 50 tūkst. litų prizams.

Įvairiomis dovanomis bus apdovanota per šimtą dalyvių, o keturių grupių nugalėtojai, be kitų prizų, laimės kelionę į „NBA Europe Live“ projekto renginius Berlyne, stipendijas, treniruotes su krepšinio žvaigždėmis.

Be to, „Sprite“ gamintojai per dvejus metus skirs pusę milijono litų Krepšinio federacijai.

Tribūnose – ir buvęs treneris

Ainaras Bagatskis nepamiršta kelio į Kauną.

Dėl prastų rezultatų iš „Žalgirio“ trenerio posto atleistas latvis vakarykštes rungtynes stebėjo tarp žiūrovų.

A.Bagatskis šį sezoną vadovavo latvių klubui „Valmiera“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.