EUROLYGA 2023

Rinktinės ritmas

Per Europos krepšinio čempionatą „Lietuvos rytas“ pasakoja, ką, kada ir kur veikia Lietuvos rinktinė. Įvykiai – Lenkijos laiku.

Daugiau nuotraukų (0)

lrytas.lt

Sep 16, 2009, 8:34 AM, atnaujinta Apr 7, 2018, 10:49 PM

Rugsėjo 15 d., antradienis

7 val. 15 min. Pusryčiai. Nors išankstinėje rinktinės dienotvarkėje buvo numatytas ankstyvas pusryčių laikas, lietuviai į „Andel's“ restoraną renkasi tik nuo pusės dešimtos. Dar po mačo su ispanais treneriai nutarė, kad kitą dieną nedarys rytinės treniruotės.

Lietuvių laukia paskutinis nieko nelemiantis mačas su serbais, todėl jie atsisako nuo 8 valandos Lodzės arenoje numatytų pratybų ir gali pusryčiauti iki 11 valandos.

10 val. 45 min. Po vėlyvų pusryčių Jonas Mačiulis žingsniuoja pilkomis Lodzės gatvėmis susitikti su „Reymont“ viešbutyje apsistojusiais savo tėvais.

Buvusiose kareivinėse įkurtas trijų žvaigždučių viešbutis stovi 1,2 km nuo ištaigingojo „Andel's“, kuriame gyvena rinktinė.

Kol Jonas stabteli gatvėje pasisveikinti su Lietuvos žurnalistais, iš „Reymont“ kiemo išvažiuoja juodas BMW X5 visureigis, kurį vairuoja Lino Kleizos brolis, o greta sėdi ir pats Lietuvos rinktinės puolėjas. L.Kleizos artimieji irgi apsistoję ten pat, kur ir J.Mačiulio tėvai.

11 val. 20 min. Lietuviai jau ruošiasi kelionei namo. Rinktinės gydytojai Vytenis Trumpickas ir Rimtautas Gudas grįžta iš miesto į „Andel's“ viešbutį su lauktuvėmis namiškiams.

„Manufaktura“ prekybos centre V.Trumpickas nusiperka dar ir kalnų slides. „Jos triskart pigesnės nei Lietuvoje. Dabar namo čiuošiu slidėmis“, – šypteli gydytojas, jau vienuolika metų slidinėjantis kalnuose.

12 val. 5 min. Iš miesto pasivaikščioję į viešbutį grįžta Marijonas Petravičius, Artūras Jomantas ir rinktinės administratorius Mindaugas Špokas.

14 val. Atostogų nuotaikomis gyvenantys lietuviai važiuoja į priešpaskutinę treniruotę Lodzės arenoje. Dar prieš ją buvo aišku, kad paskutinėse rungtynėse su serbais nežais Simas Jasaitis ir Mantas Kalnietis. Pirmajam vis dar skaudėjo kairįjį kelį, antrajam – per mačą su ispanais sumuštą nugarą. Nei gydytojai, nei treneriai nenorėjo rizikuoti žaidėjų sveikata per bereikšmes atsisveikinimo rungtynes.

Tačiau M.Kalnietis net nevažiavo su komanda į treniruotę. Jis skubiai išvyko namo į Lietuvą, gavęs žinią apie pablogėjusią sunkiai sergančio tėvo būklę.

16 val. Pietūs.

20 val. Vakarienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.