EUROLYGA 2023

Plaukikas V.Janušaitis patyrė sunkią traumą

Gruodžio 8-11 dienomis Ščecine

A.Barzdžius
A.Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2011-10-28 16:08, atnaujinta 2018-03-27 11:05

Plaukikas, kuriam neseniai sukako 30 metų, traumą patyrė treniruoklių salėje. „Atlikau pratimus pagal naują programą. Matyt, neapskaičiavau krūvio“, - naujienų agentūrai ELTA sakė V. Janušaitis.

Daugkartinis Europos čempionatų prizininkas prieš dvi savaites grįžo iš treniruočių stovyklos JAV. V Janušaitis Dalase praleido pusantro mėnesio. „Jau buvau įsivažiavęs. Krūvis per treniruotes Amerikoje buvo nemažas. Sugrįžęs lyg ir neskubėjau per daug plėšytis.... Bet dabar aišku, kad per treniruotes turėjau būti atsargesnis“, - kalbėjo kaunietis.

V.Janušaičio koja apie mėnesį bus specialiame įtvare, o po to prasidės reabilitacija. „Gydytojai sakė, kad daug laiko teks praleisti atliekant pratimus vandenyje. Aš jiems atsakiau, kad į vandenį - nors ir rytoj. Tikiuosi, kad reabilitacija bus sėkminga ir galėsiu tinkamai pasirengti vasaros sezonui, o svarbiausia - Londono olimpinėms žaidynėms. Priverstinis poilsis galbūt išeis ir į naudą“, - teigė penkiskart Europos vicečempionas, kurį operavo gydytojas Rimtautas Gudas.

V.Janušaitis dėl traumos turės praleisti ne tik Europos čempionatą, bet ir plaukimo mačą „JAV - Europa“. Kaunietis ir anykštėnas Giedrius Titenis buvo pakviesti atstovauti Senojo žemyno rinktinei gruodžio 16-17 dienomis Atlantoje (JAV) vyksiančiose varžybose. Dabar į jas vyks tik G. Titenis.

Į Europos čempionatą turėtų vykti 12 mūsų šalies plaukikų. Jie pirmenybėms rengiasi Lietuvoje. „Į Lenkiją vyksime atjauninta sudėtimi, be didesnių pretenzijų į medalius ar finalus“, - sakė Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Gintautas Bartkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.